2017. január 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Deményházán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, adjunk hálát minden mennyei kegyelemért, dicsérjük és imádjuk Őt.

Don Bosco napok Nagybányán
A nagybányai Krisztus Király Plébánia január 27. és 31. között Don Bosco Napokat szervez a templom második védőszentjének Bosco Szent János tiszteletére, „Aki valóban nagy akar lenni, már fiatalon harcolnia kell az erényekért” mottóval. A program ma este hat órakor szentmisével kezdődik melyet szentségimádás követ. A további programot megtalálják a romkat.ro honlapon. Mindenkit szeretettel várnak.

Keresztény Agora Szatmárnémetiben
Egyház és helytörténeti témában előadásra kerül sor a Keresztény Agora Kulturális Kör keretében, a Székesegyházi Plébánia szervezésében. Ez alkalommal  Pakot Géza jezsuita szerzetes, a Hám János Római Katolikus Líceum spirituálisa ismertetni fogja előadásában a jezsuiták történetét, rendi közösségüknek jelentőségteljes szerepét városukban. „A szatmári jezsuiták” című előadásra mindenkit várnak szombaton, január 28-án délelőtt tizenegy órakor a plébánia dísztermében.

Együtt az imában-Székelykeresztúron
A székelykeresztúri Élet a lélekben plébániai imacsoport megalakulásának nyolcadik évfordulójára imanapot szerveznek január 28-án, szombaton, „Erősödjetek meg benső emberré az ő Lelke által”- mottóval. Az imanap reggel fél tíz órakor kezdődik és délután öt órakor hálaadó szentmisével zárul.

Búcsú Csíkpálfalván
Szent Pál apostol megtérésének tiszteletére január 29-én, vasárnap fél egy órától búcsús szentmisét tartanak a csíkpálfalvi templomban. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök lesz.

Mária Rádió önkéntes találkozók
Január 31-én, kedden délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban, majd délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban lesz találkozó az önkéntesekkel. Február 1.-én, szerdán négy órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templom altemplomában, február 2.-án, csütörtökön egy órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermében, majd 3.-án, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián találkozunk önkénteseinkkel. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Személyesen kísért lelkigyakorlat papok részére
Személyesen kísért lelkigyakorlatot szerveznek papok részére a segítőnővérek február 6-9. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. Elemei: napi 4 személyes elmélkedés, közös ima, csendmeditációs gyakorlatok, szentmise, személyes lelkikíséret, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt. Célja: segítséget nyújtani a belső szabadság megszületésében, gyakorlatot szerezni a megkülönböztetésben, tudatos, felelősségteljes élet alakítása. Jelentkezni Darvas Piroska segítő nővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen.

Élet a Lélekben szemináriumok
A szárhegyi Mindenszentek templomban, február 6-án  és a betlenfalvi templomban február 8-án este hat órakor kezdődik az Élet a Lélekben szeminárium. A szeminárium segítséget tud nyújtani, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, segít az Istennel való bensőséges kapcsolatban és a hitben való növekedésben. Az evangéliumi hit az egyetlen orvosság a mai kor betegségeire: szorongásokra, reménytelenségre, erőtlenségre és közömbösségre. Mindenkit várnak aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét.

A megszentelő szeretet útján
A szociális testvérek február 9. és 15. között hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk. A programra Csíkszeredában kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára a testvérek részletes ismertető levelet és jelentkezési lapot küldenek. Jelentkezni január 31-ig lehet Farkas Ibolya testvérnél a 0745 390 189-es telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen. Kísérők: Farkas Ibolya, Farmati Anna, Fülöp Magdolna, Homa Ildikó testvérek. További részletek a mai déli magazinban.

Időjárás: Ma ismét egyre többfelé lehet tartósan borongós, ködös az idő, kivételt elsősorban a szelesebb északi tájak jelenthetnek. A hóval borított, tartósabban derült tájakon hajnalban ismét -20 fok körüli értékekre kell számítani. Napközben -9 és 0 fok várható.  

MRE – Hírszolgálat, 2017. január 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment