2017. december 28. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  Búzaházán tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, adjunk hálát amiért közénk jött és amiért velünk maradt.

Taizéi találkozó Svájcban
Ma kezdődik a Taizé Ifjúsági Európai Találkozó a svájci Bázel városában és környékén. Fiatalok tízezrei érkeznek majd a Roger testvér által a 70-es években elkezdett „Bizalom zarándokútjának” következő állomására.
Ez lesz az első olyan európai találkozó, amit három ország határán készít elő a Taizéi Közösség. A Bázel körzetében élő emberek Németország, Franciaország és Svájc határain gyakran áthaladnak. A város nagyon nyitott a sokszínűségre. A helyi lakosok már előre örülnek, hogy megnyithatják otthonaikat és szívüket az érkezők előtt!

Aprószentek – az élet védelmében
Ma, Aprószentek napján, a sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis életvédő társaság tizenegyedik alkalommal szervezi meg a gyertyás körmenetet a megnemszületettekért. A program délután öt órától szentségimádással kezdődik a Krisztus király templomban, hat órától szentmisét mutatnak be, hét órakor pedig elindul a gyertyás körmenet. Bármelyik szakaszon csatlakozni lehet. Imádkozzunk mi is az abortusz áldozataiért!

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket 2017. december 31-2018. január 1. között a kolozsvári ferences kolostor dísztermébe (Victor Deleu 2-4). További információk a www.ferencesprogramok.ro honlapon vagy a 0746 774 701-es telefonszámon kapható.

Gyűjtés a családpasztoráció javára
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében vasárnap, december 31-én, Szent Család ünnepén, a hagyományhoz híven, gyűjtést tartanak a családpasztoráció támogatására. Búzdítjuk hallgatóinkat, álljanak a családok védelmébe és lehetőségeikhez mérten támogassák a családpasztoráció munkáját.

Szent Család-napi búcsúk
A szatmárnémeti Szent Család plébániatemplom búcsúünnepét december 31-én, vasárnap délelőtt tizenegy órától tartják. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
A marosvásárhely–remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját ugyancsak december 31-én, vasárnap délután egy órától ünneplik. A szentbeszédet Balla Imre, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia segédlelkésze tartja.

Szűz Mária, Isten anyjának ünnepe
2018. január 1-én, hétfőn, a polgári év első napján, Szűz Mária, Isten Anyjának ünnepe, egyben a Béke Világnapja. Böcskei László megyés püspök délelőtt tizenegy órakor mutatja be az ünnepi szentmisét a nagyváradi székesegyházban, Isten áldását kérve az új polgári év kezdetén az egyházmegye minden híve számára. Ezen a napon, reggel nyolc és délután öt óra között a Püspöki Palota kápolnájában örökös szentségimádás van, ahová ugyancsak várják a kedves híveket.

Időjárás: Ma egy hullámzó hidegfront hoz sokfelé esőt,  záport, mely délutántól nyugat, északnyugat felől, a front mögött havas esőbe, havazásba válthat át. A szél is megerősődik. Délután 5-13 fok várható, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb.

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 28.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment