2017. június 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Szentháromságon  tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk nyitott szívvel az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé és kérjük árassza ránk Szentlelkét, hogy megújuljunk hitben, reményben és szeretetben.

Orgonamuzsika Kolozsváron
A Szent Mihály templomban sorra kerülő szombati orgonamuzsika keretében, holnap délután öt órától, Pozsár Róbert orgonista tart koncertet. Várnak minden orgonamuzsika kedvelőt!

Elsőpénteki virrasztás
A sepsiszentgyörgyi Krisztus király plébániatemplomban elmarad az első péntek esti virrasztás. A virrasztás holnap este tíz órától lesz megtartva a Csíksomlyó-csobotfalvi Szent Péter és Pál templomban. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a rádiónk élő adásban közvetíti hajnali negyed négyig.

Pünkösdi Mária-kiállítás Csíksomlyón
Szűz Mária-ábrázolások és a világ minden tájáról összegyűjtött műalkotások, emléktárgyak képezik az anyagát annak a kiállításnak, mely Erdély szívében, Csíksomlyón várja látogatóit a pünkösdi időszakban. A kiállított magángyűjtemény tartalmaz többek között festményeket, szobrokat, könyveket, képeslapokat, melyek egy része a világ különböző híres Mária-kegyhelyeiről származik.
A maga nemében egyedüllálló, a Csíksomlyói Multifunkcionális Központot betöltő impozáns kiállítás az ünnepi ráhangolódásban szeretné segíteni látogatóit, illetve közelebb hozni számunkra Mária alakját.
A kiállítás június 2. és 5. között tekinthető meg a következő nyitvatartással: június 3., 4. és 5-én, szombaton, vasárnap és hétfőn 10.00-től 19.00 óráig. Gera Olga, a magángyűjtemény tulajdonosa tárlatvezetést tart naponta 17.00 órától. A kiállításra a belépés díjtalan.

Pünkösdi búcsúk
A  Gyulafehérvári főegyházmegyében:
– A csíkszentléleki templom búcsúünnepén, 2017. június 5-én, hétfőn bérmálás is lesz az egyházközségben.    
– Pünkösdhétfőn déli tizenkét órakor kezdődik Kézdiszentléleken a templombúcsú. Az ünnepi szentmisén Kakucs Béla Szilveszter esztelneki ferences mond szentbeszédet.
– A székelyszentléleki templom búcsúünnepét, hétfőn déli tizenkét órakor tartják. A szentmisén Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes-plébános prédikál.
– Hétfőn délután öt órakor kezdődik a türi templom búcsúja. A szentmisét a falu szülötte, Szabó Dénes aranymisés plébános mutatja be Nagyenyedről. A szentbeszédet Mihály Imre marosújvári plébános tartja.
– Kászonjakabfalván a délután öt órakor kezdődő búcsús
szentmisén bérmálás is lesz.
– A Szatmári egyházmegyében Pünkösd vasárnapján a nagykárolyi-, az atyai- és a szatmári Szentlélek templomok ünneplik búcsújukat a szatmári egyházmegyében.

Időjárás: Holnap sokfelé zavartalan napsütésre számíthatunk, de ugyanakkor keleten, és az erdélyi medence térségében egy-egy frissítő zápor, zivatar is kialakulhat. Csak zivatarok környezetében támadhat fel a szél. A reggeli 10-14 fokot követően délután 24-30 fokot mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2017. június 2.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a segesvári plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk nyitott szívvel az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé és kérjük árassza ránk Szentlelkét, hogy megújuljunk hitben, reményben és szeretetben.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Június 2-án, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Elsőpénteki virrasztás
A sepsiszentgyörgyi Krisztus király plébániatemplomban elmarad az első péntek esti virrasztás. A virrasztás június 3-án, szombaton este tíz órától lesz megtartva a Csíksomlyó-csobotfalvi Szent Péter és Pál templomban. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a rádiónk élő adásban közvetíti hajnali negyed négyig.

Orgonamuzsika Kolozsváron
A Szent Mihály templomban sorra kerülő szombati orgonamuzsika keretében, június 4-én délután öt órától, Pozsár Róbert orgonista tart koncertet. Várnak minden érdeklődőt!

Pünkösdi Mária-kiállítás Csíksomlyón
Szűz Mária-ábrázolások és a világ minden tájáról összegyűjtött műalkotások, emléktárgyak képezik az anyagát annak a kiállításnak, mely Erdély szívében, Csíksomlyón várja látogatóit a pünkösdi időszakban. A kiállított magángyűjtemény tartalmaz többek között festményeket, szobrokat, könyveket, képeslapokat, melyek egy része a világ különböző híres Mária-kegyhelyeiről származik.
A maga nemében egyedüllálló, a Csíksomlyói Multifunkcionális Központot betöltő impozáns kiállítás az ünnepi ráhangolódásban szeretné segíteni látogatóit, illetve közelebb hozni számunkra Mária alakját.
A kiállítás június 2. és 5. között tekinthető meg a következő nyitvatartással: pénteken, június 2-án 12.00 és 19.00 óra között, míg június 3., 4. és 5-én, szombaton, vasárnap és hétfőn 10.00-től 19.00 óráig. Gera Olga, a magángyűjtemény tulajdonosa tárlatvezetést tart naponta 17.00 órától.
A tárlatról előzetes fogalmat alkothat az érdeklődő, ha ellátogat a www.istenanya.hu oldalra. A kiállításra a belépés díjtalan.

Önkéntes-találkozók júniusban
Június 6.-án, kedden délelőtt tizenegy órára várjuk az önkénteseket Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban.
Június 7.-én, szerdán este hat órától Nagyváradon tartunk szentmisét, majd önkéntes-találkozót.
Június 8.-án, csütörtökön délután fél öttől Kolozsváron lesz a találkozó a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében,
Június 9.-én, pénteken délután négy órától pedig Nagykárolyban találkozunk az önkéntesekkel a Szent László közösségi házban.
Hargita és Kovászna megyében ezúttal nem lesznek külön találkozók, hanem a csíksomlyói búcsú alkalmával június 3.-án, szombaton várjuk az önkénteseket és a hallgatókat rádiónk csíksomlyói stúdiójánál.

Jubileumi zarándoklat Máriaradnára
Idén júniusban van a máriaradnai kegytemplom megáldásának 250. éfvordulója. Ebből az alkalmából június 8-án, csütörtökön délelőtt tizenegy órai kezdettel jubileumi zarándoklat és szentmise lesz a kegytemplomban. A liturgia főcelebránsa Dr. Német László SVD nagybecskereki főpásztor, koncelebrál Roos Márton megyés püspök és dr. Gyulay Endre ny. szeged-csanádi püspök. Várnak mindenkit a közös hálaadásra és ünneplésre.

Lelkinap lányoknak Homoródremetén
A mallersdorfi ferences nővérek lelki napokat szerveznek lányoknak június 9-11. között Homoródremetén, ahol a természetben, a közös imában, beszélgetésekben és a csendben próbálnak Isten jelenlétére figyelni, Vele találkozni. Ezekre a napokra 16 és 30 év közötti lányok jelentkezését várják június 3-ig a fifinover@gmail.com e-mail címen vagy a 0752 957 703-as telefonszámon.

Időjárás: Ma sokfelé újra napos időre van kilátás, a legtöbb napsütésre északon, északnyugaton számíthatunk, de a déli tájakon egy-egy zápor, esetleg zivatar néhol még előfordulhat. Ezek környezetében megerősödhet az egyébként gyenge, mérsékelt szél, mely a nap folyamán nyugatiasra fordul. Hajnalban 12-16, délután 24-31 fok valószínű.

MRE – Hírszolgálat, 2017. június 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment