2018. április 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Erdélyi Nőszövetségek lelkigyakorlata Kolozsváron
Ma kezdődik az Erdélyi Római Katolikus Nőszövetségek Egyesületének a kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség által szervezett tavaszi lelkigyakorlata. A Szent Mihály templomban hat órától celebrált nyitó szentmisét elhunyt Kovács Sándor főesperes-plébános, országos lelki vezető lelki üdvösségéért ajánlják fel. Szentbeszédet mond Veres Stelian plébániai kormányzó. A rendezvényre a tagszervezetek elnökeit és 2-3 képviselőjét, valamint a lelki vezetőket várják.

Erdélyi körúton a partiumi egyetem énekkara
Folytatódik a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem énekkarának erdélyi turnéja. Ma este hét órakor a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban lesz hangverseny, Kovács Gábor karnagy vezényletével. További helyszínek: április 18-án, szerdán Csíkszereda, 19-én, csütörtökön Marosvásárhely, majd április 20-án, pénteken Kolozsvár. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Lelki napok lányoknak Székelyudvarhelyen
Hívnak minden 16 és 30 év közötti lányt a székelyudvarhelyi ferences nővérek zárdájába az április 20–22 között szervezett lelki napokra, ahol minden résztvevőnek alkalma adódik idejét Istennek ajándékozni, illetve találkozni Vele a Szentírás szavaiban. Jelentkezni még a mai napon lehet a fifinover@gmail.com e-mail címen vagy a 0752-957703-as telefonszámon.

Gyógyító lelkigyakorlat felnőtteknek Kézdivásárhelyen
Április 17–július 10. között gyógyító lelkigyakorlatot tart felnőtteknek a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban Hajlák Attila-István segédlelkész. A találkozási alkalmak keddenként este hét órától lesznek. Jelentkezni az első alkalomkor, tehát holnap lehet a helyszínen.

Musica Transilvanica-hangverseny Kolozsváron
A Musica Transilvanica sorozat az erdélyi egyházzenei repertoárt hívatott bemutatni és népszerűsíteni. Április 17-én, holnap este hét órától a kolozsvári Szent Mihály templomban Vincens Maschek bánáti zeneszerző Missa solemnis-ét, illetve a kolozsvári 19. századi zenei élet kulcsfigurájának, Ruzitska Györgynek Requiemjét szólaltja meg a Szent Cecília kórus és kamarazenekar. Vezényel Potyó István. Mindenkit szeretettel várnak!

Keddi beszélgetés Kolozsváron
A kolozsvári taizés csoport szervezésében április 17-én, holnap este fél nyolctól A megváltás címmel tartanak előadást a Farkas utcai gyülekezeti teremben.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Április 19-én, csütörtökön délután öt órától medjugorjei imaestet tartanak a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében, amelyre hívnak és várnak mindenkit, hogy együtt imádkozhassanak, ünnepelhessenek.

Aranymise Csíksomlyón
Tamás József segédpüspök, általános helynök idén ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. A hálaadó szentmisét egykori osztálytársaival együtt a csíksomlyói kegytemplomban mutatja be, a pappá szentelés évfordulóján, április 21-én, szombaton délelőtt tizenegy órától. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat Kolozsváron
Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlatot szerveznek Kolozsváron április 26. és május 3. között a Manréza Lelkigyakorlatos Központban. A kísérők Farmati Anna, Miklós Claudiu és Lukács János lesznek. Jelentkezni április 20-áig lehet a 0754-875008-as telefonszámon vagy a miklos.c@iezuiti.ro e-mail címen lehet.

Előadás Csíkszeredában
A csíkszeredai Szent Ágoston plébánia Jó Irány családos közössége szervezésében április 21-én, szombaton Hol kezdődik a mennyország? Mi lesz az emberi lélekkel a halál után? témakörben tart előadást Bakó Mária Hajnalka, pasztorálpszichológus. Várnak minden érdeklődőt délután négy órakor a plébánia hittantermébe.

Időjárás: A mai nap folyamán sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani esőre, záporokra, nyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. A középső országrészben élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, napközben 18-26 fok közötti értékeket mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2018. április 16.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíkszentsimonban tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat.

Bérmálás Tordán
Ma délután 5 órakor a tordai plébániatemplomban 15 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által. A főpásztor délelőtt látogatást tesz a harasztosi egyházközségben is.

Erdélyi Nőszövetségek lelkigyakorlata Kolozsváron
Ma kezdődik az Erdélyi Római Katolikus Nőszövetségek Egyesületének a kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség által szervezett tavaszi lelkigyakorlata. A Szent Mihály templomban hat órától celebrált nyitó szentmisét Kovács Sándor főesperes-plébános, elhunyt országos lelki vezető lelki üdvösségéért ajánlják fel. Szentbeszédet mond Ft. Veres Stelian plébániai kormányzó. A rendezvényre a tagszervezetek elnökeit és 2-3 képviselőjét, valamint a lelki vezetőket várják.

Erdélyi körúton a partiumi egyetem énekkara
A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem énekkara erdélyi körutat szervez, melynek során öt városban tart kórushangversenyt Kovács Gábor karnagy vezényletével.
Ma este 7 órakor a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban lépnek fel. További helyszínek: Csíkszereda, Marosvásárhely, majd Kolozsvár. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szent Antal nagykilenced
Április 17-én, kedden kezdődik a Szent Antal nagykilenced. A csíksomlyói kegytemplomban keddenként reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek a szentmisék.
A kolozsvári ferences templomban a szentmisék délelőtt 10 és délután 6 órától kezdődnek, délután 5 órától szentségimádást tartanak.
A szatmárnémeti Szent Antal-templomban keddenként reggel 9 órától gyónásra nyílik lehetőség, 10 órától kezdődik a szentmise.
Az arad-belvárosi minorita templomban kedden délután 5 órakor kezdődik a Szent Antal nagykilenced. Székelyudvarhelyen a ferences templomban a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmiséket a környék papjai végzik.
A nagyszebeni ferences templomban a Szent Antal kilencedet kedden délután 5 órakor tartják. Előtte félórával rózsafüzért imádkoznak.
A szárhegyi ferences templomban a szentmisék rendje a következő: délelőtt 10 órától rózsafüzér, majd fél 11-től és délután 5 órától szentmise elmélkedéssel.

Bérmálás Aranyosgyéresen és Aranyosegerbegyen
Április 17-én, kedden az aranyosgyéresi plébániatemplomban délelőtt 10 órakor, az aranyosegerbegyi templomban pedig délután 5 órakor kezdődik a bérmálási szentmise, amelyet Jakubinyi György érsek mutat be.

Keddi beszélgetés Kolozsváron
A kolozsvári taizés csoport szervezésében április 17-én, kedden este fél 8-tól A megváltás címmel tartanak előadást a Farkas utcai gyülekezeti teremben.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Április 19-én, csütörtökön délután 5 órától medjugorjei imaestet tartanak a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében, amelyre szeretettel hívnak és várnak mindenkit, hogy együtt imádkozhassanak, ünnepelhessenek.

Kárpát-medencei hálós lelkigyakorlat
Hálós lelkigyakorlat lesz Székelykeresztúron április 20-22. között. Jelentkezőket várnak az egész Kárpát-medencéből.

Elváltak hétvégéje
„Íme, tenyeremre rajzoltalak téged.” mottóval idén is megszervezi a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkacsoportja az elváltak lelki hétvégéjét április 20-án és 21-én, a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A programban előadás, tanúságtételek, műhelymunkák szerepelnek, de lesznek kiscsoportos beszélgetések, közös ima és szentmise is. A részvételi díj 25 lej/fő/hétvége, ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit. A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 90 lej. A programra a csalad.ro honlapon, az Eseménytárban az „Elváltak lelki hétvégéje” eseménynél lehet bejelentkezni.

Időjárás: A mai nap folyamán sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani esőre, záporokra, nyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. A középső országrészben élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, napközben 18-26 fok közötti értékeket mérhetünk.

MRE – Hírszolgálat, 2018. április 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment