2017. október 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Októberi tematikus napunk Szűz Máriára fordítja tekintetünket. Szűzanyánk engedelmességével, hitével, reményével és lángoló szeretetével, egyedülálló módon együttműködött az Üdvözítő művével a lelkek természetfölötti életének helyreállításában. Éppen ezért, a kegyelem rendjében anyánk. Szüntelen közbenjárásával kieszközli nekünk az örök üdvösség ajándékait. Ezért nevezzük Szószólónak, Segítőnek, Oltalmazónak, Közvetítőnek! A mai nap arra hívjuk önöket, hogy közösen szemléljük őt, mennyei Édesanyánkat és tanuljunk tőle. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon a zalánpataki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Imaest a tisztaságért
Marosvásárhelyen, az Ő az út ifjúsági szolgálat és a Remeteszegi plébánia fiataljai szervezésében ma este hét órakor kezdődik a Kézen fogva! – tiszta szerelem est. Várják a fiatalokat a Deus Providebit Tanulmányi Ház, Szent Ignác termébe.
Szatmárnémetiben, a székesegyházi plébánia udvarán található Szent István teremben, szintén ma, ugyancsak este hét órakor tartják a tiszta szerelem imaestet.
Ugyancsak ma este hét órakor a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templomba hívnak és várnak minden érdeklődő fiatalt, akik keresik, élik, akik újra szeretnének kezdeni, vagy tanúságot szeretnének tenni a tiszta szerelem értékéről. Szeretettel várják azokat a szülőket is, akik imádkozni szeretnének gyermekeik lelki tisztaságáért.
A csíkszeredai Segítő Mária Kollégiumban ma este nyolc órakor lesz a Tiszta szerelem imaest.

Alkotó kezek – alkotás, kreativitás, szépség
A liturgikus terek szépítése, a saját erőforrások, értékek felelősségteljes felhasználása fontos annak érdekében, hogy a liturgikus terek atmoszférája és hangulata még meghívóbb legyen minden krisztushívő számára.
Hívják és várják a papokat, a sekrestyéseket, nőszövetségi tagokat, egyháztanácsosokat, önkénteseket, akik a díszítés, a hirdetőtáblák esztétikai kivitelezéséért felelnek.
A résztvevők egyszerű, könnyen kivitelezhető ötleteket kapnak díszítés és szépítés terén, nem kell különösebb művészi tehetséggel rendelkezni.
A képzés Csíkszentdomokoson, a Szent Margit lelkigyakorlatos házban lesz megtartva. 2017. október 21-én szombaton délelőtt tíz és délután négy óra között.
Ma van az utolsó jelentkezési nap, György Idánál lehet jelentkezni a 0740-799581 telefonszámon vagy a gyorgyida@gmail.com e-mail címen.

Szent Vendel-napi búcsúk
A szatmári egyházmegyében Kisdengeleg templomának titulusa Szent Vendel. Búcsúját az ünnep napján október 20-án, pénteken délelőtt tizenegy órától tartják. A szentmise szónoka Fejes Rudolf Anzelm nagyváradi apát, premontrei prépost-prelátus.
A temesvári egyházmegyében október 22-én, vasárnap a buziási plébániához tartozó ötvösdi római katolikus közössége templombúcsút ünnepel. A Szent Vendel tiszteletére felszentelt templomban a szentmisét déli tizenkét órakor Vodila Szilárd buziásfürdői plébános mutatja be. A liturgia zenei szolgálatát Fodor János látja el.
A zimándújfalui római katolikus egyházközséghez tartozó, Szent Vendel nevére felszentelt fakerti templomban október 22-én, vasárnap reggel kilenc órakor kezdődik a búcsús szentmise, amelyen Johann Dirschl püspöki helynök részvételével megáldják a felújított templomot.

Erdélyi HÁLÓ találkozó Csíkzsögödben
A Kárpát-medencei Katolikus Közösségek Hálózatának erdélyi képviselői  találkozót tartanak a csíkzsögödi Szentháromság plébánián október 21-én.
A találkozó témája: A 21. század Európája keresztény szemmel. Jelentkezni ma estig lehet a RomKat.ro oldalon.

Millenniumi-kórustalálkozó Csíkszeredában
A csíkszeredai Millenniumi-templomban október 21-én délelőtt tizenegy órakor kórustalálkozót tartanak. A Millenniumi-kórustalálkozón fellép Gyergyóremete, Ditró, Farkaslaka, Marosvásárhely-belváros és a gyulafehérvári székesegyház kórusa.

Kulcs a neveléshez – Előadás Temesváron
Október 22-én, vasárnap délután öt órától dr. Pécsi Rita magyarországi neveléskutató tart előadást Kulcs a neveléshez címmel a Temesvár-józsefvárosi plébánia régi hittantermében (Regele Carol I. út, 13 szám alatt, a Notre-Dame óvodával szemben). Az ismert magyarországi előadó főleg a kisgyermekkor nevelési kihívásaira tér ki.

Időjárás: Ma folytatódik a nyugodt őszi idő, csapadék továbbra sem várható, de reggelre sokfelé képződött pára, köd, mely helyenként csak lassan oszlik majd fel. Napközben az erdélyi medence térségében fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Helyenként megélénkülhet a szél. Délután 19-26 fok közötti értékeket mérhetünk, de a tartósabban ködös tájakon 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

MRE – Hírszolgálat, 2017. október 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment