2017. november 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Zágonban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak. Mindenszentek ünnepe miatt ma éjjel tizenegy órától nem lesz szentmise. Ma este hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják.

Búcsú elnyerése az elhunytak részére
November 1.-vel kezdődően, 8 napon át teljes búcsú nyerhető kizárólag a halottak számára. Feltételek: szentségekhez járulni, meglátogatni egy temetőt, és imádkozni az elhunytakért, elvégezve a Szentatya szándékára egy Hiszekegyet, Miatyánkot és Üdvözlégy Máriát. Éljünk a lehetőséggel minél többen, hiszen ezzel tudunk igazán segíteni elhunyt szeretteinken.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
2017. november 3-án, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban minden hónap első péntekén este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. November 3-án hívnak és várnak mindenkit akik vágynak arra, hogy az Urral virrasszanak. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Szent Ignác-i lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat lesz Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban 2017. november 6–11. között Vormair Emese segítőnővér vezetésével. Jelentkezni és érdeklődni a vormairemese@gmail.com címen lehet ma estig.

Lelkigyakorlat Nagyszokondon
2017. november 10-12. között kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség Világiak Irodája a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos házban.
A kontemplatív ima lépésről-lépésre akarja vezetni végzőit úgy, hogy ők Isten jelenlétében és vele közösségben időt töltsenek el. Aki vállalkozik a programon való részvételre, napi nyolcszori, huszonöt perces meditációs ülésekre, rövid impulzusokra, tapasztalatok megosztására és teljes csendre számíthat.
A résztvevőket Kujbus Márta, a Püspökség világiak irodája referense és önkéntes munkatársai kísérik. Jelentkezni a 0757 050 923-as illetve a 0261 715 011-es telefonszámon lehet november 3-ig.

Egymillió csillag Temesváron
A temesvári egyházmegyei Caritas szer­ve­zet 2017. november 10-én, pénteken délután hat órakor a székesegyház előtti téren gyertyagyújtásra hívja mindazokat, akik csatlakozva az Egymillió csillag elnevezésű nemzetközi rendezvényhez támogatják a hajléktalanokat.

Háló-találkozó Brassóban
2017. november 11-én, a brassó-bolonyai Szent Imre-házban tartják az idei Háló-találkozót. A találkozó reggel nyolc órától délután hat óráig tart.
Meghívott előadó: Sajgó Szabolcs SJ.
Részvétel csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. November 6-ig a következő telefonszámokon lehet a részvételi szándékot bejelenteni: 0744 932532 vagy 0758 315434.

Night & Day – Az Imádság Háza konferenciája
Négy nap Istenért. Az Ő dicsőségéért. Négy nap, amelyben Erdély keresztény felekezetei és nemzetei a kiengesztelődés útját választják, és együtt imádják Istent. Négy nap az Imádság Házában!
2017 november 30. és december 3-ika között lesz megtartva ez az ökumenikus és kétnyelvű konferencia Marosvásárhelyen a Református Kollégium (Bolyai Líceum) dísztermében. A konferencia programjai felváltva magyarul illetve románul fognak elhangzani, de lesz állandó fordítás a másik nyelvre, rádión keresztül. Ezért ha a román nyelv megértése gondot okoz szükség lesz egy rádió applikációs telefonra fülhallgatóval. Bővebben az eseményről és jelentkezni a www.imadsaghaza.ro honlapon lehet. A helyek száma korlátozott!

Időjárás: Ma főként keleten, északkeleten indulhat párásan, ködösen a reggel, de napközben már alapvetően száraz idő ígérkezik, közepesen, időnként erősen felhős lesz az ég.
A nyugati, délnyugati szelet már csak helyenként kísérhetik élénk lökések. Estétől borongósabb idő, néhol gyenge eső várható. Hajnalban -6 és +2, délután 7 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. november 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment