2017. december 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosvásárhelyen, a Szent Imre plébánián tartják az örökös szentségimádási napot. Használjuk ki ezeket az alkalmakat, időzzünk az Oltáriszentség jelenlétében, engeszteljük és imádjuk Őt, kérve kegyelmét, hogy töltse el szívünket, lényünket az Ő szeretetével és békéjével.

Gyűjtés a családpasztoráció javára
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében vasárnap, december 31-én, Szent Család ünnepén, a hagyományhoz híven, gyűjtést tartanak a családpasztoráció támogatására. Buzdítjuk hallgatóinkat, álljanak a családok védelmébe és lehetőségeikhez mérten támogassák a családpasztoráció munkáját.

Szent Család-napi búcsúk
A szatmári egyházmegyében a szatmárnémeti Szent Család templom búcsúünnepét december 31-én, vasárnap délelőtt tizenegy órától tartják, szentbeszédet mond Orbán Mihály a Szatmárnémeti Kálvária templom német közösségének plébánosa. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
Domahidán déli tizenkét órától kezdődik a búcsús szentmise Ilyés Csaba nagykárolyi főesperes ünnepi szónoklatával.
Csedregben pedig délután egy órától lesz a búcsús szentmise, szentbeszédet mond Ulmer Mihály szakaszi plébános.
A marosvásárhely–remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját ugyancsak december 31-én, vasárnap délután egy órától ünneplik. A szentbeszédet Balla Imre, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia segédlelkésze tartja.

Év végi hálaadás
Gyulafehérváron, a Szent Mihály székesegyházban december 31-én, vasárnap este hat órakor kezdődik az év végi hálaadó szentmise, amelyre szeretettel várják az ottani híveket!

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket december 31. és január 1. között a kolozsvári ferences kolostor dísztermébe (Victor Deleu 2-4). További információk a www.ferencesprogramok.ro honlapon vagy a 0746 774 701-es telefonszámon kaphatóak.

Szeleburdi szilveszter a piarista nővérekkel
A szatmárnémeti piarista nővérek december 30. – január 2. óév búcsúztató játékos mulatságot tartanak a gyermekekkel. Hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni. Érdeklődni az oasismatercelestina@gmail.com e-mail címen lehet.

Szűz Mária, Isten anyjának ünnepe
2018. január 1-én, hétfőn, a polgári év első napján, Szűz Mária, Isten anyjának ünnepe, egyben a béke világnapja.
A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban délelőtt tíz és este hat órakor tartanak szentmisét.

Szemlélődő lelkigyakorlatos hétvége Nagyszokondon
Szemlélődő lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája 2018. január 12 – 14. között a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos házban. Kísérők: Kujbus Márta referens és önkéntes munkatársai. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 050 923-as vagy a 0261 715 011-es telefonszámon lehet január 9-ig.

Időjárás: Ma országszerte számíthatunk esőre, havas esőre. Majd délután nyugat felől csökken a felhőzet. Itt és  a középső tájakon erős, viharos lesz a szél. Hajnalban  -5, +3, délután 3-8 fok várható. 
Szombaton változóan felhős lesz az ég. Kezdetben az Erdélyi medence térségében és északon szállingózhat a hó, majd estétől nyugat felől több helyen kialakulhat  csapadék: eső, máshol hó, majd havas eső, ónos eső is. Megélénkül a déli-délnyugati szél. A fagyos hajnalt követően délután 1-5  fok körüli értékekre számíthatunk.

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment