2018. április 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Tusnádfürdőn tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat.

Előadás Csíkszeredában
A honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadás-sorozat keretében, ma délután 6 órától Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános Erő az erőtlenségben címmel tart előadást a csíkszeredai polgármesteri hivatal gyűléstermében. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Előadás Csíksomlyón
Az Áradat Egyesület szervezésében ma este hét órától Csíksomlyón, a Jakab Antal Házban Jónak lettem teremtve. Az vagyok? címmel előadást tart Mărgulescu Cotiso teológus, a marosvásárhelyi Imádság Háza vezetője. Szívesen látnak minden érdeklődőt.

Előadás Csíkszentléleken
Ma este hét  órától Női kincsek Isten szívében – és terveiben címmel tart előadást Farmati Anna szociális testvér, kolozsvári egyetemi tanár a csíkszentléleki plébániatemplomban. A Szentírás alapján azt boncolgatja, hogy mi is volt Isten terve, amikor az embert férfinek és nőnek teremtette. Érdemes keresni azt, hogy mi az a kincs, amiért jó dolog nőnek lenni – ma, a mai társadalmi-kulturális és egyházi viszonyok közepette is. Mi az, ami tipikusan női? Miért fontos, hogy ez a női vonás is megmutatkozzon mindenütt: a társadalomban, az egyházban is? Hogyan tud ez női vonás hatékonyan és helyesen megmutatkozni? Várnak minden nőt, de a férfiakat is erre a programra.
 
Mária rádiós önkéntes találkozók
A végéhez közelednek az áprilisi önkéntes találkozók. Ma délután négy órától Nagykárolyban, a Szent László közösségi házban gyűlhetnek össze az önkéntesek, holnap, szombaton délelőtt 11 órakor a szatmári székesegyház plébániájának hittantermében lesz a találkozó, majd vasárnap, április 15-én, a székesegyházban a délelőtti szentmiséken találkozhatnak promóciós munkatársunkkal. Az utolsó állomás Érmihályfalva, ahol ugyancsak vasárnap, délután 3 órától várjuk önkénteseinket a plébánia hittantermébe.

Családos nap Marosvásárhelyen
Holnap, szombaton a marosvásárhely-remeteszegi plébánián családi nap lesz. A reggel kilenc órakor kezdődő szentmisén Pap László lelkész prédikál. Ezt követően Borota Gábor csíkszeredai pszichológus, családapa tart előadást. A felnőttprogramokkal egy időben a gyerekeket a Miniklub várja. Délután játék, vidám együttlét. Szeretettel várják a családokat az alkalomra!

Eljött az Énidő(m)! – Női konferencia Csíksomlyón
Holnap, szombaton 9 órai kezdettel szervezik meg az I. Női Konferenciát Eljött az Énidő(m)! címmel a csíksomlyói Jakab Antal Házban, hagyományteremtő jelleggel és szándékkal, Simó Irma pszichológus és Gergely-Menyhárt Katalin rendezvényszervező kezdeményezésével, valamint az Áradat Egyesület társszervezésével. A bevétel nagy részét az Áradat Egyesület a Bántalmazott nők egyéni és csoportban zajló támogató programjaira fordítják. Jegyeket a Jakab Antal Házban hétköznapokon, 9-16 óra között lehet vásárolni, további információkért a 0754 872 640-es telefonszámot tárcsázzák az érdeklődők!

Lelki nap Csíkszeredában
Lelki napot tartanak Csíkszeredában, a püspökség kápolnájában április 14-én, szombaton dr. Gál Péter atya vezetésével. A lelkipásztor Jézus szabadító szeretetéről – azaz mit tartalmaz a megtért keresztény élet? – téma kapcsán tart előadást. A program reggel 9 órakor kezdődik bevezető imádsággal, majd lesz szentmise, tanítások és szentségimádás. Minden érdeklődőt várnak. Egyéb részleteket a 0744-145 331-es telefonszámon kaphatnak.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Április 27 – május 1 között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban a Szűzanyát szeretők és tisztelők számára lelkigyakorlat lesz: „Mária, mint Krisztus levele” címmel. Előzetes bejelentkezés szükséges április 15-ig. Bővebb információ a 0744-845224 telefonszámon, illetve a szentandras.titkarsag@gmail.com e-mail címen.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Április 19-én, csütörtökön délután 5 órától medjugorjei imaestet tartanak a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében, amelyre szeretettel hívnak és várnak mindenkit, hogy együtt imádkozhassanak, ünnepelhessenek.

Elváltak hétvégéje
„Íme, tenyeremre rajzoltalak téged” mottóval idén is megszervezi a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkacsoportja az elváltak lelki hétvégéjét április 20-án és 21-én, a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A programban előadás, tanúságtételek, műhelymunkák szerepelnek, de lesznek kiscsoportos beszélgetések, közös ima és szentmise is. A részvételi díj 25 lej/fő/hétvége, ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit. A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 90 lej. A programra a csalad.ro honlapon, az Eseménytárban az „Elváltak lelki hétvégéje” eseménynél lehet bejelentkezni április 14-ig.

Időjárás: Ma országszerte eshet. Nyugat felől viszont már kitisztul az ég, és hosszabb időre kisüt a nap. Élénk marad a délies légmozgás, nyugaton erős széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet csupán néhány fokot esik vissza, a legtöbb helyen maradnak a 20 fok közeli maximumok. Hétvégén szombaton kevesebb, vasárnap több lesz a felhő felettünk , de csak helyenként kell számítani záporra, esetleg zivatarra.

MRE - Hírszolgálat, 2018. április 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment