2017. február 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Mária Rádiós önkéntes találkozók
Folytatjuk az önkéntes találkozók sorozatát. Ma délután három órától Csíksomlyón várjuk önkénteseinket. Holnap Segesvárra látogat promóciós munkatársunk, ahol a délelőtt tíz órás szentmise végén szól a jelenlevőkhöz, majd ugyanígy Fehéregyházán, a déli tizenkét órás szentmise után. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban a Mária-köszöntő alkalmából a szentmise ma este hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a csíkszentdomokosi hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén, illetve rádiónk hullámhosszán.

Farsangi bálok a hétvégén
Első plébániai farsangi bált szerveznek Marosvásárhely-Remeteszegen, a Szent Család közösségi házban ma délután hat órától. Megjelenés jelmezben vagy báli öltözetben.
Szintén farsangi mulatságot szervez a Kolozsvári Egyetemi Lelkészség ma este kilenc órától az Agapé étterem Holdfény termében. A belépő díj 3 lej, szívesen látják, ha jelmezben érkeznek a fiatalok.

Jegyeskurzusok a Főegyházmegyében
Több helyen is indúl jegyeskurzus, ami egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek. Lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, ismerkedésre más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre.
Időrendben az első, február 4-én azaz ma este hét órától lesz a gyergyószentmikósi Szent Miklós plébánián. Várják a jelentkezőket mindkét plébániáról.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében február 7-én, kedden jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A kurzus nyolc hétig tart, és április 4-én ér véget. Elsősorban azokat várják, akik a 2017-es év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat, elmélyíteni kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 6-ig lehet a kövtekező elérhetőségeken: a 0743-138784 telefonszámon Szénégető István plébánosnál, vagy a 0744-799 055 telefonszámon a Sófalvi házaspárnál. 
A Székelyudvarhely-Szombatfalva Szent György és a Kis Szent Teréz egyházközségek közös szervezésében február 13-án kezdődik a jegyeskurzus. Jelentkezni személyesen a plébániahivatalokban lehet.
Február 15-től a kolozsvári ferenceseknél indul a kurzus, a családos csoport szervezésében. Várják a jegyespárok jelentkezését.
Sepsiszentgyörgyön a házasságkötésre készülő fiatalokat február 28-án, kedden este hét órára várják a Krisztus Király Plébánián. Jelentkezni személyesen lehet a Plébániahivatalban.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Felvincen tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Nagyváradon, a Szent Katalin telepi templomban lesz a híveknek lehetősége bekapcsolódni az örökös szentségimádásába.
Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

A Mária Iskola lelkigyakorlata Gyergyószentmiklósón
A Mária Iskola lelki család XII. lelkigyakorlata február 6-9 között zajlik Gyergyószentmiklósón, Hajlák Attila István atya vezetésével. Témája: „fogadjátok megadással a szenvedést, melyet az Úr fog küldeni és viseljétek türelmesen” – megemlékezés a fatimai jelenés 100. évfordulójáról. Jelentkezni Szabó Enikőnél lehet a 0744-379044-es telefonszámon.

Élet a Lélekben szeminárium Gyergyószárhegyen
A szárhegyi Mindenszentek-plébániatemplomban február 6-án, hétfőn este hat órakor Élet a Lélekben szeminárium kezdődik. Mindenkit várnak, aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét.

Katolikus jótékonysági bál Nagyváradon
Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a katolikus jótékonysági bál Nagyváradon, február 11-én, este hét órai kezdettel. Közreműködik a Szent László római katolikus teológiai líceum tánckara. Belépőjegyek és pártolójegyek korlátozott számban az Olaszi plébánián (a Barátok templomában) igényelhetők.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután hat órától a csíksomlyói ünnepélyes Mária-köszöntőbe kapcsolódhatnak be hallgatóink. Holnap két szentmisét közvetítünk: déllelőtt tizenegy órától a nagyváradi Szent József templomból, majd este hat órától Csíksomlyóról, a kegytemplomból.

Időjárás: Holnap kezdetben sokfelé számíthatunk esőre, de késő este délnyugat felől újabb csapadékmező érkezhet. Feltámad a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. február 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment