2017. június 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a vargyasi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Szent Antal-búcsúk
A Gyulafehérvári főegyházmegyében:
Csíksomlyón ma, Szent Antal napján három ünnepi szentmisét tartanak: reggel nyolc órakor a kegytemplomba várják a híveket. A fél tizenegytől kezdődő szentmise a Kissomlyó-hegyen található Szent Antal-kápolnánál lesz megtartva. Indulás a kápolnához fél tízkor a kegytemplom elől. Az este hét órakor kezdődő szentmise keretében megáldják a gyermekeket.
Székelyudvarhelyen a ferences templomban két szentmise lesz: délelőtt tíz órától és délután hat órakor. Mindkét szentmise keretében liliomáldás lesz, este megáldják a gyermekeket is.
A Szárhegyi ferences templomban délután öt órakor lesz az ünnepi szentmise, amelynek keretében lesz a gyerekek megáldása, illetve a liliomszentelés.
A zernyesti plébániatemplom búcsúünnepe délután hat órakor kezdőik. A szentmise szónoka Gábos Zoltán málnásfürdői plébános lesz.
Az ülkei templom védőszentje Páduai Szent Antal. A búcsús szentmise június 17-én, szombaton délelőtt tizenegy órakor kezdődik.
A csíkcsicsói egyházközség június 18-án, vasárnap fél egy órától ünnepel. A búcsús szentmise főcelebránsa Bátor Botond pálos atya Hargitafürdőről, a szentbeszédet Máthé Vilmos brassó plébános tartja.
A Szatmári Egyházmegyében:
A szatmárnémeti batizi úti templomban, ma délelőtt tíz órától a búcsús szentmisét Leabu Marius a székesegyház segédlelkésze mutatja be. A Szent Antal búcsú végén szokás szerint megáldják a hívek által hozott liliomokat.
A kaplonyi templomban délelőtt tizenegy órától a búcsúmisét Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi egyházmegyés püspök celebrálja. A végén megáldják a hívek által hozott liliomokat.

Bérmálás Újtusnádon
Ma délelőtt tíz órakor az újtusnádi templomban 47 bérmálkozó részesül a nagykorúság szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által.

Virrasztás a székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére június 13-án, ma este hét órakor szentségimádást, kilenc órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, majd tíz órakor gyertyás körmenetet tartanak a Püspöki Palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kiss Albert nagyvárad-olaszi plébános. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Orgonakoncert Nagyvárad-Szőllősön
A XV. Brazil Komolyzenei Fesztivál keretében, június 16-án, pénteken, este hét órakor a nagyvárad-szőllősi plébániatemplomban orgonakoncertet tartanak. A rendezvény művészeti vezetője Thurzó Sándor József, orgonál Józsa Domokos. Műsoron: Amaral Vieira Fantasia (op. 186), Andante misterioso (op. 283) és Suíte para órgão (op. 292) művei. A belépés díjtalan, önkéntes adományokat elfogadnak a szervezők.

Média-nap Nagyváradon
A már több éves hagyománnyal rendelkező Egyházmegyei Média-napot június 17-én, szombaton szervezik meg Nagyváradon, hogy az egyházi médiában aktív szerepet vállaló személyek új meglátásokkal gazdagodva, hatékonyabban tevékenykedjenek a kommunikáció, különösképpen a vallásos kommunikáció terén. A Média-nap témája több alkalommal igazodott a Társadalmi Kommunikáció Világnap üzenetének tartalmához. Idén, az 51. világnap alkalmával is figyelnek Ferenc pápa üzenetére, amelyben a remény megélésére, terjesztésére és továbbadására bátorít mindenkit. A nagyváradi Posticumban reggel tíz órakor kezdődő találkozó címe Remény és bizalom a kommunikációban, előadója pedig Dr. Török Csaba, a Magyarországi Katolikus Püspöki Kar tv-referense.

Gitártábor Tasnádszántón
„Indulj és menj!” mottóval 5. alkalommal szervezik meg a gitártábort a tasnádszántói plébánián, július 12-16. között. Jelentkezni lehetséges a következő elérhetőségek egyikén: 0747-931349-es telefonszámon, a helyi plébánosnál, vagy a 0754-830742-es számon (Ceh Dávídnál), illetve a facebook eseményen. Részvételi díj: 50 ron. Várják a 6-7. osztályba, illetve azon felül járó fiatalokat!

Kántori állás Székelyhídon
A székelyhídi egyházközség kántort keres teljes állásba vagy vasárnapokra. Érdeklődni Osváth József plébánosnál lehet a 0744-789652-es telefonszámon.

Időjárás: Ma egy gyenge hidegfront hatására ismét északira, északnyugatira fordul a szél, sokfelé megélénkül, helyenként meg is erősödhet. Eleinte még délkeleten fordulhat elő gyenge csapadék, de napközben sokfelé napos idő várható. A minimumok 9-16 fok között a maximumok 25-31 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2017. június 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment