2017. január 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Az idei év első tematikus napjára hívjuk kedves hallgatóinkat. Mai tematikus műsorunk vezérgondolata: békét adj szívünknek, békét a világnak. Jézus békessége azt jelenti, hogy a vele való kapcsolatban történik valami lelkünkben is, külsőleg is. Jézus békességét csak elfogadni kell és ez a hit, ez a bizalom. Jézus békessége nyugalmat és csendet is jelent ez egy nagy kincs. Fogadjuk el ezt a nagy kincset s így nem lesz nyugtalanság és csüggedés a szívekben, hanem békesség és szeretet. Vajon a mai kor embere vágyik e kincsre, birtokolja-e?   Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Nyárádremetén tartják az örökös szentségimádási napot. Éljünk minél többen a lehetőséggel, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, és könyörögjünk családjainkért, a békéért és a lelkek megmentéséért.

Szent József nagykilenced Szatmárnémetiben
Szent József, Szűz Mária jegyese ünnepére március 20-án kerül sor. De már kilenc héttel előtte megkezdődik a hívek lelki felkészülése. Minden évben nagykilenced előzi meg az ünnepet a szatmárnémeti Szent József templomban is. Ennek megfelelően, január 18-ától, szerdánként, reggel kilenc órai kezdettel felkészítő szentmisék lesznek, elmélkedésekkel. A meghívott szónok idén Barta Barnabás Szatmárnémeti püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész. Várják a híveket a  szentmiséikre.

Fennmaradt helyek a Cseperedőben
A Gyulafehérvári Caritas Korai nevelő és fejlesztő központok Cseperedő programjában új kisbabás családok jelentkezését is fogadják Marosvásárhelyen a 8 hónapos – 1,5 éves gyerekeknek szóló csoportjaikban fennmaradt néhány helyre. Ma van az utolsó jelentkezési nap. Mezei Borbálánál a 0753-056.928-as telefonszámon lehet jelentkezni.
A foglalkozás ének-mondókással egybekötött mozgásos programot jelent, ahol játékos formában fejlesztik az olyan alapkészségeket, mint a nagymozgás, egyensúly, tájékozódás, beszéd, szociális készség, figyelem, emlékezet, ritmusérzék.

I. Utógondozói konferencia
A szenvedélybetegekkel foglalkozó Bonus Pastor Alapítvány január 20-22. között megtartja idei első Utógondozói Konferenciáját a Mezőpaniti, Református Gyülekezeti Házban. Az országos találkozón a hosszú és rövidterápiákon szabadult szenvedélybetegek és családtagjaik találkoznak egymással, közös áhítatokon vesznek részt, szakmai előadásokat hallgatnak és kiscsoportos beszélgetések keretében megosztják egymással a tapasztalataikat. Érdeklődni és jelentkezni lehet a 0265-254.460-os telefonszámon vagy az office@bonuspastor.ro e-mail címen.

Mária áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket január 21-én, délután öt órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Szülők iskolája Marosvásárhelyen
A Marosvásárhely-remeteszegi plébánián a Szülők iskolája e havi alkalma január 26-án, csütörtökön este hat órakor szentmisével kezdődik. A találkozó témája: Gyermekeink rajzban hagyott üzenetei.
Meghívottak: Török László, fafaragó-grafikus alkotó művész és felesége, Márta.

Együtt az imában-Székelykeresztúron
A székelykeresztúri Élet a lélekben plébániai imacsoport megalakulásának nyolcadik évfordulójára imanapot szerveznek január 28-án, szombaton, „Erősödjetek meg benső emberré az ő Lelke által”- mottóval. Az imanap reggel fél tíz órakor kezdődik és délután öt órakor hálaadó szentmisével zárul.

Kurzus jegyesekenek és fiatal házasoknak
Január 20-22 között a Kápolnásfalvi plébánián, január 27-29 között a Szentegyházasfalvi plébánián kezdődik a jegyeskurzus. A Székelyudvarhely-Szombatfalva Szent György és a Kis Szent Teréz egyházközségek közös szervezésében pedig február 13-án jegyeskurzus kezdődik.
Jelentkezni személyesen a plébániahivatalokban lehet.

Időjárás: Ismét lehűlésre kell készülni. Európát egy újabb hideg légtömeg éri el Oroszország felől. A hőmérséklet ismét az ilyenkor megszokottnál 8-10 fokkal mélyebbre süllyedhet. Ma több órára kisüt a nap, felhősebb körzetek csak délen, délkeleten lehetnek, de említésre méltó csapadék nem várható. Hideg hajnalra ébredtünk több helyen -10 fok alá sülyedt az éjszaka folyamán a hőmérséklet, délután +2, -7 fok várható. Élénk, helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél.  

MRE -Hírszolgálat, 2017. január 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment