2017. szeptember 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Kapnikbányán tartják az örökös szentségimádási napot. 
Szeptember első vasárnapján, holnap Magyarpatakon és Monospetriben lesz a híveknek lehetősége a nagyváradi egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat. 

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban ma a szentmise este hét órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután hat órától az engesztelő imaórát a taplocai Házas Hétvége mozgalom tagjai végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Orgonamuzsika Kolozsváron
Ma  délután öt órakor orgonakoncert lesz a kolozsvári Szent Mihály-templomban, amelynek előadója Potyó István. Várnak minden érdeklődőt!

Bérmálás Óbesenyőn
Szeptember 3-án, vasárnap, Dirschl Johann általános helynök az óbesenyői római katolikus templomban bérmál. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében a vikárius 137 bolgár és román nemzetiségű fiatalnak szolgáltatja ki a második szentséget. A bérmálkozók felkészítését Velciov Péter helyi plébános irányította.Búcsú Verebesben és Deményházán
Szeptember 3-án a régi liturgikus rend szerint búcsút tartanak a Szent Őrzőangyalok tiszteletére Verebesben és Deményházán. A verebesi templomban vasárnap délben fél egy órakor kezdődik a búcsú. A szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka pedig id. Czikó László csíktaplocai plébános. Deményházán vasárnap 1 órától ünneplik a búcsút. A szentmisén Csüdör Imre jobbágyfalvi lelkész prédikál. 

Hálaadás a termények betakarításáért
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megtartják a termés ünnepet több háromszéki faluban.
Szeptember 3-án, vasárnap délelőtt tizenegy órakor Szentkatolnán, szeptember 10-én déli tizenkét órakor Hatolykán,  szeptember 17-én szintén déli tizenkét órakor Kézdimartonfalván. Mindenik templom a föld "gyümölcseivel" lesz feldíszítve. Megáldják a kenyeret és bort, amelyeket a szentmise után elfogyasztanak. Az idén is gyűjtenek befőtteket, eltett savanyúságokat jótékony célra.

Kalkuttai Szent Teréz anya ünnepe Sepsiszentgyörgyön
Szeptember 5-én, kedden délelőtt tizenegy órakor Kalkuttai Szent Teréz anya emlékére a sepsiszentgyörgyi Őrkőn szentmisét mutat be Jakubinyi György érsek és Tamás József püspök, a jelenlevő papsággal együtt.

Máriaradnai zarándoklat
Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén zarándokutat szerveznek Máriaradnára Nagyváradról. Érdeklődni és jelentkezni a 0743 782461-as telefonszámon lehet.

Márton Áron zarándoklat
Szeptember 8-10 között immár 14. alkalommal rendeznek zarándoklatot, amely Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot ezúttal is Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa vezeti. Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és, Csíkszeredán is áthaladva, Csíkdánfalváig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik. Jelentkezni a 0726-107.002-es vagy a 0744-472.178-as telefonszámokon lehetséges.

Kántori álláshírdetés
A dési „Páduai Szent Antal” római katolikus Plébánia Hivatal főállású, karvezetési tapasztalattal is rendelkező, kántort keres. Bérezés a jelenleg érvényben lévő Egyházmegyei- és a Munkatörvénykönyv rendelkezései szerint. A Plébánia bérmentes kétszobás szolgálati lakást és napi étkezést biztosít. Családos kántorok is jelentkezhetnek. Érdeklődni Benkő Ferenc plébánosnál lehet a 0746-224740-es telefonszámon. A jelentkezőket kérik, hogy a benkoferi@yahoo.com e-mail címre küldjék le a következő dokumentumok másolatait: önéletrajz, kántori végzettséget igazoló okirat, valamint plébánosi ajánlás a régi munkahelyről. Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Hétvégi szentmiseközvetítések rádiónkban
Holnap, szeptember 3.-án délelőtt féltizenegy órától a rózsafüzér imába, tizenegy órától pedig, a székelyhídi hívekkel együtt a legszentebb áldozat bemutatásába kapcsolódhatnak be hallgatóink rádión hullámhosszán.

Időjárás: Ma délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt viharos széllökések kíséretében. A hajnali 9-15 fokot követően délután 26-30 fok várható.  Vasárnap is kialakulhat eső, zápor, nyugaton néhol zivatar is. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet. +HŐM.

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment