2017. július 17. – Hírek és programajánló

­H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán a vulkáni templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Nyári szünet a Nagyváradi Püspöki Hivatalban
Tájékoztatjuk a kedves Híveket, hogy a Püspöki Hivatal július 17-30. között zárva tart. Ezekben a napokban csak fontos és sürgős ügyekkel lehet felkeresni az iroda munkatársait, telefonon előre egyeztetett időpontban.

Gépjárművek megáldása Nagyváradon
Szent Kristóf (Christophoros – Krisztust-hordozó) az utazók védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, ma már a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét, szobrát ma különösen az autósok és motorosok hordják magukkal. Az ő ünnepét megelőző vasárnapon, július 23-án, a délután hat és az este kilenc  órai szentmisék keretében, a nagyváradi római katolikus székesegyház előtt Fodor József általános helynök megáldja a jelenlévő gépjárműveket.

Kalandtáborok Körösréven
Az Emmausz egyesület és a Nagyváradi Püspökség szervezésében idén is szerveznek kalandtáborokat Körösrévre 12-18 éves fiatalok számára, a következő időpontokban: július 25-30, augusztus 22-27. Bővebb információk, valamint jelentkezés a 0742-507373-as telefonszámon vagy a kftinfo.ro oldalon.

Orgonahangverseny Temeshidegkúton
Július 29-én, szombaton a temeshidegkúti templomban délután hat órai kezdettel dr. Franz Metz németországi orgonaművész koncertjére kerül sor. Fellép Wilfried Michl bariton. Műsoron Haydn, Franz Schubert, Beethoven, Boellmann, Grünberger, Murschhauser zeneszerzők művei szerepelnek. A belépés díjtalan.

Zarándoklat Medjugorjéban
Augusztus 21-27. között zarándoklatot szerveznek Medjugorjéba kézdivásárhelyi indulással. Lelkivezető: Kopácsi Ferenc kézdialmási plébános. Jelentkezni augusztus 10-ig lehetséges a 0742-285803-as telefonszámon.

Időjárás: Holnap még mérsékelten meleg idő lesz, szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, csapadék nem várható.
A szél is veszít erejéből, néhol a déli tájakon kísérhetik élénk lökések az északias szelet. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, délután 25-30 fok között alakul a hőmérséklet. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 17.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Vajdahunyadon tartják az örökös szentségimádási napot.  Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Felvételi a Marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Kollégiumba
A Marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Kollégium felvételit hirdet a 2017/2018-as tanévre. Hívnak minden olyan Marosvásárhelyen tanuló vagy leendő egyetemistát, aki keresztény értékrenden alapuló közösségi életre vágyik, és szeretne:
–fejlődni önismeretben, a lelki életben és szakmaiságban,
–megtanulni jó és jobb döntéseket hozni,
–megtanulni, hogy a konfliktusokban hogyan maradjon szabad és hűséges legjobb önmagához,
–tanulni, gyakorolni a megértő kommunikációt,
–és elmélyülni a mások iránti kinyíló szolgálatban,
–felelősséget vállalni másokért, jó vezetőként szolgálni.
A jelentkezéshez szükséges dokumentumok letölthetők a jezsuitaudvar.ro oldaláról. A jelentkezési lapot és a motivációs levelet a majel.amdg@gmail.com címre lehet elküldeni. Bővebb információ a MAJEK facebook oldalán található.

Felvételi a BBTE Római Katolikus Teológia Karára
A kolozsvári Római Katolikus Teológia Kar felvételit hirdet július 19 és 31. között alap- és magiszteri képzésre egyaránt. A kar bentlakást és évi 2500 lej ösztöndíjat biztosít minden olyan Kolozsváron tanulni vágyó katolikus fiatalnak, aki a Babeș–Bolyai Tudományegyetem bármilyen szakára jelentkezik a Római Katolikus Teológia Karra való beiratkozása mellett. A kar célkitűzése katolikus értelmiség formálása. A teológia oktatásával szeretnék hitükben megerősíteni hallgatóikat, és számukra olyan erkölcsi alapot nyújtani, amely a boldogságkeresés útján szilárd útmutatót jelent. Részletek a www.rocateo.ro honlapon.

Jubileumi FerBiT koncerttel
Idén 10. kiírásához érkezett a Főcze Bonaventúra dévai ferences szerzetespap által szervezett Ferences Biciklitúra. A jubileumi FerBiT-re július 19–24. között kerül sor a Szováta –  Gyergyószárhegy – Gyilkos-tó – Háromkút – Hidegség – Káronta – Csobányos – Csíksomlyó útvonalon.
Július 21-én, pénteken este fél kilenctől Hidegségen a Csángó és Fatányéros Panzió udvarán felállított szabadtéri színpadon a Psallite együttes tart koncertet, amelyre a rendezvény tízéves évfordulója alkalmából kerül sor.

Szentignáci lelkigyakorlat a segítőnővéreknél
Személyesen kísért lelkigyakorlatot tartanak a segítőnővérek  augusztus 7-13. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. Elemei: napi 4 személyes elmélkedés, közös ima, csendmeditációs gyakorlatok, szentmise, személyes lelkikíséret, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt. Célja: segítséget nyújtani a belső szabadság megszületésében, gyakorlatot szerezni a megkülönböztetésben, tudatos, felelősségteljes élet alakítása. Kísérők: Bereczki Silvia és Darvas Piroska segítőnővérek. Jelentkezni július 24-ig lehet a bereczki.silvia@segitonoverek.info e-mail címen vagy sms-ben a 0726-406 325-ös telefonszámon.

Hittantábor Magyarfenesen
Július 28-30 között hittantábort szervez a magyarfenesi római katolikus plébánia. A programban lesz bibliai történetekkel való ismerkedés, kirándulás, sport, kézműveskedés. Jelentkezni július 23-ig lehetséges Chinda Péter kántornál a 0748-466712-es telefonszámon.

Psallite gitártábor Hargitafürdőn
Július 25-29 között rendezi meg idén a gitártábort a Psallite együttes Hargitafürdőn. Egyébb részletek, valamint jelentkezés az együttes psalliteband nevű facebook oldalán lehetséges.

Ifjúsági tábor és lelkigyakorlat Székelyszálláson
„Valaki mondja meg milyen az élet...” mottóval rendezik meg a XVI. ifjúsági tábort és lelkigyakorlatot Marosvásárhely mellett, Székelyszálláson, augusztus 11-15 között. Bővebb információk a 0742-698166-os telefonszámon kaphatóak Hajlák Attila kézdivásárhelyi segédlelkésznél.

CSIT2017
„Ébredj, és lépj!” mottóval augusztus 15-19. között lesz a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó. Aki július 20-a előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon.

Zarándoklat Medjugorjéban
Augusztus 21-27 között zarándoklatot szerveznek Medjugorjéba kézdivásárhelyi indulással. Lelkivezető: Kopácsi Ferenc kézdialmási plébános. Jelentkezni augusztus 10-ig lehetséges a 0742-285803-as telefonszámon.

Időjárás: Ma már több helyen napsütésre készülhetünk, csapadékra inkább az erdélyi medencében és délen kell számítani. A szél is veszít erejébő, már csak néhol kísérhetik élénk lökések az északias szelet. Hajnalban 7-13, délután már 23-29 fok valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment