2017. február 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Dicsőszentmártonban tartják az örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

Előadássorozat a lazaristákról Nagyváradon
A lazaristák idén ünneplik születésüknek 400. évfordulóját. A nagyváradi Szent Katalin Telepi plébánián előadássorozat keretében ismertetik a rendet, az alapítót és a vincés lelkiséget. Az első előadás alkalmával ma este hét órától Bényei Botond nagyváradi születésű lazarista atya a rend alapítóját, Páli Szent Vincét mutatja be és hozza közelebb a mai ember számára. Várnak minden érdeklődőt!

Gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében farsang utolsó vasárnapja az ifjúság napja. Az ifjúsági pasztorációs tevékenységek támogatására február 26-án, a Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz.

Szentségimádás a nagyváradi székesegyházban és Érselénden
Február negyedik vasárnapján, 2017. február 26-án a nagyváradi székesegyházban és Érselénden lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

Böjte Csaba Nagybányán
Február 26-án, vasárnap Böjte Csaba OFM Nagybányán, a veresvízi Krisztus Király templomban délelőtt tíz órától szentmisét mutat be. A szentmise keretén belül gyűjtésre kerül sor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megsegítésére, valamint megvásárolhatóak lesznek a Csaba testvér által írt könyvek is, melyeket kérésre a helyszínen dedikálni fog. Ezt követően a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ lakói előadják Szent Erzsébet életét. 

Fogadalmi triduum a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban
A 32 évig tartó török uralom alóli felszabadulás után, az 1693-ban újraalakított nagyváradi latin szertartású székeskáptalan fogadalmat tett, hogy hálaadásul és engesztelésül minden évben a farsangi időszak utolsó három napján szentségimádást és szentmisét tartanak, a Csáky Imre váradi bíboros, püspök által felépített új székesegyházban, a mostani Szent László templomban. Ennek megfelelően tartják a fogadalmi triduumot idén is február 26-28. között a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban: délután négy órakor szentségimádást, öt órakor pedig szentmisét. A lelkigyakorlatos szentmisék főcelebránsa és szónoka Bartal Károly Tamás O.Praem. ny. premontrei apát.

Egy hónap az életért
A magát politikailag és felekezeti hovatartozás szempontjából semlegesnek nyilvánító „Egyetemi hallgatók az életért” nevet viselő egyesület 2017. március 1-31. között hirdeti meg az „Egy hónap az életért 2017. – Segítsd az anyát és gyermekét! Ők tőled függnek” programját. A rendezvénysorozatba, amelynek kimagasló pillanata a „Menetelés az életért” lesz március 25-én, több romániai város diákmozgalmai és civil szervezetei kapcsolódnak be. A szervezők egy országos projektet dolgoztak ki, amelyek a meg nem született magzat életjogának a védelmét, a nehéz helyzetbe került anyák megsegítését célozzák meg. A katolikus egyház egyik fő feladata az élet védelmezése, éppen ezért támogat minden olyan jóakaratú kezdeményezést, amely rejtett szándék nélkül az élethez való jog védelmezésére, ennek ismertetésére és terjesztésére irányul. Március 1-től a www.marsulpentruviata.ro honlapon lehet további információt szerezni az egyes városokban, helyi szinten megszervezett eseményekről.

Vasárnapi szentmiseközvetítések
Február 26-án, évközi 8. vasárnap rádiónk két szentmisét közvetít Székelyudvarhelyről, a Kis Szent Teréz plébániatemplomból: déli fél tizenkettő-, valamint este fél hét órától. Bíztatjuk a kedves hallgatókat, aki teheti és egészségi állapota megengedi, vegyen részt személyesen a vasárnapi szentmisén, a saját plébániatemplomában.

Időjárás: Egy hidegfront hatására ismét lehülésre kell készülni különösen az erdélyi medence térségében. Többfelé eső, havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. Ma napközben 4-9 fokot mérhetünk.
Vasárnap délkelet felé távozik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, és napsütésre is lehet számítani. Hajnalban országszerte várható fagy, délután 2-8 fok körül alakul a levegő hőmérséklete.  

MRE – Hírszolgálat, 2017. február 25.

About the author

maradmin

Leave a Comment