2017. június17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Jegyesoktatás Szatmárnémetiben
Ma és holnap délután négy órától oktatásra várják a jegyeseket Szatmárnémetiben. A szentségi házasságra való felkészülést a Szent Család plébánia hittantermében tartják. 

Mária áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket ma este hét órakor a helyi plébániatemplomba. Aki nem tud személyesen elmenni, bekapcsolódhat az imába rádiónk hullámhosszán is.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Gyimesbükkön tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében Margittán és Szalárdon lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásba bekapcsolódni.
Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Búcsú Csíklázárfalván
A csíklázárfalvi egyházközség búcsúja Úrnapján van. Az ünnepi szentmisét holnap délben fél egy órakor tartják, meghívott szónok Potyó Ferenc általános helynök Gyulafehérvárról.

Bérmálások a hétvégén Nagyváradon és Mezőtelegden
Holnap déli tizenkét órakor a ditrói nagytemplomban 43 fiatal részesül a bérmálás szentségében Tamás József püspök kézfeltétele által. A Szent László-emlékév jegyében a szentmisét a gyulafehérvári Szent László-ereklye jelenlétében mutatják be.
Ugyancsak holnap Böcskei László megyés püspök a nagyváradi egyházmegye két plébániáján szolgáltatja ki a bérmálás szentségét: Nagyvárad-Olasziban a délután fél egy órakor kezdődő szentmisén 10 fiatalnak, majd Mezőtelegden délután négy órakor 15 fiatalnak.

Búcsú Újpalotán
Holnap, június 18-án tartják az újpalotai templom búcsúünnepét, mely Szent Antal tiszteletére van felszentelve. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Pék Sándor nagyvárad-újvárosi plébános.

Családosok találkozója Temesváron
Holnap délután hat órakor kezdődik a magyar nyelvű családos csoport találkozója a Temesvár- józsefvárosi plébánián.

Zenetábor Nagyváradon
IV. alkalommal nyitja meg kapuit a Zenetábor Nagyváradon, a Kanonok sor 13. szám alatt, június 26 és július 1 között. Várják mindazokat az 5-12 év közötti gyermekeket, akik szívesen töltenének el egy tartalmas hetet barangolva a hangok és hangszerek birodalmában. A program minden nap reggel kilenc és délután háromnegyed kettő között zajlik, majd július 1-jén egy ünnepi szentmisével zárul. Jelentkezni június 22-ig lehet Oláh Gabriella kántornőnél, a 0770-102719-es telefonszámon. 

Napközi tábor Nagyváradon
A Nagyvárad Szent Katalin-telepi plébánia napközi tábort szervez június 26 és július 1 között, 5-18 éves gyermekek számára. A programtervezetben szerepelnek: közösségi játékok, kézműveskedés, ismerkedés Szent László korával, kirándulás a hegyekbe, éneklés, gitározás, lelki töltődés. A program naponta reggel kilenc és délután öt óra között zajlik. Érdeklődni és jelentkezni a 0770-755405-ös telefonszámon lehetséges.

KMB családos hétvége Szelterszen
A Katolikus Magyar Bibliatársulat kisgyerekes családokat hív közös hétvégére június 23–25. között Szelterszre, a Szent Gellért-házba. Ez a tábor jó alkalom a házaspári kapcsolat elmélyítésére, közös családi nyaralásra az Ige fényében. Jelentkezni még a holnapi nap folyamán lehetséges a 0729 834 004-es telefonszámon vagy a beata.dimeny@gmail.com e-mail-címen.

Hétvégi Szentmiseközvetítések
Ma délután két program keretében is lesz szentmiseközvetítés: öt órától Szőkefalváról, majd hét órától Kovásznáról. Holnap déli fél tizenkét órától közvetítünk szentmisét a hét plébániatemplomából, Szőkefalváról.

Időjárás: Egy hidegfront érkezett, melynek következtében az ország keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az ország más részein is előfordulhat egy-egy futó zápor. A meteorológusok sárga jelzésű figyelmeztetést bocsájtottak ki több mint 20 megyére az esőzések miatt. Sokfelé megerősödhet a szél, s pár fokot visszaesik a hőmérséklet. a minimumok 9-13, a maximumok 17 és 22 fok között alakulnak. 
Holnap még tart az esős idő, élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 17-25 fok valószínű.

MRE – Hírszolgálat, 2017. június 17.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment