2017. november 12. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

XVII. Kovásznai kórustalálkozó
A kovásznai Schola Patrona Hungarorum szervezésében tizenhetedik alkalommal találkoznak a kovásznai kórusok. A rendezvény ma délután öt órakor kezdődik a helyi plébániatemplomban.

Szent Márton-napi búcsúk és ünnepségek
Csíkszentmártonban ma délután hat órakor vigília szentmise lesz, ezt követi a lámpás körmenet Toursi Szent Márton tiszteletére. A búcsús szentmisén november 12-én, holnap délután fél egy órakor Sajgó Balázs, a gyulafehérvári főegyházmegyei Caritas lelki igazgatója, a gyergyószentmiklósi Szent István-plébánia kisegítő lelkésze prédikál.
Kézdimartonfalván a Szent Márton búcsút holnap déli tizenkét órakor tartják. Az ünnepi szentmise szónoka Bodó Imre, kézdiszárazpataki plébános.
A temesvári egyházmegyében a resicabányai Havas Boldogasszony templomban ma délután fél hat órakor Tours-i Szent Márton püspök tiszteletére mutatnak be szentmisét.
A boksánbányai plébániához tartozó Bársonyfalván holnap, délelőtt tizenegy órakor kezdődik a szentmise, amelyet Dumitru Daniel, oraviczabányai plébános mutat be. A liturgiát követően a templom előtti téren az oraviczabányai Magnificat és a resicabányai Enzian néptánccsoport előadása lesz megtekinthető.

Családos találkozó Temesváron
A Temesvári Családpasztorációs Központ szervezésében holnap délután hat órától családos találkozó lesz a józsefvárosi plébánián. A találkozó témája: Ismerkedjünk új nyelvekkel – a Szeretetnyelvekkel. Várnak minden érdeklődőt.

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Kézdikőváron, holnap pedig Bereckben tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap a Szilágy-megyei Szilágycsehben és Szilágypírban lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Használjuk ki ezeket az alkalmakat, időzzünk az Oltáriszentség jelenlétében, engeszteljük és imádjuk Őt, kérve kegyelmét, hogy töltse el szívünket, lényünket az Ő szeretetével és békéjével.

Kápolnaszentelés Csíkszentkirályon
Csíkszentkirályon kápolnát építettek a magyar szentek, boldogok és vértanúk tiszteletére. Az új istenházát november 13-án, hétfőn a délután négy órakor kezdődő szentmise keretében szentelik fel Jakubinyi György érsek és Tamás József püspök.

Ifjúsági teaest Marosszentgyörgyön
„Fény az éjszakában” címmel teaestet szervez a marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a Vifi ifjúsági csoport és az Ő az út! ifjúsági szolgálat a marosszentgyörgyi kultúrotthonban november 13-án, hétfőn este hét órai kezdettel. Az est folyamán lesznek lelkiek, versenyek, nyeremények és egyébb meglepetések. Várnak minden 14-20 év közötti marosszentgyörgyi fiatalt.
Koraszülöttek hete
November 13–17. között a koraszülöttek nemzetközi világnapja alkalmából a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának munkatársai idén is megszervezik a Koraszülöttek hete rendezvénysorozatot. Idén Székelyudvarhely és Marosvásárhely mellett Gyergyószentmiklóson is programokkal készülnek. Elsősorban a koraszülött kisbabát/gyereket nevelő családok mindennapos küzdelmeiben szeretnének segítséget és egyben támaszt nyújtani, de minden érdekelt, érintett személyt szívesen látnak. Érdeklődni és a programokra jelentkezni a 0735-735.151-es telefonszámon lehet.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
November 17–19. között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban házasságban élők részére lesz lelkigyakorlat Beszélgessünk – értsünk szót! címmel. A téma: kommunikáció és konfliktuskezelés a házasságban. Meghívottak: dr. Gorove László és felesége, Kriszta Budapestről, a Családok Jézusban közösség vezetői. A helyek száma korlátozott, ezért bejelentkezés szükséges a 0266-210537-es vagy 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail-címen.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap két szentmisét hallhatnak a hét plébániatemplomából, Gelencéről, délelőtt tizenegy és délután öt órai kezdettel.

Időjárás: Ma sokfelé ébredtünk ködös időre. Napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható, csupán néhol lehet gyenge eső. Helyenként élénk lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.
Holnap ködösen indul a reggel, nyugaton és északnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Napközben többnyire felhős idő lesz jellemző, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Északnyugaton felélénkül a szél. Délután 10 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2017, november 12.

About the author

maradmin

Leave a Comment