2017. december 9. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Adventi vásár a Püspöki Palota kertjében
Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit az Adventi Vásár Nagyváradon, ma délután három órától a Római Katolikus Székesegyház előtti téren. Idén is érdekes vásári kínálattal, finom, házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a vásárlók legkisebbjeit. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet elvinni. Az összegyűlt adományokkal idén, a Szent László-év kapcsán, egy Szent László-lovasszobor elkészítéséhez szükséges költségekhez szeretnének hozzájárulni a szervezők, amely a nagyváradi várban kapna majd helyet. A vásár este hét órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a katolikus karitász munkatársai.

Adventi koncert Kolozsváron
Adveniat – zene és ima címmel adventi koncert a kolozsvári Piarista templomban, ma délután hat órától. Fellépnek a  Kolozsvári Kamarakórus zenekara és szólistái. A hangversenyen Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude Kocsár Miklós, Kodály Zoltán, Javier Busto és Charles Villiers Stanford művei hangzanak el. Imát mond Veres Stelian, vezényel: Windhager-Geréd Erzsébet. A belépés díjtalan, várnak mindenkit, aki zenével és imádsággal szeretne adventre hangolódni.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében ma Gyulakután, holnap pedig a vicei plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében Tasnádszántón lehet bekapcsolódni a szentségimádásba. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Adventi ifjúsági lelkinap Székelyvarságon
Advent második vasárnapján, december 10-én reggel kilenc és délután egy óra között adventi lelkinap lesz a székelyvarsági fiatalok részére a helyi plébánián. 

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Szatmárnémetiben adventi imaórákkal készül az ifjúság Krisztus fogadására, vasárnaponként este hét órai kezdettel különböző helyszíneken. A következő imaóra december 10-én, vasárnap este lesz, a Szent József templomban, majd december 17-én a Zárda templomban. Mindhárom alkalommal szeretettel várnak mindenkit.

Szövőtanfolyam Gyergyószentmiklóson 
A KALOT Egyesület és a Szent István Plébánia együttműködésével szövőtanfolyam indul Gyergyószentmiklóson. A 6 alkalmas, összesen 12 órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést. A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen. A képzések havonta egy alkalommal, hétfőn 17-19 óra között lesznek. A bemutató találkozás időpontja: december 11. Érdeklődni és jelentkezni a plébánián, illetve a 0758 840 279-es telefonszámon vagy az iroda@kalot.ro e-mail címen lehet hétköznap délelőtt 8-12 óra között. 

Lelkigyakorlat Csíktaplocán
December 11 és 13 között este hat órától adventi triduum lesz a csíktaplocai Mindenszentek templomban. A karácsonyra való felkészülést Bilibók Géza Tusnádfürdői plébános vezeti. Szeretettel várnak mindenkit! 

Adventi lelkigyakorlat Aradon
Az arad-belvárosi templomban december 12–14. között, az esti szentmiséken lelkigyakorlat lesz Bán Jónás ferences atya vezetésével. Mindenkit várnak.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap két szentmisét is közvetítünk: regggel fél tíztől Marosvásárhelyről, a kövesdombi Szent Miklós templomból, illetve délután öt órától Nagyváradról, a Barátok templomából.

Időjárás: Ma enyhe időre készülhetünk, sokfelé bújik elő a nap, a déli tájakon 10-12 fokig is felmelegedhet a levegő.                                                                                    Északon, északkeleten lesz borúsabb az idő, itt köd, ködszitálás, lehet jellemző. Délután nyugat felől hidegfront érkezik, egyre többfelé ered el az eső, melyet estétől északon és nyugaton havas eső, havazás vált fel. 
Holnap ismét várható csapadék, egyre többfelé havas eső, havazás formájában. Az északi-északnyugati szél erős, viharos. Visszaesik a hőmérséklet. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 9.

About the author

maradmin

Leave a Comment