2017. szeptember 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Borszéken tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Mezőtelegden és az orsolyita rend nagyváradi templomában lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki íly módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Szentírás vasárnapja
Szeptember 24-én, holnap lesz Szentírás vasárnapja. E napon a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz a Szentírás üzenetének terjesztése céljából.

Szent Gellért búcsúk
Székelyvarság, Sólyomkő tanyáján Szent Gellért védelmébe ajánlották a templomot. Búcsúját holnap délután egy órakor ünneplik. A szentmise szónoka Darvas Emil kadicsfalvi-bethlenfalvi plébános.
Sepsiszentgyörgyön, a Csíki utcai templomban is búcsút tartanak. Az ünnepi szentmise holnap délután hat órakor kezdődik. Szentbeszédet Király Árpá arad-ségai főesperes mond. Ezt a szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Élet a Lélekben szemináriumok
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király altemplomában szeptember 25-én és a zetelaki templomban szeptember 28-án este hét órakor kezdődik az Élet a Lélekben szeminárium. A szemináriumon a fő munkát Isten Lelke végzi, de elvégzéséhez szükséges a kitartás, az őszinteség, a bátorság, és a hajlandóság a közösségi életre.
A szeminárium segítséget tud nyújtani, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, segít az Istennel való bensőséges kapcsolatban és a hitben való növekedésben. Az evangéliumi hit az egyetlen orvosság a mai kor betegségeire: szorongásokra, reménytelenségre, erőtlenségre és közömbösségre. Mindenkit várnak aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét.

Őszi jegyeskurzus Marosvásárhelyen
A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében október 3-án, kedden indul az őszi jegyeskurzus Marosvásárhelyen. A jegyeskurzus egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre. A kurzus kilenc hétig tart, és december 5-én ér véget. A találkozók kedd esténként 7-8 óra között vannak. Azok jelentkezését várják, akik a 2018-as év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet Szénégető István plébánosnál a 0743-138784-as telefonszámon vagy a Sófalvi házaspárnál a 0744-799055-ös telefonszámon.

Hétvégi szentmiseközvetítések 
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt tizenegy órától Madéfalváról, majd délután hat órától Sepsiszentgyörgyől, a Szent Gellért templomból hallhatják a búcsús szentmisét.

Időjárás: Holnap is számíthatunk csapadékra, előreláthatólag északon és az Erdélyi medence térségében kell továbbra  esőre, záporokra készülni. Máshol erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző. A szél jelentősen veszít erejéből, gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 4-10, míg napközben 15-20 fokra készülhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 23.


H Í R E K   D É L B E N

Ő az út – ifjúsági keresztény zenefesztivál Marosszentgyörgyön
A Regnum Christi alapítvány és a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal közös szervezésében ifjúsági keresztény zenefesztivál lesz Marosszentgyörgyön ma délután négy órától. Fellépnek a CSIT Band, Stone Hill, Sipos Tiffany és Pintér Béla. Várnak minden ifjúsági zenekedvelőt.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Borszékon tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Mezőtelegden és az orsolyita rend nagyváradi templomában lesz a híveknek lehetősége az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki íly módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Tanévnyitó szentmise
A székelyhídi római katolikus templomban szeptember 24-én, vasárnap délelőtt tizenegy órától tanévnyitó VENI SANCTE szentmise lesz, kérve Isten segítségét az új iskolai évre. A szentmise végén megáldják az iskolástáskákat. Várják a gyermekeket és a pedagógusokat egyaránt.

Előadás-sorozat a lazaristákról Nagyváradon
A lazaristák idén ünneplik fennállásuk 400. évfordulóját. Ez alkalomból Nagyváradon, a Szent Katalin telepi plébánián előadás-sorozat keretében mutatják be a rend alapítóját, lelkiségét és tevékenységét. A következő előadás szeptember 24-én, holnap este hét órakor lesz a plébániatemplomban Élet a Misszióstársaságban címmel.

Váradszöllősi zenei estek
Folytatódnak a zenei estek a váradszőllősi plébániatemplomban. Szeptember 24-én, vasárnap este hét órától Józsa Domokos kántor-karnagy szólaltatja meg az orgonát, hegedűn közreműködnek Kurucz Tibor és Kurucz Virág. Várnak minden zenekedvelőt, érdeklődőt.

Könyvbemutató előadás Nagyváradon
Szeptember 25-én, hétfőn délután hat órakor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem Fényes Elek termében Kiss Ulrich jezsuita tart előadást, amelynek keretében bemutatja a Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban című könyvét. Várnak minden érdeklődőt.

Kiállítás Gyergyószentmiklósón
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete kiállítást rendez szeptember 27-én, délelőtt tizenegy órától, a gyergyószentmiklósi Szent István plébánián, „ELÉRHETŐ ESÉLYEK KORLÁTOK NÉLKÜL” címmel. A rendezvény keretén belül akadályozottsággal élők által készített munkákat tekinthetnek meg a látogatók.

Páli Szent Vince ünnepe
Nagyváradon, a Szent Katalin telepi plébániatemplomban szeptember 27-én, Páli Szent Vince ünnepén, délután hat órakor, ünnepi szentmise keretében emlékeznek meg a lazarista rend alapítójáról. Az ünnepi szentmisét Böcskei László nagyváradi püspök celebrálja.

Idősgondozó képzés indul Székelyudvarhelyen
A Gyulafehérvári Caritas idősgondozó képzést indít Székelyudvarhelyen. Jelentkezési határidő: szeptember 29. A képzéssel kapcsolatos részletekért keressék fel a Caritas honlapját.

Egyházmegyei ministránstalálkozó Margittán
A margittai római katolikus plébánia és a nagyváradi püspökség közös szervezésében egyházmegyei ministránstalálkozót szerveznek Margittán szeptember 30-án. Várják mindazon fiatalokat, akik az oltár körül szolgálnak.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma déli egy órakor Marosszentimréről közvetítünk szentmisét. Holnap két szentmisét hallgathatnak: délelőtt tizenegy órától Madéfalváról, majd délután hat órától Sepsiszentgyörgyől, a Szent Gellért templomból hallhatják a búcsús szentmisét.

Időjárás: Egy magassági hidegörvény határozza meg időjárásunkat, melynek hatására hétvégén is többfelé lesz borongós, csapadékos időjárásunk. A legtöbb csapadék ma az ország északi, északnyugati részén hullhat, itt helyenként akár 20 mm-t meghaladó mennyiség is eshet. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra keleten és délen számíthatunk. A kissé szeles időben 12-20 fok közötti hőmérséklet valószínű, a csapadékosabb tájakon lesz a leghűvösebb.

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment