2017. december 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Különleges zenés köszöntő ma délután
Egy különleges zenés köszöntővel várjuk ma délután a kedves hallgatókat. A magyarországi Mária Rádióval közösen fogjuk a mai műsort tartani, melybe önök is bekapcsolódhatnak, köszönthetik magyarországi rokonaikat, ismerőseinket és az ottani ismerősök pedig köszönthetik önöket. Hívjuk önöket, hogy kapcsolódjanak be a 0036-13740904-es telefonszámon.

Adventi triduum és lelkinap Kolozsváron
December 8-10. között a kolozsvári ferences templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak Albert Leánder OFM vezetésével. A szentmisék időpontjai ma és holnap este 6 óra, vasárnap délelőtt 9 és déli 12 óra. Holnap reggel 9 órától egész napos lelkinapra várják a híveket.

Adventi lelkinap Szovátán
„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényét.” - mottóval adventi lelkinapra kerül sor Szovátán, holnap délelőtt 11 órától a Domokos Kázmér kultúrotthonban. Várnak mindenkit aki ezáltal is méltóbban szeretne felkészülni Jézus születésére.

Látogatás a Mennyországban
Látogatás a Mennyországban mottóval lelki délutánt tart Hajlák Attila István segédlelkész gyászolók számára, holnap Gyergyóalfaluban. A program délután három órakor kezdődik az alfalvi iskola dísztermében és öt órától halottainkért felajánlott szentmisével végződik. Várnak mindenkit, aki valamilyen gyászból szeretne kigyógyulni.

Várom az Urat – adventi keresztény zenefesztivál
Idén 17 éve annak, hogy a Várom az Urat jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és a feltöltődésre. December 9-én Kolozsváron, 10-én Székelyudvarhelyen, 16-án Marosvásárhelyen, valamint 17-én Kézdivásárhelyen hangolódhatnak az elkövetkezendő ünnepre mindazok, akik részt vesznek az eseményen. Az eseményekre a belépés díjtalan, részletek a varomazurat.com honlapon,

V. Adventi hangverseny és kórustalálkozó Aradon
Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő címmel adventi hangversenyre és kórustalálkozóra kerül sor holnap este hat órai kezdettel az aradi Minorita templomban. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Adventi koncert Kolozsváron
Adveniat – zene és ima címmel megrendezett koncertre kerül sor a kolozsvári Piarista templomban, holnap este 18 órától. Fellépnek a  Kolozsvári Kamarakórus zenekara és szólistái. A hangversenyen Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude Kocsár Miklós, Kodály Zoltán, Javier Busto és Charles Villiers Stanford művei hangzanak el. Imát mond Veres Stelian, vezényel: Windhager-Geréd Erzsébet. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit, aki zenével és imádsággal szeretne adventre hangolódni.

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Szatmárnémetiben adventi imaórákkal készül az ifjúság Krisztus fogadására, vasárnaponként este hét órai kezdettel különböző helyszíneken. A következő imaóra december 10-én, vasárnap este lesz a Szent József templomban, majd december 17-én a Zárda templomban. Mindhárom alkalommal szeretettel várnak mindenkit.
Jótékonysági koncert Kolozsváron
Különleges jótékonysági koncertre kerül sor december 11-én hétfőn este hét órai kezdettel a kolozsvári kaszinóban. Várják mindazokat akik szeretnének egy szép estét eltölteni fiatal művészek társaságában. Az összegyűlt adományokból hangszereket fognak vásárolni az Instru-Mentor Egyesület diákjainak. Várják az érdeklődőket.

Lelkigyakorlat Csíktaplocán
December 11 és 13 között este hat órától Adventi Triduum lesz a Csíktaplocai Mindenszentek templomban. A karácsonyra való felkészülést Bilibók Géza Tusnádfürdői plébános vezeti. Szeretettel várnak mindenkit!

Adventi lelkigyakorlat fiataloktól fiataloknak
Mindannyian éreztük már, hogy nagyon hamar elszalad az advent ideje, és azon kapjuk magunkat, hogy az első gyertya meggyújtása után szinte beesünk a karácsonyfa alá. Ezt a tapasztalatot szeretnék megváltoztatni egy lelki hétvégével, amelynek során elcsendesedve előkészíthetik szívüket a kis Jézus befogadására. A szervezők várnak minden olyan 16-38 év közötti fiatalt, akik szeretnének kilépni a megszokott mindennapokból, és szeretnének közösen várakozni Jézus születésére december 15–17. között Székelyudvarhelyen a ferences kolostorban. További információ a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen vagy a 0749-993285-ös, illetve a 0746-774701-es telefonszámokon kapható.

Időjárás: Az esti órákban nyugat felől  hidegfront érkezik, egyre többfelé elered az eső, melyet havas eső, havazás vált fel. Hajnalban -7, +2  fok közötti minimumokra számíthatunk, napközben 3-12 fok valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2017. december 8.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán  a kolozsvári Mária Szíve templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Szeplőtelen fogantatás-napi búcsúk
Csíkdánfalván ma fél egytől tartják a búcsút. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök.
A szatmári egyházmegyében Szeplőtelen fogantatás titulussal a szatmárnémeti Zárda templom, a szinérváraljai templom és az erdődi Zárdakápolna rendelkezik. Mindhárom helyen a búcsúmiséket az ünnep napján, azaz ma tartják. A Zárda templomban Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági- és ministránslelkész lesz a búcsú szónoka délelőtt 11 órától. A búcsúmise keretében a főcelebráns, Schönberger Jenő püspök megáldja a külsőleg felújított templomot és a rendezett templomudvart.
Szinérváralján ma reggel 8 órától román nyelven lesz búcsúmise Giurgiu Daniel józsefházi i.h. lelkész ünnepi szónoklatával, délelőtt 11 órától pedig magyar nyelven Kühn Pál tiszteletbeli kanonok prédikál. Az erdődi Zárdakápolna búcsúját délelőtt 11 órától tartják. A szentmisén Griz László, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz egyházközösség segédlelkésze tartja a szentbeszédet.

Felnőtt ifi Medgyesen
Fontos számomra, hogy a Szentírás fényében alakuljak mottóval ifi-estet tartanak a medgyesi Római Katolikus Plébánián ma este 7 órától. Az est témái: Miért akar szólni Isten az emberekhez? Te miért akarsz beszélgetni másokkal? Honnan tudjuk meg, hogy Isten mit üzent nekünk? A tartalmasnak ígérkező estre szeretettel várják a tagokat, valamint az érdeklődőket.

Adventi triduum és lelkinap Kolozsváron
December 8-10. között a kolozsvári ferences templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak Albert Leánder OFM vezetésével. A szentmisék időpontjai ma és holnap este 6 óra, vasárnap délelőtt 9 és déli 12 óra. December 9-én, szombaton reggel 9 órától egész napos lelkinapra várják a híveket.

Lelkinap Csíkszeredában
A csíkszeredai búzamag közösség adventi lelkinapot tart „Az Ige testté lett” mottóval december 9-én holnap a csíkszeredai Szent Kereszt templomban. A program délelőtt tíz órától dicsőítéssel kezdődik, elmélkedéssel folytatódik Bátor Botond pálos atya vezetésével, majd szentségimádás és szentmise lesz. A lelkinap nyitott mindenki számára, várják a híveket a közös elmélkedésre és lelkiekben való feltöltődésre.

Gyermektalálkozó Temesváron
A Temesvári Családpasztorációs Központ szervezésében  december 9-én, szombaton délelőtt 11 órától gyermektalálkozó lesz a józsefvárosi plébánián. Téma: Advent, a várakozás időszaka. A szervezők szeretettel várják a gyermekeket.

Várom az Urat – adventi keresztény zenefesztivál
Idén 17 éve annak, hogy a Várom az Urat jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és a feltöltődésre. December 9-én Kolozsváron, 10-én Székelyudvarhelyen, 16-án Marosvásárhelyen, valamint 17-én Kézdivásárhelyen hangolódhatnak az elkövetkezendő ünnepre mindazok, akik részt vesznek az eseményen. Az eseményekre a belépés díjtalan, részletek a varomazurat.com honlapon,

Adventi koncert Kolozsváron
Adveniat – zene és ima címmel megrendezett koncertre kerül sor a kolozsvári Piarista templomban, december 9-én, szombaton 18 órától. Fellépnek a  Kolozsvári Kamarakórus zenekara és szólistái. A hangversenyen Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude Kocsár Miklós, Kodály Zoltán, Javier Busto és Charles Villiers Stanford művei hangzanak el. Imát mond Veres Stelian, vezényel: Windhager-Geréd Erzsébet. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit, aki zenével és imádsággal szeretne adventre hangolódni.

Jótékonysági koncert Kolozsváron
Különleges jótékonysági koncertre kerül sor december 11-én hétfőn este hét órai kezdettel a kolozsvári kaszinóban. Várják mindazokat akik szeretnének egy szép estét eltölteni fiatal művészek társaságában. Az összegyűlt adományokból hangszereket fognak vásárolni az Instru-Mentor Egyesület diákjainak. Várják az érdeklődőket.

Márton Áron zarándoklat Doberdóba
Harmadik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain, az egykori doberdói harctérre Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa, 2018. január 18-23 között. A zarándoklat részletes programját megtalálják az gyulafehérvári érsekség honlapján (ersekseg.ro). Jelentkezni Ferencz Kornáliánál lehet a 0726-107.002-es telefonszámon.

Időjárás: Ma nyugodt reggelre ébredhettünk, északon, északnyugaton lehet többfelé párás, ködös tájakra számítani, itt ködszitálás, a hajnali órákban hószállingózás is előfordulhat, máshol, ha rövid időre is, de előbújik a nap. Az esti órákban nyugat felől  hidegfront érkezik, egyre többfelé elered az eső, melyet havas eső, havazás vált fel. Hajnalban -7, +2  fok közötti minimumokra számíthatunk, napközben 3-12 fok valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2017. december 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment