2017. szeptember 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Marosvásárhelyen, a remeteszegi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Használjuk az Egyház által felkínált lehetőséget, hogy ezáltal is elmélyítsük Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.
 
IV. Családi Vándorkupa Szatmárnémetiben
Holnap, szeptember 16-án, délelőtt tizenegy és délután öt óra között családi vetélkedőre várják a híveket a szatmárnémeti Szentlélek plébánián. Ez a rendezvény immár hagyománnyá vált – Családi Vándorkupa néven, ahol szülő és gyermek együtt bizonyíthatja ügyességét és viheti haza egy évre a Vándorkupát. A játékosok mellett a nézőknek is szeretnének kedveskedni a szervezők, ezért finom bográcsos eledelekkel, hűsítő innivalóval, árnyékot nyújtó sátrakkal és megannyi földi jóval várják az érdeklődőket erre a vidám családi napra.

Szent László nap Brassóban
Holnap délelőtt tíz órai kezdettel Szent László napot tartanak a Brassó-bolonyai plébánián kisiskolások részére. A gyermekeket interaktív előadással, sok játékkal, kiscsoportos és kézműves foglálkozással, valamint egyébb érdekes programokkal várják egészen délután öt óráig.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket holnap este hét órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Családi nap Gyergyóremetén
Az Együtt a Jövőnkért Egyesület keretében működő Remetei Családos Közösség szervezésében szeptember 17-én, vasárnap Családi napot tartanak. Az esemény szentmisével kezdődik reggel kilenc órakor a központi templomban, ahonnan a közösségi házba várják a résztvevőket, ahol háromnegyed 11-kor kezdődik a megnyitó. Ezt követően a felnőttek számára Férfi és nő a családban az éltető egység címmel Borota Gábor és Borota Karola pszichológusházaspár tart előadást. A gyermekeket a szociális házba várja Török Bernadett különböző foglalkozásokra. Délután egy órától közös ebéd, ezt követően kiscsoportos műhelymunka, fél 4-től pedig családi vetélkedő lesz. Jelentkezni még a mai napon lehetséges a következő telefonszámok egyikén: 0745-486 267-es, 0752-241 872-es vagy a 0744-999 046-os telefonszámokon. Részvételi díj: 25 lej családonként.

Bérmálás Szalárdon
Szeptember 17-én, vasárnap a délután négy órakor kezdődő szentmisén Böcskei László nagyváradi megyés püspök 8 fiatalt bérmál a szalárdi plébániatemplomban.

Hálaadás a termények betakarításáért
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megtartják a termés ünnepét több háromszéki faluban. Szentkatolna és Hatolyka után szeptember 17-én, vasárnap déli tizenkét órakor Kézdimartonfalván adnak hálát a termésért. A templom a föld „gyümölcseivel” lesz feldíszítve. Megáldják a kenyeret és bort, amelyeket a szentmise után majd elfogyasztanak. Az idén is gyűjtenek befőtteket, eltett savanyúságokat jótékony célra.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap reggel nyolc órától Köröstarjánból közvetítünk szentmisét, majd este hét órától a kovásznai Mária áhitatba kapcsolódhatnak be. Vasárnap, a hét plébániatemplomából, Köröstarjánból hallhatnak ünnepi, búcsús szentmisét, délelőtt tizenegy órai kezdettel.

Időjárás: Erősödik a nappali felmelegedés, holnap már 27-30 fokra is visszamelegszik a levegő. Napközben sok napsütésre számíthatunk, viszont sokfelé erős, nyugaton viharos lehet a délnyugati szél. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. szeptember 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment