2018. április 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Önismereti csoport indul Sepsiszentgyörgyön
Önismereti csoport indul Sepsiszentgyörgyön pszichodráma és bibliodráma módszerekkel. Jelentkezni még a hétvégén lehetséges a következő telefonszámok egyikén: 0729-425853 vagy 0743-072716.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Kozmáson, holnap pedig Csíkszentmártonban tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Vaskóhn és Berettyószéplakon lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. A húsvéti időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki hálánkat, örömünket, imádatunkat.

Könyvbemutató és pánsíp koncert Nagybányán
Április 15-én, holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise után könyvbemutató és pánsíp koncert lesz a veresvízi Krisztus Király templomban. Frigyesy Ágnes Az Úr csodásan működik-Erdélyi nagy Tanúságtevők-Ferencz Béla Ervin OFM, Tőkés István, Bíró János Antal OFM, valamint Legyen meg a Te akaratod-Embermentés a Gulagon és Burg Kastl-ban című könyveit mutatják be. Az eseményen közreműködik Kegye János pánsípművész.

Motorok megáldása Hargitafürdőn
A pálos szerzetesek holnap délelőtt fél tíz órakor ünnepi szentmisére hívják a motorosakat a hargitafürdői Szent István-templomba. A szentmisét követően, körülbelül tizenegy órakor, megáldják a motorokat a Hármas keresztnél.

Bérmálás Marosludason és Mezőszengyelen
Elkezdődtek a bérmálások a gyulafehérvári főegyházmegyében. Holnap délelőtt tíz órakor a marosludasi plébániatemplomban 40, délután öt órakor pedig a mezőszengyeli templomban 2 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által. Imádkozzunk a megbérmálandókért, hogy nyitott szívvel fogadják a Szentlélek ajándékait.

Szentmise a Vártemplomban
Április 15-én, a hónap harmadik vasárnapján délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Rajna József főesperes-kanonok.

Erdélyi körúton a partiumi egyetem énekkara
A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem énekkara erdélyi körútra indul, melynek során öt városban tart kórushangversenyt Kovács Gábor karnagy vezényletével. Április 15-én, holnap este 7 órakor Nagyváradon, a római katolikus püspöki palota dísztermében, április 16-án, hétfőn este hét órakor a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban, április 18-án, szerdán este 7 órakor Csíkszeredában a református templomban, április 19-én, csütörtökön délután 6 órakor Marosvásárhelyen a Gecse utcai református templomban, valamint április 20-án, délután 6 órakor Kolozsváron a Farkas utcai református templomban. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Szent Antal-nagykilenced
Április 17-én, kedden kezdődik a Szent Antal nagykilenced.
- A csíksomlyói kegytemplomban keddenként reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek a szentmisék. Az este 7-kor kezdődő szentmisén Gegő Julianus ferences atya mond szentbeszédet, melyet rádiónk élőben közvetít.
- A szárhegyi ferences templomban a nagykilenced alatt, a délelőtt 10.30 és a délután öt órakor kezdődő szentmiséken rövid kis felnőtt katekézisek lesznek. Az első kedd elmélkedési témája: Engesztelés vagy tükör?
- A kolozsvári ferences templomban a szentmisék délelőtt 10 és délután 6 órától kezdődnek, délután 5 órától szentségimádást tartanak.
- A szatmárnémeti Szent Antal-templomban keddenként, reggel 9 órától gyónásra nyílik lehetőség, 10 órától kezdődik a szentmise, amelynek főcelebránsa és szónoka Kinczel István, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz egyházközösség plébánosa lesz.

Gyógyító lelkigyakorlat felnőtteknek Kézdivásárhelyen
Április 17–július 10. között gyógyító lelkigyakorlatot tart felnőtteknek a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban Hajlák Attila-István segédlelkész. A találkozási alkalmak keddenként este 7 órától lesznek. Jelentkezni az első alkalomkor lehet a helyszínen.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt tíz órától a hét plébániatemplomából, Nagyszalontáról, majd délután hat órától a nagyváradi székesegyházból.

Időjárás: Ma inkább csak fátyol- és kisebb gomolyfelhők  zavarhatják a napsütést, egy-egy futó zápor legfeljebb az Erdélyi medence térségében fordulhat elő. A gyenge, mérsékelt légmozgásban délutánra 18 és 25 fok közé melegszik a levegő.
Holnap 2 és 11 fok között alakulnak a minimumok, napközben pedig 21-26 fokot mérhetünk. Késő délután, este vastagabb felhők érkezhetnek, elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat.

MRE - Hírszolgálat, 2018. április 14.

About the author

maradmin

Leave a Comment