2017. október 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Marosugrán tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Papi továbbképző Nagyváradon
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az idei második koronagyűlést az Egyházmegyei Pasztorális Központ irodájában tartja (Kanonok sor 13. szám) ma délelőtt tíz órától. A továbbképzőn Nemes István Jövedelmező jövőtlenséget vagy jövedelemként a jövőt? címmel tart előadást Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikája alapján.

Mariathon az Erdélyi Mária Rádióért
Ma kezdődik a Mariathon, az a négy napos összefogás amelyet az Erdélyi Mária Rádió támogatásáért szervezünk. A hivatalos megnyitó délelőtt tíz órától lesz, majd a napook folyamán több tematikus műsorral jelentkezünk. Tartsanak velünk, segítsünk, hogy a Szűzanya segíthessen!

Emlékülés Haynald Lajos püspök, kalocsai bíboros és botanikus emlékezetére
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Természettudományi Szakosztálya és a Kolozs-Dobokai Főesperesség közös szervezésében ma délután öt órakor emlékülés lesz Kolozsváron Haynald Lajos – erdélyi római katolikus püspök, kalocsai bíboros és botanikus – emlékezetére címmel a Nőszövetség, Szentegyház utca 2. szám alatti dísztermében. Bővebben a eseményről a RomKat.ro oldalon olvashatnak.

Ifjúsági szentségimádás Katalin-telepen
Szent II. János Pál pápa emléknapját követő csütörtökön, azaz ma hét órától szentségimádást tartanak a fiatalokkal, a fiatalokért a nagyváradi Katalin-telepen. A lazarista szerzetesek várnak mindenkit, aki szeretne a fiatalokért imádkozni, hogy merjenek az árral szemben haladni, egy szerethetőbb egyház és jobb világ építői lenni.

Házaspárok lelkigyakorlata Csíksomlyón
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében lelkigyakorlat lesz házaspároknak Csíksomlyón október 27–29. között a Jakab Antal Tanulmányi házban. A téma: személyes és családi határaink – az élet akadályai vagy zálogai? A hétvége során gondolatébresztők, személyes és közösségi ima, elmélkedési idők, páros és csoportos beszélgetések, illetve kreatív módszerek segítik a résztvevőket az élet Istenével, önmagukkal és egymással való mélyebb találkozásban. A lelkigyakorlat vezetője Bereczki Silvia segítőnővér. A program péntek délután kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon lehetséges.

Szent László-emlékkonferencia Székelyudvarhelyen
Október 28-án, szombaton délelőtt tíz órakor a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Szent István termében „A sziklahitű király” címmel Szent László-emlékkonferenciát tartanak. Részletek a romkat.ro oldalon találhatóak.

Plébániai közösségi nap Marosvásárhelyen
A remeteszegi plébánia közösségi napot szervez „A Gondviselés csodái” címmel október 28-án, szombaton, a Szent Család templomban és közösségi házban. A program délelőtt tíz és délután két óra között zajlik. A résztvevők számíthatnak játékra, tanításra, tanúságtételre, imaszolgálatra, szentmisére és szeretetlakomára egyaránt. Várják az egyházközség tagjait, hogy ezáltal jobban megismerkedjenek.

Admisszió és beöltözés Gyulafehérváron
Gyulafehérváron október 29-én, vasárnap a délelőtttizenegy órakor kezdődő szentmisén ünnepélyes keretek között a harmadéves kispapokat felveszik a diakónus- és papjelöltek sorába. A szentmisét Jakubinyi György érsek a központi papsággal együtt mutatja be a székesegyházban.

130 éves a petrozsényi templom
Temploma felszentelésének 130. évfordulóját ünnepli október 28-án a petrozsényi római katolikus közösség. A hálaadó szentmise, amelynek főcelebránsa és szónoka Tamás József püspök, szombaton délután öt órakor kezdődik. A plébániatemplomot Lönhárt Ferenc püspök 1887-ben Szent Borbála tiszteletére szentelte fel. A szentmise előtt nyitják meg a Szent László-kiállítást.

Templombúcsú Monospetriben
Október 29-én, vasárnap tartják a monospetri plébániatemplom búcsúünnepét. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Schek László szalacsi plébános.

Időjárás: Ma reggel már kevésbé lesz hideg mint szerdára virradóra. Melegszik az idő, hajnalban 2-8, délután pedig 11-16 fokot mérhetünk a változóan felhős-napos időben. Az északnyugati határnál gyenge eső alakulhat ki. Helyenként élénk lehet a  nyugatias szél.

MRE – Hírszolgálat, 2017. október 26.

About the author

maradmin

Leave a Comment