2017. június 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a  bükki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk nyitott szívvel az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé és kérjük árassza ránk Szentlelkét, hogy megújuljunk hitben, reményben és szeretetben.

Önkéntes-találkozók júniusban
Ma délelőtt tizenegy órára várjuk az önkénteseket Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban.
Június 7.-én, holnap este hat órától Nagyváradon tartunk szentmisét, majd önkéntes-találkozót.
Június 8.-án, csütörtökön délután fél öttől Kolozsváron lesz a találkozó a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében,
Június 9.-én, pénteken délután négy órától pedig Nagykárolyban találkozunk az önkéntesekkel a Szent László közösségi házban. Hargita és Kovászna megyében ezúttal nem lesznek külön találkozók.

Szerdai párbeszédek
A Családpasztorációs Központ és a Familia Centrum szervezésében a Szerdai párbeszédek e havi találkozója június 7-én, délután hat órától Marosvásárhelyen, az Ama Deus cukrászdában lesz.
Téma: Menő vagyok? Vagy már felnőtt? –kérdi a kamasz Kapcsolatban az X, Y, Z generációval
Meghívottak: Kovács Emese iskolapszichológus
Csog Ildikó ifjúsági programkoordinátor, pszichológus, Belényesi Gabriella szociálpedagógus, Dénes Tünde biológiatanár.
Mi foglalkoztatja a kamaszokat, fiatalokat? Mivel szembesülnek ők a mindennapi életükben: kortárs kapcsolataikban, a virtuális térben. Hogyan hatnak bennük a biológiai változások, hogyan keresik helyüket, identitásukat a világban, milyen kihívásoknak kell megfeleljenek?
Miért jó/kell menőnek számítani? Vagy azért sem?
Felnőttszámba vesznek vagy csak gyerekként kezelnek?–kérdi a kamasz.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Június 7-én hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyó

Előadás Csíkszeredában
A honfoglalás elöttől az Európai Unió utánig előadássorozat kertében, június 8-án, csütörtökön délután hat órától B.Garda Dezső: Székelyföld önrendelkezésének évszázadai és a 21. századi kihívások címmel tart előadást a városhaza termében Csíkszeredában. Az előadás nyitott, minden érdeklődőt várnak.

Egyházmegyei zarándoklat Máriaradnára
Idén júniusban van a máriaradnai kegytemplom megáldásának 250. évfordulója. Gróf Franz Anton Engl von Wagrain megyéspüspök rendelte el az akkor újonnan felépült, ma is látható kegytemplom megáldását 1767. június 8-án, pünkösdhétfőn. A szertartást Clemente Rossi nagyprépost celebrálta. Másnap, 1767. június 9-én Engl von Wagrain püspök ünnepélyesen átvitte a kegyképet a régi templomból az újba, és szentmisét mutatott be az új templom oltáránál.
Az évforduló alkalmából a radnai kegytemplomban 2017. június 8-án, csütörtökön délelőtt tizenegy órakor jubileumi zarándoklat lesz. A szentmisét Roos Márton megyéspüspök meghívására Német László SVD nagybecskereki főpásztor mutatja be. A szentmisén részt vesz  Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök.

Öregfiú találkozó Magyarózdon
A Magyarózdi Drogterápiás Otthon volt lakóinak idei első találkozójára június 9-11. között kerül sor. Szeretettel hívják és várják mindazokat, akik korábban részt vettek az alapítvány hosszú vagy rövid terápiás programjain.
A találkozó helyszíne, a Terápiás Otthon (Magyarózd)
Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: 0265 483 214, vagy 0743 039 255, 0787 691 845 (Adorján Éva).

Előadás Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas – Szociális Gondozás Ki-Út konzultációs programjának munkatársai előadássorozatot szerveznek Mondj igent az életre! címmel június 10-én, délelőtt tíz órától Székelyudvarhelyen, a Polgármesteri Hivatal Szent István termében. A rendezvény célja, hogy hasznos információkat nyújtva segítse a daganatos betegeket és családjaikat, valamint a témában érintett szakembereket, gondozókat.
Az előadások a daganatos betegségek gyógyíthatóságának, a tünetek felismerésének, az orvos-beteg kapcsolatnak, az esetleges veszteségek, a gyász feldolgozásának, és a támogató csoporthoz való csatlakozás előnyeinek témáját járják körbe. Bővebb információkért Márton Orsolya pszichológust hívhatják a 0733-773 577 telefonszámon.

Időjárás: Június 6-a és 18-a között szinte mindenütt előfordulhatnak záporok – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) Agerpres hírügynökség által ismertetett, következő két hétre szóló előrejelzéséből. Ma sokfelé záporos, zivataros idő lesz a jellemző. A délies szél többfelé megélénkül, majd a késő esti órákban erős széllökésekkel érkezhet az újabb hidegfront. A hőmérséklet csúcsértéke 25-32 fok között változhat, a csapadékosabb tájakon lesz alacsonyabb.

MRE - Hírszolgálat, 2017. június 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment