2017. június 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Güdücön tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Búcsúmisék holnap egyházmegyékszerte
A gödemesterházi plébániatemplom Jézus Szent Szíve tiszteletére van szentelve. Az ünnepi búcsús szentmisét holnap délután egy órakor tartják. Meghívott szónok Pál Vilmos gyergyóhodosi plébános.
Csíkszentsimonban holnap délben fél egy órakor ünneplik az egyházközség védőszentjét, Szent László királyt. A szentmisét Csató Béla csíkszentkirályi plébános mutatja be, ünnepi szónok Tamás József püspök.
Csíkszépvízen szintén holnap fél egy órakor ünneplik a Szent László búcsút. A szentmise szónoka Somorjai Ádám bencés szerzetes Rómából.
A felvinci plébániatemplom védőszentje ugyancsak Szent László király. A búcsúmise holnap délután négy órakor kezdődik, szentbeszldet mond Pék Sándor, a nagyváradi Szent László-egyházközség plébánosa.
Kirulyfürdőn egy évben egyszer, Keresztelő Szent János tiszteletére tartanak zarándoklatot a szabadtéri misézőhelyre. Holnap a déli tizenkét órakor kezdődő szentmise szónoka Obermájer Ervin, aki a római Pápai Lateráni Egyetem egyháztörténelem szak hallgatója.
A parajdi plébániatemplom búcsúját szintén holnap déli tizenkét órától ünneplik. A szentmisén Fülöp László miklósvári plébános prédikál.
Hátszegen holnap déli tizenkét órakor a búcsús szentmise homíliáját András István, a gyulafehérvári hittudományi főiskola prefektusa tartja.
Holnap délután egy órakor kezdődik a szőkefalvi templom búcsúja. A szentmisén Bertalan László kerelőszentpáli plébános hirdeti az igét.
A bögözi Keresztelő Szent János templomban az ünnepi búcsús szentmisét holnap délután egy órától tartják. Az ünnepi szónok Jakab Lajos vágási plébános.
Holnap tartják Piricskén a Gonzága Szent Alajos-búcsút, az ünnepi szentmise délután fél egykor kezdődik a Szent Alajos tiszteletére állíttatott keresztnél.
A szatmári egyházmegye Jézus Szíve-búcsúját is holnap tartják. A román nyelvű szentmisét a szintén Jézus Szíve tiszteletére szentelt és búcsúját ünneplő Kálvária templomban, reggel nyolc órától Román János nagybányai esperes mutatja be, a szentbeszédet pedig Henryk Urban, a kolozsvári jezsuita közösség vezetője mondja; a német nyelvű szentmisét fél tíz órától ugyanott Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosa celebrálja. A székesegyház előtt felállított pódiumon, Szatmárnémeti régi főterén, holnap délelőtt tizenegy órától tartják a búcsús nagymisét, melynek meghívott celebránsa és szónoka Miguel Maury Buendía apostoli nuncius.
A nagyváradi egyházmegyében a tenkei plébániatemplom búcsúján Varga Sándor biharpüspöki plébános holnap déli tizenkét órakor mutatja be az ünnepi szentmisét.
Szintén holnap lesz az almásfegyverneki plébániatemplom búcsúja is. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise szónoka Balázs Ferenc, a marosvásárhelyi Szent Kozma és Damján egyházközség plébánosa.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap két szentmisét is közvetítünk: délelőtt tíz órától a hét plébániatemplomából, Magyarcsügésről, majd déli fél egy órától Csíkszentsimonból hallhatják az ünnepi búcsús szentmisét.

Időjárás: Holnap egy újabb hidegfront közeledik, mely ismét záporokat, zivatarokat hozhat helyenként, és ismét esély van egy-egy hevesebb zivatar kialakulására is felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. A csúcshőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, de a front mögött átmenetileg felfrissülhet a levegő. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. június 24. 


About the author

maradmin

Leave a Comment