2017. január 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Abrudbányán tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Január 6-án, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban január 7-én, elsőszombaton a szentmise délután hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a Cursillo tagjai végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.
A Mária-köszöntőre autóbusz indul Székelyudvarhelyről, a Márton Áron térről, szombat délután fél három órakor. Jelentkezni lehet a 0740-617687-es telefonszámon.

Vízkereszt-napi hangverseny Sepsiszentgyörgyön
Január 6-án, pénteken az esti hat órás szentmise után ünnepi Vízkereszti hangverseny lesz a Krisztus király templomban. Fellépnek: a Krisztus király templom Kis Apostolok gyerekkara, Horváth Enikő vezetésével, a Laudate kamarakórus és kamarazenekar, valamint a rétyi Fúvóskvintett. Vezényel Lőfi Gellért. A belépés díjtalan, várnak minden zenekedvelőt!

Idősgondozó képzés indul Gyergyószentmiklóson
A Gyulafehérvári Caritas idősgondozó képzést indít Gyergyószentmiklóson azoknak, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt, és akinek a családjában van rászoruló idős vagy beteg személy. Jelentkezni január 10-ig lehet, hétköznaponként 8:00-16:00 óra között a 0732-830-162-es telefonszámon vagy a terez.hompoth@caritas-ab.ro e-mail címen.

Kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség világiak irodája januárban
A 2017-es évet csenddel, elmélkedéssel, imával kezdeni vágyókat hívja kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégére a Szatmári Püspökség világiak irodája, január 13. és 15-e között, a nagyszokondi „Szent Ignác” lelkigyakorlatos házba. A hétvége elemei a bevezetés, 25 perces meditációs „ülések”, a tapasztalatok megosztása egyénileg és csoportban, valamint a csend. A részvételt segíti a résztvevők személyes imára, hallgatásra való készsége, valamint a nyitottság a kontemplatív imaformára. A lelkigyakorlatra január 10-ig lehet jelentkezni a 0757-050 923-mas telefonszámon.

Ünnepelnek a pálosok
Hargitafürdőn a Szent István templomban január 21-én, délután hat órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében megemlékeznek Remete Szent Pál és Boldog Özséb atyákról, valamint a 2014-es kolostoralapításról. A szentmisét Tamás József püspök mutatja be. Mindenkit várnak a pálos testvérek a közös ünneplésre!

Időjárás: Ma többfelé havas eső, havazás, nyugaton ónos eső kialakulására kell számítani. A nyugati-délnyugati szél erős, viharossá válhat. Hajnalban -7 fok körüli értékeket mérhetünk, nappal a legmagasabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul.

MRE - Hírszolgálat, 2017. január 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment