2017. július 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Lupényban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Orgonaszentelés Gyergyószentmiklóson
Holnap délelőtt tizenegy órakor Jakubinyi György érsek ünnepélyes szentmisét mutat be a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templomban, melynek keretében elvégzi az orgonaszentelési szertartást. Mindenkit várnak az ünnepi alkalmakra. 

Bérmálások Székelyhídon és Pécskán
- Holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén 28 székelyhídi fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében Böcskei László nagyváradi megyés püspök kézfeltétele által. A fiatalok felkészítését Ozsváth József plébános végezte.
- A pécskai római katolikus templomban szintén holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise keretében 36 fiatalt bérmál meg Dirschl Johann temesvári vikárius. A fiatalok   felkészítését Drăghia Novița berestyei és Czeglédi Ferenc pécskai plébánosok irányították.

Régizene koncert Esztelneken
Az esztelneki ferences templomban holnap délelőtt negyed  tizenkettőkor régizene koncertet tart a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene együttes. Minden zene és ének kedvelőt hívnak és várnak Esztelnekről, és a környező településekről! Belépő nincs, de önkéntes adományt elfogadnak.

Primícia Csíkszeredában
Bojtor Attila György újmisés holnap fél egykor a csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét. 

FerBiT 2017
10. alkalommal kerül megszervezésre a Ferences Biciklitúra július 19-24. között.  Érdeklődni és jelentkezni július 10-ig lehet a 0741-940171-es telefonszámon vagy a biciklistak@gmail.com e-mail címen, illetve a www.ferbit.ro honlapon. Várnak minden érdeklődőt. 

Kolping-családos hétvége Ivóban
Július 14–16. között Kolping-családos hétvége lesz Ivóban, amelyet Bereczki Silvia segítő nővér kísér. A gyermekeknek felügyeletet biztosítanak. A résztvevőket július 14-én, pénteken délután hat óráig várják, a távozás vasárnap, július 16-án lesz a közös ebéd után. Az részvételi díj egy család részére 50 lej. Jelentkezni és érdeklődni Tánczos Editnél lehet a tanczosedit@kolping.ro e-mail-címen, vagy a 0748.167464-es telefonszámon. A jelenkezéseket a helyek függvényében és a jelentkezés sorrendjében július 12-ig fogadják.

Időjárás: Holnap előreláthatólag keleten és az Erdélyi -medence térségében kialakulhat egy-egy frissítő jellegű zápor, de nagy mennyiségű csapadékra sehol nem kell számítani. Délután 27-35 fokos maximumokat mérhetünk.  

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 8.


H Í R E K   D É L B E N 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Hátszegen tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Orgonamuzsika Kolozsváron
A Szent Mihály templomban sorra kerülő szombati orgonamuzsika keretében, ma délután öt órától, Potyó István orgonista tart koncertet. Műsoron többek között John Stanley, Ruzitska György, Samuel Wesley művei. A belépés díjtalan, szeretetel várnak minden orgonamuzsika kedvelőt. 

Koncert és orgonaszentelés Gyergyószentmiklóson
Ma délután hat órától ünnepélyes orgonaavató koncert lesz a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templomban. Holnap délelőtt tizenegy órakor Jakubinyi György érsek mutat be ünnepélyes szentmisét, melynek keretében elvégzi az orgonaszentelés szertartását. Mindenkit várnak az ünnepi alkalmakra. 

Bérmálások Székelyhídon és Pécskán
- Holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén 28 székelyhídi fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében Böcskei László nagyváradi megyés püspök kézfeltétele által. A fiatalok felkészítését Ozsváth József plébános végezte.
- A pécskai római katolikus templomban szintén holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise keretében 36 fiatalt bérmál meg Dirschl Johann temesvári vikárius. A fiatalok felkészítését Drăghia Novița berestyei és Czeglédi Ferenc pécskai plébánosok irányították.

Régizene koncert Esztelneken
Az esztelneki ferences templomban holnap délelőtt negyed  tizenkettőkor régizene koncertet tart a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene együttes. Minden zene és ének kedvelőt hívnak és várnak Esztelnekről, és a környező településekről! Belépő nincs, de önkéntes adományt elfogadnak.

Primícia Csíkszeredában
Bojtor Attila György újmisés holnap fél egykor a  csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban mutatja be első ünnepélyes szentmiséjét. 

FerBiT 2017
10. alkalommal kerül megszervezésre a Ferences Biciklitúra július 19-24. között. Ezelőtt tíz évvel indult el útjára ez a közösségformáló program, évről-évre nemcsak a csapat erősödött, hanem egy lelkes biciklis közösség is kialakult. Érdeklődni és jelentkezni július 10-ig lehet a 0741-940171-es telefonszámon vagy a biciklistak@gmail.com e-mail címen, illetve a www.ferbit.ro honlapon. Várnak minden érdeklődőt. 

Kolping-családos hétvége Ivóban
Július 14–16. között Kolping-családos hétvége lesz Ivóban, amelyet Bereczki Silvia segítő növér kísér. A gyermekeknek felügyeletet biztosítanak. A résztvevőket július 14-én, pénteken délután hat óráig várják, a távozás vasárnap, július 16-án lesz a közös ebéd után. Az részvételi díj egy család részére 50 lej. Jelentkezni és érdeklődni Tánczos Editnél lehet a tanczosedit@kolping.ro e-mail-címen, vagy a 0748-167464-es telefonszámon. A jelenkezéseket a helyek függvényében és a jelentkezés sorrendjében július 12-ig fogadják.

Lelkigyakorlat Hargitafürdőn
Dr. Gál Péter tart lelkigyakorlatot július 14–16. között a  hargitafürdői kápolnában. A tanítások arról szólnak, hogy mi mindentől és hogyan is váltott meg minket az Úr Jézus? Honnan van a rossz, a szenvedés? Jó és rossz hatások megkülönböztetése a keresztény életben. Mit jelent valóban keresztény életet élni: Jézussal szenvedek, Jézussal gyógyulok. Jézus az én személyes szabadítóm és orvosom. Szentmisékben, szentségimádásokban kérik az Úr Jézustól az ősök bűnterheitől való szabadulást, az egyéni emlékezet gyógyítását, a félelmek feletti győzelmet. Érdeklődni és jelentkezni Bartis Lászlónál lehet a 0744-145331-es telefonszámon. 

15. FerIZa 
15. alkalommal rendezik meg idén a Ferences Ifjúsági Zarándoklatot, a FerIZát július 28-augusztus 2. között. Ez a program alkalom arra, hogy a természetben egy kicsit közelebb kerüljön a résztvevő a Jóistenhez, társaihoz, és nem utolsósorban saját magához. Várják a 16-35 év közötti fiatalok jelentkezését egészen július 20-ig a 0748-193371-es telefonszámon Szabolcs testvérnél, vagy a ferencesprogramok33@gmail.com címen.

CSIT 2017 
Augusztus 15-19. között kerül megrendezésre az idei Csíksomlyói ifjúsági találkozó „Ébredj, és Lépj” mottóval. Egy lendületes, meglepetésekkel, újításokkal tele találkozó, ahol Isten Szentlelke felébreszt az unalmas hétköznapokból. Idén tehetsz egy (vagy akár több) lépést, hogy egy hiteles, életvidám, keresztény fiatallá válj. Ő ma is él, felébreszt és tettekre hív! Tedd meg az első lépést, jelentkezz! Aki július 20-a előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék  pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon.

Időjárás: Ma elszórtan alakulhatnak ki záporok, sőt zivatarokra is számíthatunk, melyeket viharos szél, és akár jégeső is kísérhet. A zivatarok az esti órákban délkelet felé haladnak tovább. A csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között   alakul, de a zivatarokat követően felfrissül a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2017. július 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment