2017. november 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Kézdivásárhelyen, a kantai plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Halottak napja egyházmegyékszerte
Anyaszentegyházunk ma emlékezik meg az elhunytakról.
A szatmári egyházmegyében ma délután négy órától Schönberger Jenő püspök szentmisét mutat be a híd melletti temető kápolnájában. A szentbeszédet Istvánfi Szilárd székesegyházi káplán mondja.
A nagyváradi székesegyházban ma reggel hét órakor mutatnak be szentmisét az elhunytakért a székesegyház kápolnájában, kilenc órakor pedig a székesegyház kriptájában. Böcskei László megyés püspök délután hat órakor mutat be szentmisét a székesegyházban az egyházmegye elhunyt híveiért. Közreműködik a székesegyház Szent László Ének- és Zenekara. A megyés püspök holnap délután hat órakor a nagyváradi egyházmegye elhunyt püspökeiért, kanonokjaiért mutat be szentmisét a székesegyház kriptájában.
A temesvári Szent György székesegyházban ma reggel nyolc órától Roos Márton megyés püspök rekviemet celebrál az elhunyt hívek lelki üdvéért. A szentmisét követően a főpásztor a jelenlévők kíséretében levonul a székesegyház kriptájába, ahol imádkozik az elhunytak lelki üdvéért. A kripta ezt követően nyitva marad, így aki óhajt, egyénileg imádkozhat ott is.

Búcsú elnyerése az elhunytak részére
November 1-vel kezdődően, 8 napon át teljes búcsú nyerhető kizárólag a halottak számára.
Feltételek: szentségekhez járulni, meglátogatni egy temetőt, és imádkozni az elhunytakért, elvégezve a Szentatya szándékára egy Hiszekegyet, Miatyánkot és Üdvözlégy Máriát. Éljünk a lehetőséggel minél többen, hiszen ezzel tudunk igazán segíteni elhunyt szeretteinken.

Zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra
A székelyhídi római katolikus egyházközség zarándoklatot szervez november 11- én Mátraverebély-Szentkútra. Az ottani program szentmisével kezdődik, majd bemutatják Magyarország Nemzeti kegyhelyét. Ebéd után zarándoklat lesz Pásztóra, ahol a könnyező Szűzanya szobrot tekintik meg. Délután egy Mátrai pincészetnél lesz látogatás, Gyöngyös közelében. Várnak minden érdeklődőt, hiszen a közös ima, az együtt töltött értékes idő közösséget formál. Jelentkezni november 3-ig lehetséges Ozsváth József plébánosnál, a 0744-789652 –es telefonszámon vagy személyesen, a plébánián.

A Püspöki Palota kápolnájának búcsúja
November 6-án, hétfőn tartják a Püspöki Palota kápolnájának búcsúját. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő főpapi szentmise szónoka Tóth Attila Levente tasnádszántói plébános.

Lelkigyakorlat Nagyszokondon
November 10-12. között kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség Világiak Irodája a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos házban. A kontemplatív ima lépésről-lépésre akarja vezetni végzőit úgy, hogy ők Isten jelenlétében és vele közösségben időt töltsenek el. Aki vállalkozik a programon való részvételre, napi nyolcszori, huszonöt perces meditációs ülésekre, rövid impulzusokra, tapasztalatok megosztására és teljes csendre számíthat. A résztvevőket Kujbus Márta, a Püspökség világiak irodája referense és önkéntes munkatársai kísérik. Jelentkezni a 0757 050 923-as illetve a 0261 715 011-es telefonszámon lehet november 3-ig.

Lelkinap gyászolóknak
„Újrakezdés lehetősége” címmel lelkinapot tartanak a gyászolóknak november 18-án Csíkszeredában, a Milleniumi templom alagsorában. A lelkinapon előadást tart Borota Gábor pszichológus, valamint György Imre segédlelkész, de lesz még szentségimádás, tanúságtétel és szentmise is. Érdeklődni Nagy Enikő Zelma szociális testvérnél lehet a 0746-138763-as telefonszámon. Várják mindazokat, akiket gondok terhelnek, úgy érzik zsákutcába értek, hogy együtt keressék a megoldásokat, az újrakezdés és továbblépés lehetőségeit.

Időjárás: Ma legfeljebb az erdélyi medence térségében mérhetünk mínuszokat, és délután is enyhül az idő, 10-15 fokig melegszik a levegő. Helyenként megélénkül a légmozgás, nyugaton lesz felhősebb az ég, itt gyenge eső várható.

MRE – Hírszolgálat, 2017. november 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment