2017. július 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Lónyán tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Holnap délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Primíciák a hétvégén
Biró Károly újmisés július 7-én, holnap délután két órakor a csíkszentdomokosi plébániatemplomban mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét.
Albert István Csaba újmisés július 8-án, szombaton délelőtt tizenegy órakor a Kézdivásárhely-kantai plébániatemplomban tart primíciát. Bojtor Attila György újmisés pedig július 9-én, vasárnap fél egykor a csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét.
Kisérjük őket imáinkkal, kérjük életükre, szolgálatukra Isten bőséges áldását.

Ifjúsági tábor Temesfőn
A festői környezetben lévő Temesfőn szervez tábort fiatalok részére július 10-14. között a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ. A kikapcsolódást szolgáló tevékenységek, kirándulások mellett a programban elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés is szerepel. Várják a fiatalok jelentkezését!

Állásajánlat Sepsibükszádon
A Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata idősgondozót alkalmaz Sepsibükszádra. Az otthoni ápolással és szociális gondozással a Caritas célja az egészségügyi alapápolás biztosítása, az egészségi állapot megtartása, helyreállítása, illetve javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára. A leendő munkatárs feladatai: az ápolás kivitelezése, a teljes ápolási dokumentáció elkészítése, adminisztratív feladatokban való részvétel, mozgásérzékelés képzéseken való részvétel, a szerzett tudás felhasználása a mindennapi ápolási tevékenységek során, az ellátott személyek mozgásfejlesztése érdekében. A jelölttel szemben támasztott elvárások: érettségi és szakápolói oklevél, szabadgyakorlási engedély, a szakápolás mellett vállalja az alapápolást is, csapatmunkára való készség, rugalmas munkamegosztásra való készség, fejlett szociális érzék, pontosság, keresztény értékrend, kommunikációs készség, a magyar és román nyelv ismerete és használata, B. kategóriás jogosítvány. A jelentkezéshez szükséges iratok listáját, ill. bővebb információt a www.caritas-ab.ro/hu/allashirdetesek oldalon találják. A kiválasztott személyeket telefonon értesítik az interjú időpontjáról, július 16-ig.

Időjárás: Holnap a napsütés mellett időnként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, elsősorban az Erdélyi-medence térségében, valamint délen számíthatunk futózáporok, zivatarok kialakulására, néhol jégeső is előfordulhat. Többfelé megélénkül az északi-északnyugati szél, melyet helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetnek. Napközben 25-32 fok valószínű, délen lesz a legmelegebb.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 6.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Kudzsiron tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Elsőcsütörtöki szentségimádások
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában minden hónap első csütörtökén csendes szentségimádást tartunk. Várjuk a mai napon hallgatóinkat, önkénteseinket és mindazokat, akik szívesen szánnak időt az engesztelésre reggel kilenc és délután három óra között.
Ugyancsak ma tartanak szentségimádást az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. Délután három órakor kezdődik a program az isteni irgalmasság rózsafüzérének elimádkozásával, majd a többi rózsafüzér imádkozása következik. Délután hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással zárul. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz. Ide is várják az imádkozni és engesztelni vágyókat.

Csaba testvér Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban ma délután hat órától előadást tart és szentmisét mutat be Böjte Csaba ferences atya. Az előadás címe: Oltáriszentség testvérisége. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, várnak minden érdeklődőt!

Primícia Csíkszentdomokoson
Biró Károly újmisés július 7-én, holnap délután két órakor a csíkszentdomokosi plébániatemplomban mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét.

Bérmálások a hétvégén
A nagyváradi egyházmegyében a kárásztelki plébániatemplomban július 8-án, szombaton a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 22 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A fiatalok felkészítését Nagy Jácint plébános végezte. Másnap, július 9-én, vasárnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén 28 székelyhídi fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében. Felkészítésüket Ozsváth József plébános végezte.
A temesvári egyházmegyében Dirschl Johann általános helynök július 8-án, szombaton a berestyei plébániatemplomban 27 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. Az ünnepi szentmise délelőtt tíz órakor kezdődik. A pécskai római katolikus templomban július 9-én, vasárnap bérmál a helynők. A délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise keretében 36 fiatal részesül a második szentségben. A fiatalok felkészítését Drăghia Novița berestyei és Czeglédi Ferenc pécskai plébánosok irányították.

Bibliatábor fiataloknak
„Merre billen a mérleg?"mottóval a Katolikus Magyar Bibliatársulat idén is megszervezi fiataloknak szóló Bibliatáborát július 13 és 16 között, Csíkcsomortánban a Szellő Panzióban. Témák: Miként tud a Biblia segíteni mindennapjaimban? Hogyan kapok válaszokat a Bibliában? Hagyományos vallásosság vagy modern spiritualitás? Hogyan éljem meg hitem 2017-ben? Mi az a spiritualitás? Hogyan igazodjak el az élet problémái között? és sok más érdekes kérdéssel foglalkoznak a táborozók! Várják 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését. A helyek száma korlátozott. További információk a 0749-142677 telefonszámon. Jelentkezni még a kmbcsik@gmail.com e-mail címen vagy a KMB Csik FB oldalán lehetséges. Ma van az utolsó jelentkezési nap.

Orgonaszentelés Gyergyószentmiklóson
Ünnepélyes orgonaavató koncert lesz a gyergyószentmiklósi Örmény katolikus templomban július 8-án, szombaton délután hat órától. Másnap, július 9-én délelőtt tizenegy órai kezdettel Jakubinyi György érsek mutat be ünnepélyes szentmisét, melynek keretében elvégzi az orgonaszentelés szertartását. Mindenkit várnak az ünnepi alkalmakra.

Lelkigyakorlatok a Kármelben
A marosszentgyörgyi kármelita nővérek különböző lelkigyakorlatokat szerveznek a nyár folyamán mint világi, mint papok és szerzetesnők számára. Világi híveknek Katalin Ildikó nővér vezetésével július 21-23 között lesz lelkigyakorlat „Kis Szent Terézzel az imaélet útján” címmel, péntek délután két órától vasárnap délutánig. Papoknak Johanna nővér vezetésével július 10-15 között, valamint augusztus 7-12 között tartanak lelkigyakorlatot, illetve szerzetesnőknek július 31 és augusztus 5-ke között, ugyancsak Johanna nővérrel. Ezen lelkigyakorlatok mottója „Testének, az Egyháznak javára” – Avilai Szent Teréz A tökéletesség útja című műve alapján, melyeken a program hétfő délutántól szombat reggelig tart. Jelentkezni a 0749-065399-es telefonszámon vagy a kis.szent.terez.karmel@gmail.com email címen lehetséges.

FerIZa 2017
15. alkalommal rendezik meg idén a Ferences Ifjúsági Zarándoklatot, a FerIZát július 28-augusztus 2 között. Ez a program alkalom arra, hogy a természetben egy kicsit közelebb kerüljön a résztvevő a Jóistenhez, társaihoz, … s nem utolsósorban saját magához. Várják a 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését egészen július 20-ig a 0748-193371-es telefonszámon Szabolcs testvérnél, vagy a ferencesprogramok33@gmail.com címen.
 
Időjárás: Ma elszórtan alakulhatnak ki záporok, északon helyenként akár heves zivatarok is. Mérsékelt, néhol élénk lesz a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 30-33 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment