2017. július 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K    E S T E

Bibliatábor Máréfalván
Július 5-7 között Bibliatábort tartanak Máréfalván az Összefogás házában. A program keretében hallhatnak bibliai történeteket, de lesz majd éneklés, móka és sok kacagás. Minden érdeklődőt várnak.

Orgonaszentelés Gyergyószentmiklóson
Ünnepélyes orgonaavató koncert lesz a gyergyószentmiklósi Örmény katolikus templomban július 8-án, szombaton délután hat órától. Másnap, július 9-én délelőtt tizenegy órai kezdettel Jakubinyi György érsek mutat be ünnepélyes szentmisét, melynek keretében elvégzi az orgonaszentelés szertartását. Mindenkit várnak az ünnepi alkalmakra.

Szemlélődő lelkigyakorlat Homoródremetén
Július 6-16 között szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak Homoródremetén, melyet Józsa Csaba vezet. A szemlélődő vagy más néven kontemplatív imamód csendes, egyszerű elidőzés Isten jelenlétében. Bővebb információ és jelentkezés a csendtanfolyam.blogspot.ro internetes oldalon vagy a 0741-499560-as telefonszámon.

Márton Áron Imatúra
Idén július 22-30. között tartják a Márton Áron Imatúrát, amelyet jezsuiták, ignáci lelkiségű nővérek és laikusok, valamint a szentegyházasfalvi „Szent Gellért Alapítvány” szervez magyar fiatalok számára, 1995 óta minden évben.
Érdeklődni lehet a maimatura@gmail.com, illetve jakabos.barnabas@jezsuita.hu e-mail címen, vagy a 0755-533101 telefonszámon. Jelentkezési határidő: július 15. Kizárólag a fennt említett e-mail címen lehet beregisztrálni az imatúrára. A résztvevők száma korlátolt.

Állásajánlat Sepsibükszádon
A Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata idősgondozót alkalmaz Sepsibükszádra. Az otthoni ápolással és szociális gondozással a Caritas célja az egészségügyi alapápolás biztosítása, az egészségi állapot megtartása, helyreállítása, illetve javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára. A leendő munkatárs feladatai: az ápolás kivitelezése, a teljes ápolási dokumentáció elkészítése, adminisztratív feladatokban való részvétel, mozgásérzékelés képzéseken való részvétel, a szerzett tudás felhasználása a mindennapi ápolási tevékenységek során, az ellátott személyek mozgásfejlesztése érdekében. A jelölttel szemben támasztott elvárások: érettségi és szakápolói oklevél, szabadgyakorlási engedély, a szakápolás mellett vállalja az alapápolást is, csapatmunkára való készség, rugalmas munkamegosztásra való készség, fejlett szociális érzék, pontosság, keresztény értékrend, kommunikációs készség, a magyar és román nyelv ismerete és használata, B. kategóriás jogosítvány. A jelentkezéshez szükséges iratok listáját, ill. bővebb információt a www.caritas-ab.ro/hu/allashirdetesek oldalon találják. A vizsgáztatóbizottság fenntartja az előválogatás, és adott esetben a gyakorlati megmérettetés jogát. A kiválasztott személyeket telefonon értesítik az interjúidőpontjáról, július 16-ig.

Időjárás:  Holnap többnyire napos időre számíthatunk, de az északi határ közelében előfordulhat egy-egy gyenge zápor. Helyenként megélénkül a szél. A reggeli órákban 7-16, délután 24-29 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017 július 4.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Ilyésmezőn tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Szemlélődő lelkigyakorlat Homoródremetén
Július 6-16 között szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak Homoródremetén, melyet Józsa Csaba vezet. A szemlélődő vagy más néven kontemplatív imamód csendes, egyszerű elidőzés Isten jelenlétében. Bővebb információ és jelentkezés a csendtanfolyam.blogspot.ro internetes oldalon vagy a 0741-499560-as telefonszámon.

Gitártábor Tasnádszántón
„Indulj és menj!” mottóval 5. alkalommal szervezik meg a gitártábort a tasnádszántói plébánián, július 12-16. között. Jelentkezni lehetséges a következő elérhetőségek egyikén: 0747-931349-es telefonszámon, a helyi plébánosnál, vagy a 0754-830742-es számon (Ceh Dávídnál), illetve a facebook eseményen. Részvételi díj: 50 ron. Várják a 6-7. osztályba, illetve azon felül járó fiatalokat!

Kolping-családos hétvége Ivóban
2017. július 14–16. között Kolping-családos hétvége lesz Ivóban, amelyet Bereczki Silvia sa kísér. Az apróbb résztvevőknek gyerekfelügyeletet biztosítanak. A résztvevőket július 14-én, pénteken délután hat óráig várják, a távozás vasárnap, július 16-án lesz a közös ebéd után.
Az 50 lejes részvételi díj/család magában foglalja a szállást, étkezést, valamint a találkozó egyéb kiadásait.
Jelentkezni és érdeklődni Tánczos Editnél lehet a tanczosedit@kolping.ro e-mail-címen, vagy a 0748 167 464-es telefonszámon. A jelentkezéseket a helyek függvényében és a jelentkezés sorrendjében július 12-éig fogadják.

Kalandtáborok Körösréven
Az Emmausz egyesület és a Nagyváradi Püspökség szervezésében idén is szerveznek kalandtáborokat Körösrévre 12-18 éves fiatalok számára, a következő időpontokban: július 18-23, július 25-30, augusztus 22-27. Bővebb információk, valamint jelentkezés a 0742-507373-as telefonszámon vagy a kftinfo.ro oldalon.

Márton Áron Imatúra 2017
Idén is megtartják július 22-30. között a Márton Áron Imatúrát, amelyet jezsuiták, ignáci lelkiségű nővérek és laikusok, valamint a szentegyházasfalvi „Szent Gellért Alapítvány” szervez magyar fiatalok számára, 1995 óta minden évben.
Érdeklődni lehet a maimatura@gmail.com, illetve jakabos.barnabas@jezsuita.hu e-mail címen,  vagy a 0755 533 101 telefonszámon. Jelentkezési határidő: július 15.
Kizárólag a fennt említett e-mail címen lehet beregisztrálni az imatúrára. A résztvevők száma korlátolt-tudtuk meg a RomKat.ro honlapról

Nemzetközi sátortábor fiataloknak
Július 19-től augusztus 4-ig Homoródkarácsonyfalván egy ökumenikus, keresztény sátortábor kerül megrendezésre, amelyre Németországból, Görögországból és Dániából is érkeznek fiatalok. A szabadidős és kulturális programok mellett, az ez évi tábor témája: fiatalként hogyan készüljek fel az életre, milyen kihívásokkal, nehézségekkel kell ma megbirkózni. Érdeklődni, jelentkezni a Facebook-on a „Nemzetközi sátortábor fiataloknak” című eseménynél, vagy a Mária Rádió udvarhelyi stúdióján keresztül lehet.

CSIT 2017
Augusztus 15-19 között kerül megrendezésre az idei Csíksomlyói ifjúsági találkozó „Ébredj, és Lépj” mottóval. Egy lendületes, meglepetésekkel, újításokkal tele találkozó, ahol Isten Szentlelke felébreszt az unalmas hétköznapokból. Idén tehetsz egy (vagy akár több) lépést, hogy egy hiteles, életvidám, keresztény fiatallá válj. Ő ma is él, felébreszt és tettekre hív! Tedd meg az első lépést, jelentkezz! Aki július 20-ka előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon.

Fiú csapat tábor Assisiben
Az erdélyi ferences testvérek idén is szerveznek fiú csapat tábort Assisiben augusztus 24-31 között. Az eseményre 17 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal felnőtteket várnak. A jelentkezés feltétele, hogy minden pályázó írjon egy egyoldalas (A4-es lap) összefoglalót egy ferences helyszínről, azt is belefoglalva, hogy mi az, amiért fontos számára. Az írásnak tartalmaznia kell néhány mondatot arra vonatkozóan is, hogy a pályázó miért szeretne részt venni a fiú csapat-táborban, és mit vár attól. Részvételi díj: 100 euró. A helyek száma korlátozott, ezért azokat a kérelmeket, amelyek határidőn belül érkeznek ugyan, de meghaladják a helyek számát, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták, augusztus 14-én telefonon értesítik. Az írásokat az frtibi@gmail.com e-mail címre kell elküldeni. Bővebb információkat Pantea Tibor ferences atyától kaphatnak a 0746-774701-es telefonszámon – tájékoztatta rádiónkat Borsodi L. László ferences sajtóreferens.

Időjárás: A délelőtt folyamán esős időben lesz részünk. Délután a változóan felhős időben csak lokálisan fordulhat elő egy-egy futó zápor a megnövekvő gomolyfelhőkből. Sokfelé erős lesz a szél. A maximum-hőmérsékleti értékek 20 és 26 fok között alakulnak.

MRE - Hírszolgálat, 2017 július 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment