2017. november 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Kézdimartonosban, holnap pedig Nyújtódon tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Szent Erzsébet-napi búcsúk
A kőhalmi plébániához tartozó állomási templomban; holnap délután 3 órától kezdődik a búcsús szentmise, melyen Simó Gábor mikóújfalusi plébános prédikál.
Székelylengyelfalván holnap délután fél 1 órakor kezdődik a búcsús szentmise, szentbeszédet mond Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes.
Székelykeresztúr filiájában, Nagygalambfalván a kápolna búcsúját holnap délután 3 órától tartják.
Gyimesfelsőlokon az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum kápolnájának búcsúünnepét holnap délután egy órától tartják az iskola tornatermében. A homíliát Urbán Erik ferences testvér mondja. Az ünnepség utáni kézműves-vásáron befolyt összeget rászoruló gyermekek étkeztetésére ajánlják fel.
A szatmári egyházmegyében Nagybányán holnap délelőtt 11 órától lesz a búcsús szentmise Turtureanu Róbert diakónus szentbeszédével.
Mezőpetriben a búcsú holnap fél tizenkettőtől kezdődik, melyen Ilyés Csaba nagykárolyi főesperes prédikál.
Egriben pedig holnap délután kettőtől Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosának ünnepi szónoklatával kerül sor a búcsúmisére.
A temesvár-szabadfalui plébániához tartozó Parác katolikus közössége november 19-én, Árpád-házi Szent Erzsébet, a templom védőszentjének napján ünnepli a búcsút. A szentmisét délelőtt 11 órakor Kapor János temesvár-gyárvárosi plébános mutatja be. A szentmise keretében a főcelebráns lelkipásztor megáldja a templomban lévő újonnan készült lourdes-i barlang mellékoltárt.

Pontifikális szentmise Resicabányán
A resicabányai Német Kulturális és Felnőttképző Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából holnap a Havas Boldogasszony templomban délelőtt fél tizenegy órakor Böcskei László nagyváradi főpásztor mutat be hálaadó szentmisét.

Szentmise a Vártemplomban
Holnap délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban.

Előadás-sorozat a lazaristákról Nagyváradon
Nagyváradon, a Szent Katalin telepi plébánián holnap este 7 órakor folytatódik és egyben lezárul a lazarista előadássorozat, melyben a 400 éves jubileumi év alatt a rend alapítóját, lelkiségét, működését és a Vincés Családot mutatták be. Az utolsó előadást a csodáséremről Barta Szabolcs tartományfőnök tartja. Várnak minden érdeklődőt.

Pető program idén másodszor
A magyarországi Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Gyulafehérvári Caritas november 27. – december 15. között újra megszervezi a három hetes fejlesztő foglalkozást Csíkszeredában, a központi idegrendszeri sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére. Érdeklődni, a szűrésre jelentkezni hétköznapokon 8-16 óra között lehet a 0735 735161-es telefonszámon november 19-ig. A helyek száma korlátozott!

Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
November 30-december 3. között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban Kerekes Izabella és Jakabos Adél segítőnővérek vezetésével személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot tartanak. Jelentkezni a kerekes.izabella@gmail.com e-mail címen lehet november 21-ig.

Katalin bál egyedülállóknak
November 25-én, szombaton este hét órakor, a marosfői Ezüst Fenyő vendéglőben bál lesz egyedülállók részére. Várnak minden olyan 35–60 év közötti férfit és nőt, akik szeretnek társaságba járni. A bál és a menü anyagi vonzata 60 lej/fő. Előzetes bejelentkezés szükséges. Jelentkezni november 23-áig lehet a 0752 403 522-es telefonszámon.

Hétvégi szentmise közvetítések
Ma este 6 órától ünnepélyes Mária áhítatot közvetítünk Kovásznáról, a szentmise főcelebránsa Sánta Pál lemhényi plébános lesz.
Holnap délelőtt 11 órától a hét plébániatemplomából Gyergyóhodosról közvetítjük az ünnepi szentmisét, este 6 órától pedig a nagyváradi Székesegyházból.

Időjárás: Egy hidegfront érkezik, így sokfelé várható csapadék, a hegyvidéken havas eső, kisebb havazás sem kizárt. A szél helyenként megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A borongós időben tompábbak lehetnek reflexeink, ezért vezessünk  óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot. Balesetmentes  közlekedést kívánunk!

MRE – Hírszolgálat, 2017. november 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment