2017. szeptember 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Marosjárán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Tüntetés a marosvásárhelyi iskoláért
Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, a Római Katolikus Státus Alapítvány elnökének a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellehetetlenítése miatt kiadott közleménye. Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében, ismét az utcára kényszerül. Ezért szeptember 6-án, holnap délután hat órától tüntetést szervez, melynek tervezett helyszíne a Maros Megyei Prefektúra épülete előtti tér (Marosvásárhely, Győzelem tér,1. szám).
Szeretettel kérik a híveket és minden jóakaratú embert, felekezetre való tekintet nélkül, hogy a szülők, illetve gyermekeink iskolaválasztási jogának megvédése érdekében, csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Szentségimádás az alsódobói Isteni irgalmasság kápolnában
Minden hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd az örvendetes-, a világosság-, a fájdalmas- és a dicsőséges rózsafüzért. Este 6 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van. Szeptember 7-én várják mindazokat, akik mindennap elimádkozzák a rózsafüzért és idejükből tudnak Istennek ajándékozni.

Könyvbemutató Szentegyházán
Szeptember 7-én, csütörtökön délután hat órakor a szentegyházi Gábor Áron Művelődési Házban bemutatják Frigyesy Ágnes Az Úr csodásan működik – Erdélyi nagy tanúságtevők – Ferencz Béla Ervin OFM, Tőkés István, Bíró János Antal OFM című könyvét. Közreműködik a szentegyházi Gyermekfilharmónia, Haáz Sándor vezényletével. Az est házasszonya Finta Erika könyvtáros. Várják az érdeklődőket!

Időjárás: Ha nem is tartósan, de pár nap erejéig visszaköszön a nyárias idő, hétvégén ugyanis meleg légtömegek érik el országunkat.
Péntekig még változékony, többfelé szeles lesz az idő. A gyakran megnövekvő felhőzetből szerda délutántól szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, csütörtökön pedig elsősorban keleten eshet, ekkor nyugaton lesz több napsütés. Holnap sokfelé továbbra is élénk, néhol erős lehet a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 21-27 fokra számíthatunk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 5.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Óradnán tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
A Főegyházmegyei Családpasztorációs Iroda és a Familia Centrum szervezésében holnap délután hat órakor kezdődik a Szerdai párbeszédek újabb találkozója Marosvásárhelyen, a Deus Providebit Házban.
Az est témája: Átmenetek. Átmegyek-e?
Életünk folyamatos átmenetek sorozata: most talán épp a szabadságból újra a munkába, a nyárból lassan az őszbe, esetleg új munkahelyre, új kapcsolatba.
Családként is átmenet a gyermek születése, úgy ősszel az óvodába, iskolába indulása. Személyes, belső folyamataink is változást hoznak, örömet, nehézséget, felismerést, lökést a változásra. Átmegyek-e vagy megtorpanok?

Tüntetés a marosvásárhelyi iskoláért
Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében, ismét az utcára kényszerül. Ezért 2017. szeptember 6-án, holnap délután hat órától tüntetést szervez. Tervezett helyszín,a Maros Megyei Prefektúra épülete előtti tér (Marosvásárhely, Győzelem tér,1. szám).
Szeretettel kérik a híveket és minden jóakaratú embert, felekezetre való tekintet nélkül, hogy a szülők, illetve gyermekeink iskolaválasztási jogának megvédése érdekében, csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, a Római Katolikus Státus Alapítvány elnökének a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellehetetlenítése miatt kiadott közleménye.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Szeptember 6-án hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek. A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Élő rózsafüzér zarándoklat Székelyudvarhelyen
A Mária-tisztelő imacsoportok élő rózsafüzér zarándoklatot szerveznek hitünk megerősödéséért, a város és a környék lakóiért, a családok megmaradásáért szeptember 8-án. Az indulás reggel kilenc órakor a Jézus-kápolnától lesz. Érintik a város valamennyi katolikus templomát, délután négy órakor a székely kálváriát járják végig, majd az Ugron-kápolnánál öt órakor búcsús szentmisével fejezik be a zarándoklatot. A Kisboldogasszony-napi élő rózsafüzér zarándoklatba bármelyik ponton be lehet kapcsolódni. Bővebben a RomKat.ro honlapon olvashatnak.

Egyházmegyei Zarándoklat Szentjobbra
Szeptember 10-én, vasárnap Szentjobbra zarándokolnak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjai és hívei, ahol a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmisén a Boldogságos Szűzanya közbenjárását, Szent István és Szent László király oltalmát kérik közösségeink, családjaink megújulásáért. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti metropolita érsek lesz. Az áldást követően Szentjobb utcáin körmenetet tartanak a zarándokok a Brünn-i Fekete Madonna felújított kegyképével. Böcskei László megyés püspök 2016-ban kiemelkedő szentéllyé nyilvánította a szentjobbi plébániatemplomot és meghívta az egyházmegye híveit, hogy minden évben közösen üljék meg a Boldogságos Szűz születésnapját, a templom búcsúünnepét. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti!

Hálaadás a termények betakarításáért
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megtartják a termés ünnepet több háromszéki faluban.
Szeptember 10-én déli tizenkét órakor Hatolykán,  szeptember 17-én szintén déli tizenkét órakor Kézdimartonfalván.
Mindenik templom a föld "terméseivel" lesz feldíszítve. Megáldják a kenyeret és bort, amelyeket a szentmise után elfogyasztanak a gyümölcsökkel együtt. Az idén is gyűjtenek befőtteket, eltett savanyúságokat jótékony célra.

I. Hozzátartozók országos konferenciája
A Bonus Pastor Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi Szent József plébánia szervezésében 2017. szeptember 15–17. között tartják meg az I. Hozzátartozói országos konferenciát, kizárólag szenvedélybetegek hozzátartozóinak részvételével, bizalmas légkörben, biztonságos környezetben, a teljes diszkréció biztosításával.
Témák: Szenvedélybetegség megjelenése a családban, életszakaszok, életkori sajátosságok, praktikus információk megosztása, önismeret, döntési helyzetek, családi kapcsolatok, helyes kommunikáció, konfliktuskezelés.
Várják azon küzdő személyek hozzátartozóit, családtagjait, akik ebben a szerepben, élethelyzetében aktualitását érzik, hogy segítséget kérjenek. Érdeklődni és jelentkezni a 0757 489 778-as telefonszámon lehetséges.

Időjárás: Ma még számítanunk kell eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulására. Ismét többfelé lesz élénk a nyugatias légmozgás. Hűvös, 6-11 fokos hajnal után, délután 16-22 fokot mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2017. szeptember 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment