2017. május 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Csatószegen tartják az örökös szentségimádási napot. A húsvéti időszakban is örömmel járuljunk a kenyér színe alatt rejtőző feltámadt Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és imádva Őt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Első csütörtöki szentségimádások
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójában minden hónap első csütörtökén csendes szentségimádást tartunk. Reggel fél kilenctől szentmise lesz, majd kilenc órától délután három óráig várjuk mindazokat, akik szivesen szánnak időt az imára és az engesztelésre.
Ugyancsak holnap lesz szentségimádás az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd a többi rózsafüzéreket is. Este hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz.

Előadások Kolozsváron
A Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében, Berszán Lídia egyetemi docens, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka intézet tanára tart előadást Generációk tegnap, ma és holnap címmel. Minden érdeklődőt várnak holnap este hét órára a Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utca 2. szám alatti dísztermébe.
A kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség felső termében Sógor Árpád református lelkész tart előadást ugyancsak holnap este, nyolc órától Sakkterápia és reformáció címmel.

Kneipp vízterápia Nagyváradon
Május 6-án, szombaton a nagyváradi Posticumban délelőtt fél tíz és fél tizenkét óra között a Kneipp-vízterápiát mutatja be Péter Mária Imelda mallersdorfi ferences nővér Székelyudvarhelyről, és előadást tart a jótékony, egészségmegőrző hatásairól. Minden érdeklődőt várnak!

Időjárás: Holnap is többfelé készülhetünk záporok, helyenként zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet, délkeleten maradhat szárazabb az idő. Mérsékelt, esetleg élénk lesz a délies szél, csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. Az enyhe hajnalt követően, délután 18-25 C fok várható. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. május 3.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

 

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Felsőszentgyörgyön tartják az örökös szentségimádási napot. A húsvéti időszakban is örömmel járuljunk a kenyér színe alatt rejtőző feltámadt Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és imádva Őt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Püspökkari Konferencia Kolozsváron
Május 3 – 5. között a Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye lesz házigazdája a Romániai Püspöki Konferencia tavaszi ülésének. Kolozsváron találkoznak az ország katolikus püspökei, hogy az egyház aktuális ügyeiről tárgyaljanak, és az egymás közötti testvéri kapcsolatot erősítsék. A konferencia a tárgyalásokon kívül közös imaalkalmakat, szentmiséket és kulturális programokat is tartalmaz. Május 5-én, pénteken reggel fél nyolc órakor a Szent Mihály-plébániatemplomban mutatnak be szentmisét.

Könyvbemutató Csíkszeredában
András Ignác helytörténész, néprajzi író Krisztus király tiszteletére című könyvét mutatja be vetítéssel kísért előadás keretében ma délután öt órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban. A szerző munkásságával évtizedek óta sokat tett Kászonszék értékeinek, hagyományainak megőrzéséért, megismertetéséért. A kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában 2008 óta jelennek meg Kászonszék településeinek történetét, népi gyógyászatát és a kászoni oktatás évszázadait bemutató kötetei.
Krisztus király tiszteletére című könyve a nagykászoni római katolikus templom történetét mutatja be, a szerző most vetített képes előadásában nyújt ízelítőt a nagykászoní templom és a hozzá kapcsolódó események, emberi sorsok történetéből.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Így ma, május 3-án hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek. A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
A Családpasztorációs Központ és a Familia Centrum szervezésében a Szerdai párbeszédek e havi találkozója ma délután hat órától Marosvásárhelyen, az Ama Deus cukrászdába lesz. Az est témája: Apa-lánya kapcsolat. Meghívottak: Sebestyén Aba színművész, férj, négygyerekes édesapa, Bakó Mária lelkigondozó és Cosma István pszichológus. Várnak minden érdeklődőt!

Előadás Csíkszeredában
A  Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében május 5-én, pénteken este hét órától  Az önrendelkező székely falu című  tudományos ismereterjesztő film bemutatására  kerül sor a polgármesteri  hivatal gyűléstermében Csíkszeredában. A film rendezője: Farkas György. A bemutatón jelen lesznek a film készítői és a közreműködői is. Minden érdeklődőt várnak.

Lelkinap fiúkat nevelő édesanyák számára
„Mutasd meg a fiúnak, melyik úton járjon, s akkor sem hagyja el, amikor idősebb lesz.”(Péld.22,6) – ezzel a mottóval rendeznek lelkinapot fiús anyukák számára május 6-án, Sepsiszentgyörgyön, a Szent József plébánián. Sok édesanya számára a fiúk nevelése rendkívüli kihívást jelent, ezért szeretnék segíteni a résztvevő édesanyákat abban, hogyan viszonyuljanak fiaikhoz az egyes életszakaszokban, hogyan biztosítsák az egészséges kötődést, illetve hogyan segítsék az egészséges leválást a férfias érettség elérése érdekében, valamint miként igazgassák lépteiket a hit útján.
A program szombaton reggel kilenc órakor kezdődik, lesz előadás, tanúságtételek, majd délután hat órakor szentmisével zárul. Bejelentkezni a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ honlapján, a www.csalad.ro főoldalán megjelenő felhívásra lépve, vagy az eseménynaptárban a május 6-i eseménynél lehet. Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743-152008-as telefonszámon kapható. A mai Déli magazin műsorunk meghívott vendége Kertész Mária, szervező.

Emmausz-kurzus Kolozsváron
A Szent András evangelizációs iskola szervezésében május 12–14. között Emmausz-kurzust tartanak Kolozsváron. Hívnak és várnak mindenkit, hogy az emmauszi tanítványokkal együtt járva az úton felismerjék Jézust, a Messiást! Bővebb információk a Szent András Iskola honlapján a www.siloe.ro oldalon vagy a 0740-959433-as telefonszámon kaphatók Rugină Szabolcsnál! Ma éjfélkor jár le a jelentkezési határidő.

Időjárás: Ma egyre többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az enyhe hajnalt követően, napközben 23-27 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de zivatarok környezetében átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet, és erős, viharos széllökések is lehetnek.

MRE - Hírszolgálat, 2017. május 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment