2017. július 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Ilyésmezőn tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Pető-módszeres fejlesztés Csíkszeredában
A magyarországi Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete és a Gyulafehérvári Caritas közösen szervezi meg Csíkszeredában 2017. július 10–28. között  háromhetes fejlesztőfoglalkozását. Érdeklődni és a szűrésre jelentkezni hétköznapokon 8–16 óra között lehet a 0735 573 161-es telefonszámon július 6-áig. A résztvevők száma korlátozott!

Gitártábor Tasnádszántón
„Indulj és menj!” mottóval 5. alkalommal szervezik meg a gitártábort a tasnádszántói plébánián, július 12-16. között. Jelentkezni lehetséges a következő elérhetőségek egyikén: 0747-931349-es telefonszámon, a helyi plébánosnál, vagy a 0754-830742-es számon (Ceh Dávídnál), illetve a facebook eseményen. Részvételi díj: 50 ron. Várják a 6-7. osztályba, illetve azon felül járó fiatalokat!

Kolping-családos hétvége Ivóban
2017. július 14–16. között Kolping-családos hétvége lesz Ivóban, amelyet Bereczki Silvia sa kísér. Az apróbb résztvevőknek gyerekfelügyeletet biztosítanak. A résztvevőket július 14-én, pénteken délután hat óráig várják, a távozás vasárnap, július 16-án lesz a közös ebéd után.
Az 50 lejes részvételi díj/család magában foglalja a szállást, étkezést, valamint a találkozó egyéb kiadásait.
Jelentkezni és érdeklődni Tánczos Editnél lehet a tanczosedit@kolping.ro e-mail-címen, vagy a 0748 167 464-es telefonszámon. A jelentkezéseket a helyek függvényében és a jelentkezés sorrendjében július 12-éig fogadják.

Márton Áron Imatúra 2017
Idén is megtartják július 22-30. között a Márton Áron Imatúrát, amelyet jezsuiták, ignáci lelkiségű nővérek és laikusok, valamint a szentegyházasfalvi „Szent Gellért Alapítvány” szervez magyar fiatalok számára, 1995 óta minden évben.
Érdeklődni lehet a maimatura@gmail.com, illetve jakabos.barnabas@jezsuita.hu e-mail címen,  vagy a 0755 533 101 telefonszámon.
Jelentkezési határidő: július 15.
Kizárólag a fennt említett e-mail címen lehet beregisztrálni az imatúrára. A résztvevők száma korlátolt-tudtuk meg a RomKat.ro honlapról

Időjárás: Meghosszabították az esőzések miatti riadót. A meteorológusok felhívják a figyelmet, hogy holnap virradóra főleg Dobrudzsában, Munténiában és Moldva déli részében valószínű kiadós esőzés. Több megyében, Bukarestben, valamint a hegyvidéken 50-70 liter csapadék is eshet négyzetméterenként. Ugyanakkor sárga jelzésű, esőzésre figyelmeztető riasztást adtak ki Erdélyre, valamint a Bánság, Dobrudzsa, Olténia és Munténia bizonyos régióira, ahol várhatóan 25-50 liter csapadék fog esni négyzetméterenként.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 3.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Hosszúfaluban, a Boldog Apor Vilmos-templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. 2017. július 5-én hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Böjte Csaba testvér Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban július 6-án, csütörtökön délután hat órától előadást tart és szentmisét mutat be Böjte Csaba OFM.
Az előadás címe: Oltáriszentség testvérisége
Az előadásra bejelentkezés nem szükséges, várnak minden érdeklődőt!

XIII. Márton Áron-zarándoklat
Július 7-9. között tizenharmadik alkalommal kerül sor zarándoklatra Isten szolgája Márton Áron püspök nyomdokain: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, rádiónk önkéntes munkatársa vezeti. Jelentkezni a következő telefonszámok egyikén lehetséges: 0726-107002 vagy 0744-472178.

II. Családos Keresztény Fesztivál
A II. CSAKIS Családos Keresztény Fesztivál Kézdivásárhelyen lesz megtartva július 7–9. között. A fesztivál fő előadója dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos családgondozó. Esténként zenei élményt szolgáltat, dicsőítést vezet a Reménység együttes, Csiszér László és Szabó Balázs. A szervezők a bejelentkező családoknak segítenek az étkezés és szállás megszervezésében, illetve kísérőprogramok kínálásával a fesztivál előtt és után. Részletes program a CSAKIS honlapján, a www.csakis.net oldalon, illetve az esemény Facebook-oldalán a Csakis Családos Keresztény Fesztivál név alatt.

Bibliatábor fiataloknak
„Merre billen a mérleg?"mottóval a Katolikus Magyar Bibliatársulat idén is megszervezi fiataloknak szóló Bibliatáborát július 13 és 16 között, Csíkcsomortánban a Szellő Panzióban. Témák: Miként tud a Biblia segíteni mindennapjaimban? Hogyan kapok válaszokat a Bibliában? Hagyományos vallásosság vagy modern spiritualitás? Hogyan éljem meg hitem 2017-ben? Mi az a spiritualitás? Hogyan igazodjak el az élet problémái között? és sok más érdekes kérdéssel foglalkoznak a táborozók! Várják 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését. A helyek száma korlátozott. További információk a 0749-142677 telefonszámon. Jelentkezni a kmbcsik@gmail.com e-mail címen vagy a KMB Csik FB oldalán lehet. Jelentkezési határidő: július 6.

Lelkigyakorlat Hargitafürdőn
Dr. Gál Péter tart lelkigyakorlatot július 14–16 között a hargitafürdői kápolnában. A tanítások arról szólnak, hogy mi mindentől és hogyan is váltott meg minket az Úr Jézus? Honnan van a rossz, a szenvedés? Jó és rossz hatások megkülönböztetése a keresztény életben. Mit jelent valóban keresztény életet élni: Jézussal szenvedek, Jézussal gyógyulok. Jézus az én személyes szabadítóm és orvosom.
Szentmisékben, szentségimádásokban kérik az Úr Jézustól az ősök bűnterheitől való szabadulást, az egyéni emlékezet gyógyítását, a félelmek feletti győzelmet.
Érdeklődni és jelentkezni Bartis Lászlónál lehet a 0744 145 331-es telefonszámon.

FerBiT 2017
„Indulj és menj” mottóval idén 10. alkalommal kerül megszervezésre július 19-24. között a Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT. Ezelőtt tíz évvel indult el útjára ez a közösség formáló program, évről – évre nemcsak a csapat erősödött, hanem egy lelkes biciklis közösség is kialakult. Érdeklődni és jelentkezni július 10-ig lehet a 0741-940171-es telefonszámon vagy a biciklistak@gmail.com e-mail címen vagy a: www.ferbit.ro honlapon. Várnak minden érdeklődőt.

Kalotaszegi tánctanítás önismereti elemekkel
2017. július 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban kalotaszegi tánctanítás lesz önismereti elemekkel.
Elemei: kalotaszegi néptánc tanítás kezdő szinten, személyes idő és megosztás arról, hogy ki hogyan éli meg nőiességét illetve férfiasságát, non verbális kommunikáció, a vezetni és vezetve témakör tapasztalati elmélyítése, rövid önismereti impulzusok az élet kisebb-nagyobb döntéseinek megkönnyítéséhez.
Célja: a kultúra és a lelkiség közös megélése egy hétvégén.
Jelentkezni Darvas Piroska segítőnővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen lehet.

Időjárás: Ma estig az ország 18 megyéjében sárga, 11 megyéjében narancssárga jelzésű esőriadó van érvényben. Ebben az időszakban mindenütt csapadékos lesz az idő, egyes területeken akár 70 liter csapadék is hullhat négyzetméterenként. Délen és dél-nyugaton az esőt villámlás és erős szél kíséri majd, elvétve jégesőre is van kilátás. A maximumok 20 és 26 fok között alakulnak.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment