2017. szeptember 15. – Hírek és programajánló


H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Marosvásárhelyen, a remeteszegi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Használjuk az Egyház által felkínált lehetőséget, hogy ezáltal is elmélyítsük Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.
 
IV. Családi Vándorkupa Szatmárnémetiben

Holnap, szeptember 16-án, délelőtt tizenegy és délután öt óra között családi vetélkedőre várják a híveket a szatmárnémeti Szentlélek plébánián. Ez a rendezvény immár hagyománnyá vált - Családi Vándorkupa néven, ahol szülő és gyermek együtt bizonyíthatja ügyességét és viheti haza egy évre a Vándorkupát. A játékosok mellett a nézőknek is szeretnének kedveskedni a szervezők, ezért finom bográcsos eledelekkel, hűsítő innivalóval, árnyékot nyújtó sátrakkal és megannyi földi jóval várják az érdeklődőket erre a vidám családi napra.

Szent László nap Brassóban
Holnap délelőtt tíz órai kezdettel Szent László napot tartanak a Brassó-bolonyai plébánián kisiskolások részére. A gyermekeket interaktív előadással, sok játékkal, kiscsoportos és kézműves foglálkozással, valamint egyébb érdekes programokkal várják egészen délután öt óráig.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket holnap este hét órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Családi nap Gyergyóremetén
Az Együtt a Jövőnkért Egyesület keretében működő Remetei Családos Közösség szervezésében szeptember 17-én, vasárnap Családi napot tartanak. Az esemény szentmisével kezdődik reggel kilenc órakor a központi templomban, ahonnan a közösségi házba várják a résztvevőket, ahol háromnegyed 11-kor kezdődik a megnyitó. Ezt követően a felnőttek számára Férfi és nő a családban az éltető egység címmel Borota Gábor és Borota Karola pszichológusházaspár tart előadást. A gyermekeket a szociális házba várja Török Bernadett különböző foglalkozásokra. Délután egy órától közös ebéd, ezt követően kiscsoportos műhelymunka, fél 4-től pedig családi vetélkedő lesz. Jelentkezni még a mai napon lehetséges a következő telefonszámok egyikén: 0745-486 267-es, 0752-241 872-es vagy a 0744-999 046-os telefonszámokon. Részvételi díj: 25 lej családonként.

Bérmálás Szalárdon
Szeptember 17-én, vasárnap a délután négy órakor kezdődő szentmisén Böcskei László nagyváradi megyés püspök 8 fiatalt bérmál a szalárdi plébániatemplomban.

Hálaadás a termények betakarításáért
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megtartják a termés ünnepét több háromszéki faluban. Szentkatolna és Hatolyka után szeptember 17-én, vasárnap déli tizenkét órakor Kézdimartonfalván adnak hálát a termésért. A templom a föld „gyümölcseivel" lesz feldíszítve. Megáldják a kenyeret és bort, amelyeket a szentmise után majd elfogyasztanak. Az idén is gyűjtenek befőtteket, eltett savanyúságokat jótékony célra.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap reggel nyolc órától Köröstarjánból közvetítünk szentmisét, majd este hét órától a kovásznai Mária áhitatba kapcsolódhatnak be. Vasárnap, a hét plébániatemplomából, Köröstarjánból hallhatnak ünnepi, búcsús szentmisét, délelőtt tizenegy órai kezdettel.

Időjárás: Erősödik a nappali felmelegedés, holnap már 27-30 fokra is visszamelegszik a levegő. Napközben sok napsütésre számíthatunk, viszont sokfelé erős, nyugaton viharos lehet a délnyugati szél.

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 15.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a gyergyószentmiklósi örmény templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Búcsúk Fájdalmas Szűzanya ünnepén
A kolozsmonostori plébániatemplom Fájdalmas Szűzanya tiszteletére van felszentelve. Búcsúját ma délután hat órakor tartják. A szentmise szónoka Bojtor Attila-György, a kolozsvári Szent Mihály-plébánia segédlelkésze. A szentmise előtt fél órával orgonakoncert lesz.
Illyefalván ma délután öt órakor kezdődik a búcsús szentmise.
Nagyváradon a premontrei templom a Fájdalmas Szűzanya oltalmába van helyezve. Az ünnepi búcsús szentmise ma délután hat órakor kezdődik.

A Hargitára hívnak imádkozni a pálos testvérek
Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepét követő szombaton azaz szeptember 16-án, déli tizenkét órakor szentmise lesz Hargitafürdőn az adótorony (relé) közelében felállított keresztnél és romoknál. A közös indulás az Ózon Hoteltől lesz. Gyülekezés délelőtt tíz órakor, majd tíz óra tizenöt perckor indulás. Az út meredeken vezet fel a kereszthez, ehhez alkalmas öltözékben, cipőben érkezzenek. A Pálos testvérek mindenkit szeretettel várnak!

Élő rózsafüzér zarándoklat Gyergyószentmiklóson
Gyergyószentmiklóson is megszervezik az Élő rózsafüzér zarándoklatot. A résztvevők szeptember 16-án, szombaton délután kettő órakor indulnak a Szent István-templomtól, és több mint hét kilométeres utat tesznek meg. Először a Békény utcai csengettyűhöz vonulnak, majd a főtéren át a Szent Miklós-templomhoz. A Munkás Szent József-templom után, a Szent Erzsébet-öregotthonhoz zarándokolnak. A záró szentmise az örmény templomban lesz. Az Élő rózsafüzér zarándoklathoz bárhol lehet csatlakozni és nyitott bárki számára, aki imádkozni akar a városért.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket szeptember 16-án, délután hat órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Egyháztörténelem, pápák, kereszténység – bélyegkiállítás Csíkszeredában
Egyháztörténelem, pápák, kereszténység címmel szeptember 13-án nyílt meg Gombos Zoltán Csaba bélyegkiállítása a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A csíkcsicsói kántor-karnagy, Gombos Zoltán Csaba jelentős gyűjteményének egy részét állítja ki, a példányokat 2007 óta szerezte be. Saját bevallása szerint mintegy hitvallásként, keresztény misszióként, tanúságtételként fogható fel rendkívüli kiállítása, amely október közepéig díjmentesen látogatható.

Úton Isten felé - Ökumenikus családépítő hétvége
A reformáció 500. évében a gyulafehérvári Családpasztorációs Központ munkacsoportja figyelmét a vegyes házasságokban élőkre irányítja azért, hogy megerősítsék őket hitük gyakorlásában, a keresztény élet kiteljesedésében, és abban, hogy hogyan tudnak identitásuk gazdagságával jelen lenni a házasságban. Szeptember 22-23 között ökumenikus kapcsolatépítő hétvégére hívják a házaspárokat, a házasságra készülőket, az együtt járókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék. A találkozó helyszíne a sepsiszentgyörgyi Szent József plébánia közösségi terme. A részvételi díj 20 lej, páronként. A hétvége meghívottjai Szénégető István atya, Incze Zsolt, református esperes, Pál Tünde unitárius pasztorálpszichológus és a Fokolare Mozgalom -az egység lelkisége képviselői Mihály Magdi és Csaba. Bejelentkezési határidő szeptember 17. Bővebb információk és jelentkezés a www.csalad.ro oldalon, a megfelelő esemény alatt.

Orvos, gyógyítsd meg önmagad!
2017. október 6 – 7-én a székelyudvarhelyi Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban tartják az orvosok és orvostanhallgatók lelkigyakorlatát: „Orvos, gyógyítsd meg önmagad!” címmel. A lelkigyakorlaton tanúságot tesz Dr. Csókay András budapesti idegsebész főorvos és felesége Daniella. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges október 1-ig. Bővebb információ a 0266-210537 és a 0755-489743 telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Időjárás: Erősödik a nappali felmelegedés, holnap már 27-30 fokra is visszamelegszik a levegő. Napközben sok napsütésre számíthatunk, viszont sokfelé erős, nyugaton viharos lehet a délnyugati szél. Hétvégére visszakacsint megint egy kicsit a nyár, legalábbis ami a délkeleti tájakat illeti. Ott 28-34 fokos maximumokra is számíthatunk. Az ország nagy részén 27-30 fokig melegszik a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 15.

About the author

maradmin

Leave a Comment