2017. július 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

A szeretetszolgálat-csoportok találkozója
Július 29-én, szombaton tartották a szatmárnémeti Szent István teremben találkozójukat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániai szeretetszolgálat-csoportok képviselőinek a találkozóját. A rendezvényre Szatmárnémetiből, Nagybányáról, Máramarosszigetről, Nagykárolyból, Kálmándról, Mezőfényről, Felsőbányáról, Batizról és Krasznabéltről, összesen tizenhét csoporttól érkeztek plébániai szeretet-szolgálat képviselők. A plébániai szeretetszolgálat-csoportok Krisztus szeretetéből táplálkozva akarnak részt venni a szeretet alkotásaiban is, idejükből és erejükből áldozva a tevékeny segítségnyújtásra. A szombati találkozó lehetőséget adott az egyházmegye különböző pontjain tevékenykedő csoportok képviselőinek a tapasztalatcserére, de a lélekben való gazdagodásra is. Az előadás után Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens moderálásában számoltak be jelen tevékenységükről, de megosztották örömeiket, nehézségeiket is, és közös imával zárták az éves találkozót - tudósított Józsa János sajtóreferens.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Alsótömösön  tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Medjugorjei Ifjúsági Fesztivál 2017
Augusztus 1-6 között rendezik meg a 28. Ifjúsági Fesztivált Medjugorjéban. Az idei programban is szerepelnek a napi katekézisek, tanúságtételek, rózsafüzér imák és szentmisék. Rádiónk élő közvetítéssel jelentkezik a helyszínről a találkozó teljes időtartama alatt. Holnap este hét órakor bekapcsolódhatnak a rózsafüzér imába, majd nyolc órától közvetítjük a fesztivál ünnepélyes megnyitóját. Naponta délelőtt 10 és 13 óra között jelentkezünk, illetve délután 17 és 22 óra között (a részletes programot az internetes oldalunkon a műsornaptárban lehet megtekinteni). Tartsanak velünk!

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 2-án, a Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Az ünnepi szentmisét délelőtt tizenegy órakor Roos Márton temesvári főpásztor celebrálja, szentbeszédet mond Harald Wechselberger németországi lelkipásztor. A szentmise zenei szolgálatát a reutlingeni Original Donauschwabischen Blaskapelle végzi, orgonán közreműködik Dr. Franz Metz bánsági származású, jelenleg Németországban élő orgonaművész.

Időjárás: Tovább fokozódik a hőség, holnap délután már 32-37 fokot mérhetünk. Kedden és szerdán szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, felhő alig lesz az égen, csapadék nem várható. A hőhullámra kell elsősorban felkészíteni szervezetünket, mely kiemelten az időseket, kisgyermekeket, valamint a szívbetegeket, keringési és vérnyomás-problémákkal küszködőket viselheti meg. Igyunk cukor-, koffein- és alkoholmentes folyadékot, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, gondoskodjunk bőrünk védelméről, viseljünk napszemüveget, kalapot!

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 31.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Gyulafehérváron, a ferences templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Zarándoklat Máriaradnára
Augusztus 2-án, a Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Az ünnepi szentmisét délelőtt tizenegy órakor Roos Márton temesvári főpásztor celebrálja, szentbeszédet mond Harald Wechselberger németországi lelkipásztor. A szentmise zenei szolgálatát a reutlingeni Original Donauschwabischen Blaskapelle végzi, orgonán közreműködik Dr. Franz Metz bánsági származású, jelenleg Németországban élő orgonaművész.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától pedig szentmisét mutatnak be. Augusztus 2-án, szerdán hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják fel.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás is van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Ifjúsági tábor és lelkigyakorlat Székelyszálláson
„Valaki mondja meg milyen az élet...” mottóval rendezik meg a XVI. ifjúsági tábort és lelkigyakorlatot Marosvásárhely mellett, Székelyszálláson, augusztus 11-15 között. Bővebb információk a 0742-698166-os telefonszámon kaphatóak Hajlák Attila kézdivásárhelyi segédlelkésznél.

Ferences Ösvény
Augusztus 11–13. között a Szárhegyi Ferences Kolostorban tartják a három hétvégéből álló Ferences Ösvény lelki programsorozat első találkozóját, amelyen Szent Ferenc életével és evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A programra – amelyen a helyek száma korlátozott – 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők. Jelentkezni, illetve a találkozó részleteiről érdeklődni Pantea Tibor ferences testvérnél lehetséges a 0746-774701 telefonszámon, vagy az frtibi@gmail.com e-mail címen.

Gyógynövény tanfolyam Udvarhelyszéken
50 órás gyógynövény-ismereti és felhasználási tanfolyamot szervez az Életminőségért Alapítvány Udvarhelyszéken, augusztus és október közötti periódusban. Az első találkozás Székelyudvarhelyen lesz, augusztus 12-én., szombaton, 9-17 óra között a Bethlen Gábor 73 szám alatt. Jelentkezési határidő: augusztus 8. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért kérik, hogy a jelentkezéshez egy rövid motivációs levelet csatoljanak, amelyben megindokolják, hogy miért szeretnének részt venni a tanfolyamon. Ez alapján dől el, hogy ki vehet részt az ingyenes képzésen. Érdeklődni és jelentkezni Pakot Mónikánál lehet a 0745-570.005-ös telefonszámon.

Lelkinap a Szűzanyával
A Mária Iskola Lelki Család, a Rózsafüzér Társulatok, máriás lelkületű csoportok és lelkiségek XII. találkozóját augusztus 12-én tartják Székelyszálláson, a fatimai Szűzanya köszöntése alkalmából. A program reggel kilenc órakor a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik, majd több elmélkedés következik, a Szűzanya fájdalmas, valamit örömútjának az imádkozása. A lelkinap az este hét órakor kezdődő szentmisével zárul. Az elmélkedéseket Hajlák Attila-István, kézdivásárhleyi segédlelkész tartja. Mindenkit várnak az imanapra.

Szatmári egyházmegyei ifjúsági tábor
„Ki vagyok én Uram?” mottóval szervezik meg a szatmári egyházmegye ifjúsági táborát augusztusz 21-26. között Szentegyházán. A résztvevőket színes programokkal várják a szervezők: lesznek sporttevékenységek, néptánc, kirándulás, túrázás, kézműves foglalkozások és természetesen lelki programok. Részvételi díj: 220 lej. Jelentkezni augusztus 4-ig lehet személyesen az Egyházmegyei Ifjúsági Irodánál a jelentkezési lappal és 100 lej előleggel. Egyéb információkat a 0261-717120-es telefonszámon kaphatnak.

Lelkigondozói kurzus Székelyudvarhelyen
A marosvásárhelyi Regnum Christi Alapítvány és a székelyudvarhelyi Forrás közösség szervezésében lelkigondozói kurzus lesz augusztus 31 – szeptember 3. között a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánián. Jelentkezési határidő augusztus 10. Bővebb információt a www.regnumchristi.ro honlapon találnak.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 31.

About the author

maradmin

Leave a Comment