2017. március 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Székelypálfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán különösen jó alkalom ez az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Folytatódnak az önkéntestalálkozók. Holnap délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órakor Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király altemplomában várjuk önkénteseinket. Kézdivásárhelyen ezúttal nem lesz önkéntes-találkozó.
Április 1-jén, a hónap első szombatján Csíksomlyón az önkéntes-találkozó délután négy órakor kezdődik a régi nyomda épületében. A következő helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.
Buzdítunk mindenkit, jöjjenek el, hogy töltekezzünk a találkozások által. Várjuk azokat is, akik még nem önkéntesei a Mária Rádiónak, de szívükön viselik a közös előrehaladást!

Triduum Parajdon
Március 31. – április 2. között, nagyböjti triduumot tartanak a parajdi plébániatemplomban. Meghívott szónok Balázs Imre nyugalmazott plébános. A program a következő képpen alakul: holnap este fél hét órától keresztút, majd hét órától szentmise. Szombaton szintén este hét órakor kezdődik a szentmise, vasárnap pedig délelőtt fél tizenegy órától. Mindenkit szeretettel várnak!

Filmest Medgyesen
Holnap este hét órától a medgyesi plébánia nagytermében filmestet tartanak, melynek keretében a Barabás című filmet vetítik le. Várják az érdeklődőket.

Ifjúsági lelkinap Gyergyószentmiklóson
Gyergyó kerületi ifjúsági lelkinapot tartanak a Szent István plébánián április 1-jén, szombaton, délelőtt fél tíz és délután négy óra között. Várják a fiatalokat, akik jó társaságra, programra vágynak és szeretnének lelkileg töltekezni, Urunk feltámadására készülni.

Keresztút imádkozása Sólyomkőn
Április 1-jén, szombaton este fél hét órától szabadtéri keresztút imádságra hívják és várják a tusnádfürdőieket Sólyomkő hegyére. Mivel az útszakasz nehéz terepnek számít és medveveszély is aktuális, ezért a diákok csak nyolcadik osztályosoktól kezdődően vehetnek részt. A kisebbek kizárólag szülőkkel/ nevelőkkel együtt mehetnek. A szervezők kérik, hogy a résztvevők vigynek magukkal villanylámpákat. Nyílt lángú lámpák használata tilos.

Családok és lelkiségek nagyböjti lelkinapja Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban családok és lelkiségek részére nagyböjti lelkinapot tartanak április 2-án, vasárnap. A program délután három órakor az altemplomban kezdődik, majd öt órától közösen végzik a keresztutat. A gyerekek számára a hittanteremben foglalkozást szerveznek a program idejére.

Nagyböjti délután Nyárádszeredában
Április 2-án, vasárnap délután négy órától a nyárádszeredai plébániatemplomban, a helyi plébános Drócsa László meghívására, nagyböjti elmékedést és foglalkozást tart László Attila, a Székelyudvarhely-szombatfalvi Egyházközség plébánosa – tudtuk meg a RomKat.ro oldaláról.

Gyűjtés rászorulóknak Temesváron
Nagyböjt ötödik vasárnapján, április 2-án a szentmisék keretében a temesvár-józsefvárosi katolikus nőszövetség gyűjtést szervez. Az adományokból húsvéti szeretetcsomagot készítenek az időseknek és betegeknek.

Elváltak és újraházasodottak hétvégéje
„Íme, újjáteremtek mindent!” mottóval április 7-8. között szervezik meg a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ munkatársai az elváltak és újraházasodottak hétvégéjét. Helyszín a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház. A program péntek este hat órakor kezdődik és szombaton vacsorával ér véget. A hétvége részvételi díja: 25lej/fő/hétvége. Bejelentkezni április 5-ig lehet a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, további részletes információk pedig a 0743-152008-as telefonszámon igényelhetők.

Időjárás: Holnap, a napos időt elsősorban a nyugati és a középső tájakon zavarhatják gyakrabban felhők, de csapadék nem várható. Helyenként megélénkül a szél. Hajnalban fagypont alatti értékekre kell számítani, napközben 12 és 19 fok között alakul a  hőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2017. március 30.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Atyhán tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán különösen jó alkalom ez az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Ma kezdődnek az önkéntestalálkozók. Délután négy órától Székelyudvarhelyen a Szent Pió lelkigyakorlatos házban találkozunk az önkéntesekkel. Holnap, március 31-én, délelőtt tíz órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órakor Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király altemplomában várjuk önkénteseinket. Kézdivásárhelyen ezúttal nem lesz önkéntes-találkozó.
Április 1-jén, a hónap első szombatján Csíksomlyón az önkéntes-találkozó délután négy órakor kezdődik a régi nyomda épületében. A következő helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.
Buzdítunk mindenkit, jöjjenek el, hogy töltekezzünk a találkozások által. Várjuk azokat is, akik még nem önkéntesei a Mária Rádiónak, de szívükön viselik a közös előrehaladást!

Márton Áronra emlékeznek Csíksomlyón
A Rákóczi esték keretében Márton Áronról, Erdély szentéletű püspökéről tart filmrészletekkel gazdagított előadást Nagy Zoltán, székelyudvarhelyi tanár, ma délután hat órától Csíksomlyón, a Fodor Házban. Minden érdeklődőt várnak!

Elóadás Brassóban
A belvárosi római katolikus plébánia szervezésében M. Imelda, mallersdorfi ferences nővér tart előadást „A kneipp terápia” – „A természet a legjobb gyógyszertár.” címmel. Minden érdeklődőt várnak ma délután hat órára az Áprily Lajos Főgimnáziumba.

Előadás és könyvbemutató Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály Plébánia keretében működő Keresztény Értelmiségi Kör meghívására ma este hét órától a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében Bodó Márta Test és tabu a magyar irodalomban címmel tart előadást, majd bemutatják a Keresztény Szó könyvek sorozat Testben élünk című kötetét.

Nagyböjti lelkigyakorlat Temesváron
A temesvár-józsefvárosi templomban nagyböjti triduum lesz március 31 – április 2. között. A szentbeszédeket Tóth Attila Levente, tasnádszántói plébános tartja. A lelkigyakorlat március 31-én és április 1-jén délután öt órakor kezdődik, április 2-án, vasárnap az elmélkedés a déli fél tizenkettőkor kezdődő szentmise keretében lesz megtartva. Április 1-jén, szombaton 10-18 óra között a plébánián családos lelkinapot tartanak ugyancsak magyar nyelven.

Nagyböjti ifjúsági lelkinap a székelyudvarhelyi kerületben
„Én ma is hiszem” mottóval tartják április 1-jén, szombaton a Székelyudvarhelyi főesperesség nagyböjti ifjúsági lelkinapját. A program délelőtt fél tíz órakor kezdődik a Márton Áron ífjúsági házban. Meghívott előadó Fülöp lászló atya.

Gyermekkari találkozó Nagyenyeden
Tizedik alkalommal szervezik meg idén április 1-jén a gyermekkari találkozót Nagyenyeden „Éneklő ifjúság Kodály Zoltán szellemében” címmel. Fellépnek a nagyenyedi Bethlen Gábor kollégium népdalkórusa, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum gyermekkara, a mezőbodoni református egyházközség ének- és furulyacsoportja, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb római katolikus templom gyermekkara, a nagyenyedi Bethlen Gábor kollégium Kakukkszó gyermekkara, a zilahi Simion Barnutiu általános iskola kórusa, a zilahi csuprosok citeracsoportja, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum énekkara, valamint Kolozsvár magyar gyermekkórusa. Minden zenekedvelőt várnak szombaton délután három órára a nagyenyedi református vártemplomba.

Aranymise Oroszhegyen
Pappá szentelésének 50. évfordulóján hálaadó szentmisét mutat be Sebestyén Domokos oroszhegyi plébános április 2-án, vasárnap déli fél egy órakor a helyi plébániatemplomban. Az aranymisés plébánost Isten Szolgája Márton Áron püspök szentelte pappá 1967. április 2-án a gyulafehérvári székesegyházban. Imádkozzunk az aranymisésért, ugyanakkor kérjük az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.

Tisztelgés Révai Miklós emléke előtt
A nagyszentmiklósi római katolikus templomban április 2-án, vasárnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise keretében a város neves szülöttére, Révai Miklós nyelvészre emlékeznek halálának 210. évfordulója alkalmából. Délután 3-6 óra között szentségimádás, 4-6 óra között pedig húsvéti gyónási alkalom lesz.

Időjárás: Egyre gyakrabban zavarhatják meg ma felhők a napsütést, melyekből elvétve csapadék is előfordulhat. Többfelé felélénkül az északias szél. Hajnalban az erdélyi medence térségében gyenge fagyra számíthatunk, délután 12-19 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2017. március 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment