2017. június 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a pálpataki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Úrnapi szentmisék és körmenetek
Szentháromság vasárnapját követő csütörtökön az egyházunk az Úr Testének és Vérének ünnepét, ismertebb nevén Úrnapját üli.
Holnap, Úrnapján tartják a székelyudvarhelyi főesperesi kerület búcsúünnepét. A szentmisét délelőtt tizenegy órakor a Márton Áron téren Jakubinyi György érsek mutatja be a kerület papságával együtt. Ünnepi szónok Potyó Ferenc általános helynök Gyulafehérvárról. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
Kolozsváron a Szent Mihály-plébániatemplomban holnap este hat órától kezdődik az úrnapi szentmise, amelyet körmenet követ a város papjainak és híveinek részvételével, Kovács Sándor főesperes vezetésével.
A csíksomlyói kegytemplomban a szentmisék reggel nyolc, délelőtt fél tizenegy és este hét órától lesznek. A körmenetet a kegytemplom előtti téren vasárnap a fél tizenegy órakor kezdődő szentmise után tartják.
Gyergyószentmiklóson este hét órától lesz az ünnepi szentmise a Szent Miklós-templomban, utána pedig az úrnapi körmenet a főtéren mindkét plébánia híveinek részére.
A temesvári Szent György-székesegyházban Martin Roos megyés püspök délután hat órakor celebrál szentmisét, amelynek keretében az egybegyűlt lelkipásztorok és hívek az Oltáriszentséget körmenetben kísérik a dómban felállított oltárokhoz.
A nagyváradi székesegyházban holnap délután hat órakor Böcskei László megyéspüspök a helyi hagyomány szerint a város papjaival és híveivel közösen ünnepi szentmisét mutat be a székesegyházban. Ezt követően kerül sor az úrnapi körmenetre a püspöki palota kertjében, melyre a főpásztor külön meghívta a város plébániáinak ez évi elsőáldozóit és bérmálkozóit. Ezen a napon a város többi templomában elmaradnak a délutáni szentmisék.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket június 17-én, este hét órakor a helyi plébániatemplomba.

Tükör-Kép önismereti tábor kisiskolásoknak Szelterszen
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány szervezésében önismereti tábor lesz 7-12 éves gyerekeknek a szelterszi Rehabilitációs és Rekreációs Házban június 25-július 1. között. Az egy hetes nyári tábor önismereti-, bibliás- és kézműves programokból épül fel, legfontosabb céljának tekintve a gyermekek lelki, szellemi nevelését. A tábor korszerű kellékek, megfelelő módszerek és elkötelezett szakemberek, illetve önkéntesek segítségével zajlik.
Jelentkezni a 0747 164626-os telefonszámon vagy a gellerta@gmail.com e-mail címen lehet. A helyek száma korlátozott-tudtuk meg a romkat.ro honlapról.

V. Egyházmegyei hittan- és kézművestábor Végváron
Idén július 3–7. között 5-ik alkalommal kerül megszervezésre a már hagyományossá vált Egyházmegyei hittan- és kézművestábor. A különböző műhelyekben gyakorolható kézműves tevékenységek és élménypedagógiai játékok teszik még színesebbé a tábor napjait. Részvételi szándékukat jelezzék a 0740-152037, 0740-156709 vagy a 0748-155037 mobil számokon, bejelentve a résztvevők nevét és korát. A jelentkezést e-mailben a temesrefmegye@gmail.com címre lehet küldeni. Részvételi díj bentlakóknak 150 lej (foglalkozás, reggeli, ebéd, vacsora), kintlakóknak 100 lej (foglalkozás, ebéd).

KMB-s nagytábor Csíksomlyón
A Katolikus Magyar Bibliatársulat 2017. július 6–9. között felnőttek és fiatalok számára bibliás nyári tárbort tart Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban.
Az idei téma: Sebek, amelyek a lelket gyógyítják – A megbocsátás, amely helyrehozza az összetört kapcsolatokat.
Előadó: Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes-plébános
Bejelentkezni június 18-ig lehet a 0754 251897-es telefonszámon vagy a henn_arpad@bizfocus.ro e-mail címen.

A józanság útján – lelkigyakorlat szenvedélybetegeknek Székelyudvarhelyen
Szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak szervez lelkigyakorlatos hétvégét a Gyulafehérvári Caritas Ki-Út Konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) 2017. június 29 – július 2. között. A programra várják mindazokat, akik szenvednek saját vagy valaki más függőségétől, akik vágynak a józanságra és keresik az utat, vagy akik meg szeretnék erősíteni a józanságukat…
Érdeklődni és jelentkezni Márton Orsolyánál lehet június 26-áig a 0733-773577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@caritas-ab.ro e-mail címen.

Időjárás: Ma változóan felhős időre, többfelé megélénkülő, erős lökésekkel járó szélre van kilátás. Jelentéktelen csapadék csak a déli országrészen fordulhat elő a reggeli órákban. Délután 24-32 fokig melegszik a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2017. június 14.

About the author

maradmin

Leave a Comment