2017. március 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban a szentmise ma délután hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a gelencei hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Fenyéden tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradri egyházmegyében Belényesben és Szilágynagyfaluban lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni.
Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, alakítson bennünket.

Nők, feleségek és anyák nagyböjti lelkinapja
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban nők, feleségek és anyák nagyböjti lelki napjára kerül sor holnap délután három órai kezdettel. Hívnak és várnak minden nőt a közös együttlétre, melynek keretében lesz elmélkedés, tanúságtétel és szentségimádás.

Nagyböjti imaórák Szatmárnémetiben
A hagyománynak megfelelően az idei nagyböjtben is megszervezi a vasárnap-esti imaórákat a szatmárnémeti katolikus ifjúság. Az első ilyen találkozó holnap lesz megtartva a Szent Család templomban. A soron következő helyszínek: március 12-én a Szentlélek templom, 19-én a Kis Szent Teréz templom, 26-án a Hildegárda templom, április 2-án pedig a Szent Antal templom. Mindegyik esetben az imaóra este hét órától kezdődik. Az ifjúsági imaórákat keresztúti ájtatossággal zárják majd a Kálvária templom udvarán, április 9-én, este nyolctól. Korosztálytól függetlenül várják a híveket a közös elmélkedésre, imára, énekre.

Hitoktatók találkozója
Március 6-án, hétfőn délután hat órakor tartják a Resicabányai Katekétikai Központban a Krassó-Szörény megyében tevékenykedő hitoktatók találkozóját. Az előadást Hațegan Petre krassóvári hitoktató tartja.

Nagyböjti triduum Csíksomlyón
Március 7–9. között, az este hat órakor kezdődő szentmisék keretében nagyböjti triduumot tartanak a csíksomlyói kegytemplomban. A lelkigyakorlatos estek elmélkedéseit Gegő Julianus ferences atya vezeti.

Állandó szentségimádás nagyböjt folyamán Marosvásárhelyen
„Kezdjük megújulásunkat a szentségi Jézussal!” Ezzel a meghívással várják nagyböjt folyamán állandó szentségimádásra a marosvásárhelyieket a Keresztelő Szent János templomban. Hívják a város lakóit, ajándékozzanak a heti 168 órából egyet Jézus számára. Jelentkezni a beosztáshoz a plébánia sekrestyéjében lehetséges.

Szentignáci lelkigyakorlat a segítőnővéreknél
„Őrízd meg minden dologban a lélek szabadságát” – ezzel a mottóval szerveznek személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot március 9-12 között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit lelkigyakorlatos házban. A lelkigyakorlat elemei: közös és személyes elmélkedés, útmutatás az imához, személyes lelkikíséret, séta a természetben, szentmise és csend a lelkigyakorlat egész ideje alatt. Kísérő: Darvas Piroska. Jelentkezni március 6-ig lehet a 0743-753494-es telefonszámon.

Feleségek és édesanyák lelki hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja idén is meghirdeti a feleségek és édesanyák lelki hétvégéjét március 10-12 között Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A hétvége mottója:„Gyümölcsötök a megszentelődés, célotok az örök élet." (Róm 6,22). Ebben az évben arra a kérdésre keresik a választ, hogy nőként hogyan lehet egyensúlyt teremteni az élet sokféle szerep-követelménye között úgy, hogy az Istennek tetsző legyen. Várják mindazokat a nőket, akiket foglalkoztat az a kérdés, hogy miként lehetne béketeremtő az otthonában, illetve hogyan ajándékozhatna több gyengédséget, odafigyelést, szeretetet férjének, gyermekeinek. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon lehetséges, március 8-ig.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma délután hat órától az elsőszombati ünnepélyes Mária-köszöntőt közvetítjük Csíksomlyóról. Holnap délelőtt tizenegy órától Kápolnásfaluból közvetítünk szentmisét, majd délután hat órától a csíksomlyói kegytemplomból.

Időjárás: Délután az ország nagy részén 15 fok fölé melegedhet a levegő hőmérséklete. Holnap napközben egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Keleten tartósan ködös időre van kilátás. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban 12-17 fokra van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2017. március 4. 

About the author

maradmin

Leave a Comment