2017. július 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Kudzsiron tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Elsőcsütörtöki szentségimádások
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában minden hónap első csütörtökén csendes szentségimádást tartunk. Várjuk hallgatóinkat, önkénteseinket és mindazokat, akik szívesen szánnak időt az engesztelésre holnap reggel kilenc és délután három óra között.
Szentségimádást tartanak holnap az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután három órakor kezdődik a program az isteni irgalmasság rózsafüzérének elimádkozásával, majd a többi rózsafüzér imádkozása következik. Délután hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással zárul. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz. Ide is várják az imádkozni és engesztelni vágyókat.

Hétvége a piarista nővérekkel
A Piarista Nővérek Kongregációja idén március 18-án, az alapítóanya, Boldog Celestina Donati ünnepén új tematikus évet kezdett. Ebben az évben különös figyelmet fordítanak a szerzetesi hivatás értékeinek felmutatására. Ennek kapcsán a szatmárnémeti piarista nővérek július 7-9. hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni. Érdeklődni az oasismatercelestina@gmail.com e-mail címen lehet.

Ifjúsági tábor Temesfőn
A festői környezetben lévő Temesfőn szervez tábort fiatalok részére július 10-14. között a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ. A kikapcsolódást szolgáló tevékenységek, kirándulások mellett a programban elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés is szerepel. Várják a fiatalok jelentkezését! 

Kalotaszegi tánctanítás önismereti elemekkel
Július 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban kalotaszegi tánctanítás lesz önismereti elemekkel. Elemei: kalotaszegi néptánc tanítás kezdő szinten, személyes idő és megosztás arról, hogy ki hogyan éli meg nőiességét illetve férfiasságát, non verbális kommunikáció, a vezetni és vezetve témakör tapasztalati elmélyítése, rövid önismereti impulzusok az élet kisebb-nagyobb döntéseinek megkönnyítéséhez. Célja: a kultúra és a lelkiség közös megélése egy hétvégén. Jelentkezni Darvas Piroska segítőnővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen lehet. 

Időjárás: Holnap elszórtan alakulhatnak ki záporok, északon helyenként akár heves zivatarok is. Mérsékelt, néhol élénk lesz a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 30-33 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 5.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Bögözön tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Böjte Csaba testvér Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban július 6-án, holnap délután hat órától előadást tart és szentmisét mutat be Böjte Csaba OFM.
Az előadás címe: Oltáriszentség testvérisége
Az előadásra bejelentkezés nem szükséges, várnak minden érdeklődőt!

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Július 7-én, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Orgonaszentelés Gyergyószentmiklóson
Ünnepélyes orgonaavató koncert lesz a gyergyószentmiklósi Örmény katolikus templomban július 8-án, szombaton délután hat órától. Másnap, július 9-én délelőtt tizenegy órai kezdettel Jakubinyi György érsek mutat be ünnepélyes szentmisét, melynek keretében elvégzi az orgonaszentelés szertartását. Mindenkit várnak az ünnepi alkalmakra.

Régizene koncert Esztelneken
Az esztelneki ferences templomban július 9-én, vasárnap délelőtt negyed tizenkét órakor régizene koncertet tart a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene együttes.
Műsoron:
1.Claude Goudimel által szerzett és Szenci Molnár Albert által ékes magyar nyelvre fordított zsoltárok
2.Die beste Zeit /Melchior Vulpius-Luther Márton
3.Aus meines Herzens Grunde/Bodenschatz
4.Ènek Szent Lászlóról /Kájoni János-Cantionale Catholicum
5.Ave spetiose/ Hymni Latini-gyulafehérvári Mária-himnusz
6.Kánai menyegző/Vietorisz kódex
7.Bogáthi Fazakas Miklós: Az Úrnak országul hálát adjatok
Minden zene és ének kedvelőt hívnak és várnak Esztelnekről, és a környező településekről! Belépő nincs, de önkéntes adományt elfogadnak.

Bibliatábor fiataloknak
„Merre billen a mérleg?"mottóval a Katolikus Magyar Bibliatársulat idén is megszervezi fiataloknak szóló Bibliatáborát július 13 és 16 között, Csíkcsomortánban a Szellő Panzióban. Témák: Miként tud a Biblia segíteni mindennapjaimban? Hogyan kapok válaszokat a Bibliában? Hagyományos vallásosság vagy modern spiritualitás? Hogyan éljem meg hitem 2017-ben? Mi az a spiritualitás? Hogyan igazodjak el az élet problémái között? és sok más érdekes kérdéssel foglalkoznak a táborozók! Várják 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését. A helyek száma korlátozott. További információk a 0749-142677 telefonszámon. Jelentkezni a kmbcsik@gmail.com e-mail címen vagy a KMB Csik FB oldalán lehet. Jelentkezési határidő: július 6.

Állásajánlat Sepsibükszádon
A Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata idősgondozót alkalmaz Sepsibükszádra. Az otthoni ápolással és szociális gondozással a Caritas célja az egészségügyi alapápolás biztosítása, az egészségi állapot megtartása, helyreállítása, illetve javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára. A leendő munkatárs feladatai: az ápolás kivitelezése, a teljes ápolási dokumentáció elkészítése, adminisztratív feladatokban való részvétel, mozgásérzékelés képzéseken való részvétel, a szerzett tudás felhasználása a mindennapi ápolási tevékenységek során, az ellátott személyek mozgásfejlesztése érdekében. A jelölttel szemben támasztott elvárások: érettségi és szakápolói oklevél, szabadgyakorlási engedély, a szakápolás mellett vállalja az alapápolást is, csapatmunkára való készség, rugalmas munkamegosztásra való készség, fejlett szociális érzék, pontosság, keresztény értékrend, kommunikációs készség, a magyar és román nyelv ismerete és használata, B. kategóriás jogosítvány. A jelentkezéshez szükséges iratok listáját, ill. bővebb információt a www.caritas-ab.ro/hu/allashirdetesek oldalon találják. A kiválasztott személyeket telefonon értesítik az interjúidőpontjáról, július 16-ig.

Kalotaszegi tánctanítás önismereti elemekkel
2017. július 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban kalotaszegi tánctanítás lesz önismereti elemekkel.
Elemei: kalotaszegi néptánc tanítás kezdő szinten, személyes idő és megosztás arról, hogy ki hogyan éli meg nőiességét illetve férfiasságát, non verbális kommunikáció, a vezetni és vezetve témakör tapasztalati elmélyítése, rövid önismereti impulzusok az élet kisebb-nagyobb döntéseinek megkönnyítéséhez.
Célja: a kultúra és a lelkiség közös megélése egy hétvégén.
Jelentkezni Darvas Piroska segítőnővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen.

Időjárás: Ma többnyire napos időre számíthatunk, de az északi határ közelében előfordulhat egy-egy gyenge zápor. Helyenként megélénkül a szél. A reggeli órákban 7-16, délután 24-29 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment