2017. február 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Szőkefalván tartják az örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

Jegyeskurzus Sepsiszentgyörgyön
Nyolc héten át tartó jegyeskurzus indul a sepsiszentgyörgyi Szent József plébánián, ma este hét órakor. Érdeklődni és jelentkezni lehet személyesen, a plébánián vagy Csiszér Hajnalkánál, a 0745-126188-as telefonszámon.

Élménybeszámoló a Mária Útról Csíkszeredában
Február 23-24. Csíkszeredába lesz Bogya Zoltán, kolozsvári sportember, ultramaratonista, kerékpáros élménybeszámolója, az 1000 km-es zarándoklatáról, amelyet futva és tekerve tett meg a Mária Úton. A Csíksomlyó és Budapest közötti útszakaszt 16 nap alatt tette meg. A kalandról, kihívásokról, megmérettetésről, és életszemléletéről beszél a közönségnek. Bővebb információ a 0730-711745-ös telefonszámon kapható Molnár Sándornál.

Ifi találkozó Szentegyházán
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány együttgondolkodásra, találkozásra hívja február hónapban, hetente egyszer a kerekesszékes és egészséges fiatalokat. Február 24-én, pénteken kulturális program lesz. A csíkszeredai mozi termében megnézik a „Skandináv lottó” című színdarabot.

Belső Iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében  február 24-én, pénteken este hét órától Péter György, a Gyulafehérvári Caritas szocio-medikális ágazati igazgatója Kinaesthetics – tudatos mozgás és életminőség címmel tart előadást a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia nagytermében.

Ünnepi vesperás a temesvári székesegyházban
Február 24-én, pénteken a temesvári egyházmegye római katolikus templomaiban Szent Gellért első vértanú püspök oltárra emeléséről emlékeznek meg. A temesvári székesegyházban a délután fél hat órkor kezdődő ünnepi vesperást a székeskáptalan tagjainak jelenlétében Roos Márton megyés püspök celebrálja.

Előadássorozat a lazaristákról Nagyváradon
A lazaristák 2017-ben ünneplik születésüknek 400. évfordulóját. A nagyváradi Szent Katalin Telepi plébánián előadássorozat keretében ismertetik a rendet, az alapítót és a vincés lelkiséget.
Az első előadás alkalmával február 25-én, szombaton este hét órától a rend alapítóját, Páli Szent Vincét mutatják be és hozzák közelebb a mai ember számára. Várnak minden érdelődőt.

A Biblia, mint forrás
A Szatmárnémeti Püspökség világiak irodája szervezésében február 25-én, szombaton délelőtt tíz órától a Szentlélek templom Merk Mihály termében a Bibliát vizsgálják, abban Jézus megkísértését, ez alapján pedig a személyes kísértéseket. A történet felolvasását követően a résztvevők magyarázatot kapnak Vojtku László plébánostól a kísértés fogalmára, majd különböző információ-feldolgozó módszereket alkalmaznak, beszélgetés indul, hogy az üzeneteket minél hatékonyabban magukévá tehessék. A bibliás programra  várnak minden érdeklődőt.

Böjte Csaba Nagybányán
Február 26-án, vasárnap Böjte Csaba OFM Nagybányán, a veresvízi Krisztus Király templomban délelőtt tíz órától szentmisét mutat be. A szentmise keretén belül gyűjtésre kerül sor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megsegítésére, valamint megvásárolhatóak lesznek a Csaba testvér által írt könyvek is, melyeket kérésre a helyszínen dedikálni fog. Ezt követően a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ lakói előadják Szent Erzsébet életét – tudtuk meg a RomKat oldaláról.

Toborzás a virágvasárnapi passiójátékra Kolozsváron
A kolozsvári fiatalok passiójátékot hirdetnek, virágvasárnapi, április 9-ei bemutatóval. Ha bárki úgy gondolja, hogy szívesen részt vállalna ebben a misztériumjátékban, várják jelentkezését február 26-ig Lőrincz Beátánál a 0746 363 191-es telefonszámon vagy a viragvasarnapipassio@gmail.com e-mail címen. Az első találkozó 2017. február 27-én lesz.

Rövid terápiás foglalkozás szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány rövid terápiás foglalkozást szervez alkohol-, drog-, játékfüggők és egyéb szenvedélybetegséggel küzdők számára. A program 2017. március 6–17. között zajlik Mezőpanitban. A terápia lehetőség a szenvedélybetegséggel küzdők és családtagjaik számára a gyógyulásra és kapcsolataik rendezésére. A rövid távú terápián férfiak és nők, valamint felnőtt hozzátartozóik is részt vehetnek. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni február 28-ig lehet. Mivel a helyek száma korlátozott, a résztvevőket jelentkezési sorrendben fogadják. Bővebb információk a www.bonuspastor.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma ismét sok felhő lesz felettünk, de csak helyenként alakulhat ki gyenge eső, havas eső. Többfelé megerősödik a délnyugati szél. A reggeli órákban helyenként pára, köd alakulhat ki, északon és az erdélyi medence térségében pedig gyengén fagyhat is. Napközben 4 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017. február 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment