2017. október 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  Kilyénfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Szentmise a székesegyházban
Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén ma délután hat órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban.

Szent Ferenc ünnepe
A gyulafehérvári főegyházmegyében a nagytusnádi templomban az ünnepi búcsús szentmisét holnap délután öt órakor tartják. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka pedig Urbán Erik ferences atya, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója.
A csíksomlyói kegytemplomban ma emlékeznek meg Assisi Szent Ferenc tranzitusáról, égbe költözéséről. Az ünnepi szentmise délután hat órakor kezdődik.
Assisi Szent Ferenc ünnepének előestéjén, ma Székelyudvarhelyen a ferencesek templomában a délután hat órakor kezdődő szentmise keretében emlékeznek meg Szent Ferenc elszenderüléséről, tranzitusáról.
Szintén ma délután öt órától ünnepi szentmise lesz a szárhegyi ferences templomban, amelynek keretében megemlékeznek Szent Ferenc tranzitusáról.
Kolozsváron, a ferences templomban holnap Assisi Szent Ferenc ünnepén a búcsús szentmisét délután hat órától tartják.
A szatmári egyházmégyében a borsabányai templom búcsúja október 7-én, szombaton lesz megtartva. Délelőtt tíz órakor román, déli tizenkét órakor pedig magyar nyelven mutatják be a szentmisét. Köveslázon pedig október 8-án, vasárnap délután két órakor kezdődik a Szent Ferenc búcsús szentmise.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Október 4-én hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyó hívőket.

Mária Rádiós találkozók
Október hónap elején újra találkozunk önkénteseinkkel, hallgatóinkkal. Az első találkozó október 4-én, szerdán délután hat órától lesz Nagyváradon, majd október 5-én Nagykárolyban, a Szent László közösségi házban várjuk önkénteseinket délután négy órára. A találkozók Gyergyószentmiklóson folytatódnak október 6-án, pénteken, ahol délelőtt tíz órára várjuk az önkénteseket a Szent Miklós plébánia hittantermébe. Október 7-én, elsőszombaton, délután négy órakor lesz a találkozó Csíksomlyón, a régi nyomda épületébe, ahol több munkatárs is jelen lesz. A további helyszínekről és időpontokról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Hálaadó szentmise a Vártemplomban
A Szent László Regionális Találkozók zárásaként október 5-én, csütörtökön délután öt órakor Böcskei László megyés püspök hálaadó szentmisét mutat be Szent László király egykori sírjának közelében, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise keretében minden régió 25 fős képviselete összegezni fogja a találkozók tapasztalatait, majd a jelenlévők elköteleződésük kifejezéseként, a megújulás vágyával ünnepélyes hitvallást tesznek. Jó alkalom ez a nap arra, hogy egyházmegye- és városalapító szentünk közbenjárását kérjük közösségeink, családjaink és saját magunk életére. Akik nem tudnak részt venni a szentmisén bekapcsolódhatnak a rádiónk hullám hosszán keresztül!

Együtt a fogyatékkal élőkért konferencia
Tizenegyedik éve szervezik meg október 6-7. között Csíkszeredában az Együtt a fogyatékkal élőkért című konferenciát. A segítő szakmában dolgozó civil szervezetek munkatársait, szakembereket, szülőket és fogyatékkal élőket megszólító rendezvény helyszínéül az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza szolgál (Taploca utca 20. szám).
A 2017-es konferencia központi témája a speciális nevelési igényű fiatal felnőttek, a családból való kilépés, önálló élet megkezdése, munkavállalás. Mottója: Segíts és engedj, hogy szabad legyek! „… hogy életük legyen” ( Jn. 10,10) Bővebb információ a caritas-ab.ro oldalon olvasható.

Kamarakoncert a Püspöki Palota Dísztermében
Október 8-án, vasárnap este hét órakor a Fonte di Gioia együttes és a meghívottjai adnak kamarakoncertet a Püspöki Palota Dísztermében. Műsoron M. Corrette, G.F. Händel, J. Rosenmüller, H. Purcell és T. Merula művei. A belépés díjtalan, várnak minden érdeklődőt.

Utógondózió konferencia – Országos találkozó
A Bonus Pastor Alapítvány 2017. október 13-15. között, Csíkszeredában tartja az idei év harmadik országos találkozóját.
A találkozó címe: A józanság kultúrája
Helyszín: Csíkszereda, Református imaház (Petőfi u. 5 sz.)
Jelentkezni 2017. október 10-ig lehet a 0265 254 460-as telefonszámon. Bővebben a bonuspastor.ro honlapon találhatnak.

Időjárás: Hideg reggelre ébredhettünk beborul az ég, a déli óráktól kezdve északnyugat felől egyre többfelé érkezik eső, zápor, a délkeleti tájakra viszont csak este, éjjel ér oda a csapadék. Ismét feltámad a szél. Napközben 15-21 fokot mérhetünk, délen, délnyugaton várható a legmelegebb.

MRE - Hírszolgálat, 2017. október 3

About the author

maradmin

Leave a Comment