2017. március 28. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Székelykeresztúron tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán különösen jó alkalom ez az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Hamaraosan elkezdődnek a soron következő önkéntestalálkozók. Március 30.-án, csütörtökön délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban találkozunk az önkéntesekkel. Március 31.-én, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órakor Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király altemplomban. Kézdivásárhelyen ezúttal nem lesz önkéntes-találkozó. Április 1.-én, a hónap első szombatján Csíksomlyón lesz önkéntes-találkozó délután négy órától a régi nyomda épületében. Április 5-én, szerdán délután hat órától Nagyváradon, rádiónk stúdiójának kápolnájában szentmise lesz, majd ezt követően elkezdődik a találkozó.
Április 6-án, csütörtökön két önkéntestalálkozót tartunk: délelőtt tizenegy órától Marosvásárheleyn a  Deus Providebit Házban, délután fél öt órától pedig Kolozsváron, a Szent Mihály Nőszövetség szentegyház utcai dísztermében. Végül április 7-én, pénteken délután négy órára Nagykárolyba, a Szent László közösségi házba várjuk önkéntes munkatársainkat.
Buzdítunk mindenkit, jöjjenek el, hogy töltekezzünk a találkozások által. Várjuk azokat is, akik még nem önkéntesei a Mária Rádiónak, de szívükön viselik a közös előrehaladást!

Előadás és könyvbemutató Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör meghívására március 30-án, este hét órától a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében, Bodó Márta Test és tabu a magyar irodalomban címmel tart előadást, utána bemutatják a Keresztény Szó könyvek sorozat Testben élünk kötetét. Várnak minden érdeklődőt!

Triduum Parajdon
Március 31. - április 2. között, nagyböjti triduumot tartanak a parajdi plébániatemplomban. A triduumot Fehér Márton parajdi plébános meghívására Balázs Imre nyugalmazott ditrói plébános vezeti. A program a következő képpen alakul: péntek este fél hét órától keresztút, majd hét órától szentmise. Szombaton szintén este hét órakor kezdődik a szentmise, vasárnap pedig délelőtt fél tizenegy órától. Mindenkit szeretettel várnak!
 
Triduum Szatmárnémetiben
A szatmárnémeti Kis Szent Teréz plébániatemplomban ma kezdődött el a háromnapos lelkigyakorlat. Március 28.-30. között a délután 6 órakor kezdődő triduumos szentmisék szónoka Baumann István lázári plébános. Szeretettel várják a kedves híveket!

Különleges imádság Csíkszeredában
Március 29-én, holnap este fél nyolctól a Szent Ágoston templom udvarán tartandó, a Fáradt ember keresztútjára várják a híveket.

Triduum Kolozsvár-Szentpéteren
Kolozsváron, a Szent Péter Plébániatemplomban március 30. - április 1. között nagyböjti triduum lesz. Az este hat órakor kezdődő szentmiséken az elmélkedéseket Simon Attila, a szatmárnémeti Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont spirituálisa tartja.

Egyházmegyei családos találkozó Temesváron
A temesvári egyházmegyében nagyböjt folyamán három családos találkozót szerveznek. A harmadik találkozó – magyar nyelven – április 1-én, szombaton a temesvár-józsefvárosi plébánián délelőtt fél tíz órakor kezdődik. A programban előadások, kiscsoportos megbeszélés, tapasztalatcsere és szentmise lesz. A kisgyermekek számára külön foglalkozást tartanak.

„Csendben születik az élet” (Mustó Péter)
Húsvéti meditáció a természetben címmel lelkigyakorlatot tartanak a segítőnővérek április 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A hétvége segítséget nyújt felpörgött, rohanó világunkban megtalálni annak módját és lehetőségét, hogy figyelmünkkel a jelenben éljünk, ami belső szabadságot, életörömet, reményt ad a rezignáltsággal szemben.
Jelentkezni Darvas Piroskánál, a programért felelős segítő nővérnél lehet a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen lehet.

Időjárás: Holnap zavartalan lesz a napsütés, csak elvétve jelenhetnek meg felhők az égen, de csapadék sehol sem várható. Napközben helyenként megélénkül a szél, néhol erős széllökések is előfordulhatnak. A hideg reggelt, meleg délután követi, sokfelé 20 C fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. március 28.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Lövétén tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán különösen jó alkalom ez az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

Salve Regina
Megjelent a székelyudvarhelyi Musica Sacra Kamarakórus legújabb hanglemeze, amely kórusművekből álló gyűjtemény és a Salve Regina címet viseli.
A tartalom első része ünnepeinkhez (advent, karácsony, nagyböjt, húsvét) kötődik, de mindvégig a Szűzanya-központúság jellemzi. A hanglemez (CD) a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánián kapható, vagy megrendelhető a rozsaimre66@gmail.com címen, illetve a 0728 907 576-os telefonszámon.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Elkezdődnek a soron következő önkéntestalálkozók. Március 30.-án, csütörtökön délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban találkozunk az önkéntesekkel. Március 31.-én, pénteken délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órakor Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király altemplomban. Kézdivásárhelyen ezúttal nem lesz önkéntes-találkozó. Április 1.-én, szombaton Csíksomlyón lesz önkéntes-találkozó délután négy órától a régi nyomda épületében. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Előadás és könyvbemutató Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör meghívására március 30-án, este hét órától a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében, Bodó Márta Test és tabu a magyar irodalomban címmel tart előadást, utána bemutatják a Keresztény Szó könyvek sorozat Testben élünk kötetét. Várnak minden érdeklődőt!

Nagyböjti vesperás Aradon
Az aradi minorita templomban nagyböjt folyamán, minden csütörtökön, fél hat órától énekes vesperást tartanak. Várják a híveket nyitott szívvel!

Medjugorje -i imaest Csíkszeredában
Medjugorje -i imaestet tartanak Csíkszeredában csütörtökön, március 30-án, délután öt órától a Segítő Mária gimnázium bentlakásának dísztermében. Hívnak és várnak mindenkit a közös imára és ünnepre.

Ifjúsági lelkinap Gyeryószentmiklóson
Április 1-én ifjúsági lelkinapot tartanak a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánián délelőtt fél tíz órától. A lelkinapot Kovács Zsolt, kézdimartonosi plébános vezeti. Várják a fiatalokat a közös együttlétre!

Szentmise a deportált németek emlékére
1945. elején több mint 70 ezer németet deportáltak Romániából a Szovjetunióba, mely eseményről a Német Demokrata Fórum ebben az évben is megemlékezik. 2017. április 2-án, vasárnap délelőtt fél tizenkét 11.30 kor a túlélőkért és az elhunytakért imádkozva mutat be német nyelvű szentmisét Böcskei László megyés püspök a nagyváradi Kapucinus Templomban.

Családok és lelkiségek nagyböjti lelkinapja Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban családok és lelkiségek részére nagyböjti lelkinapot tartanak április 2-án, vasárnap. A program délután három órakor az altemplomban kezdődik, majd öt órától közösen végzik a keresztutat. A gyerekek számára a hittanteremben foglalkozást szerveznek a program idejére.

Nagyböjti délután Nyárádszeredában
Április 2-án, délután négy órától a nyárádszeredai plébániatemplomban, a helyi plébános Drócsa László meghívására, nagyböjti elmékedést és foglalkozást tart László Attila, a Székelyudvarhely-szombatfalvi Egyházközség plébánosa – tudtuk meg a RomKat.ro oldaláról.

„Csendben születik az élet” (Mustó Péter)
Húsvéti meditáció a természetben címmel lelkigyakorlatot tartanak a segítőnővérek 2017. április 21-23. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban.
Elemei: csendmeditációs gyakorlatok a kápolnában és a természetben, szentmise, csoportos megosztások.
Célja: A hétvége segítséget nyújt felpörgött, rohanó világunkban megtalálni annak módját és lehetőségét, hogy figyelmünkkel a jelenben éljünk, ami belső szabadságot, életörömet, reményt ad a rezignáltsággal szemben.
Felelős: Darvas Piroska sa
Jelentkezni a darvas.piroska@yahoo.com e-mail címen lehet.

Időjárás: Ma napos, száraz idő várható, felhő alig lesz az égen. Helyenként megélénkülhet a délnyugati szél. Hajnalban már csak az erdélyi medence térségében fordulhat elő gyenge fagy, máshol 0-5 fok valószínű, délután pedig 14 és 18 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017. március 28.

About the author

maradmin

Leave a Comment