2018. április 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Soron következő tematikus napunkon folytatjuk elmélkedéseinket az Oltáriszentségről. Az áprilisi mottó: „Valahányszor ugyanis e kenyeret eszitek, és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön.” (1 Kor 11, 26) Az Oltáriszentség nem más, mint az értem önként szenvedő, emberré lett Isten. Az Oltáriszentség engesztelő áldozat. Tartsanak velünk Önök is.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  Csíkszentkirályon tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat.

Neokatekumenális városmisszió Székelyudvarhelyen
A húsvéti idő vasárnapjain a székelyudvarhelyi Neokatekumenális közösségek tagjai délután négy órától a városi nagy parkban missziót tartanak. Hívják és várják az imádkozni vágyókat.

Medjugorjei imaest Csíkszeredában
Április 19-én, holnap délután öt órától medjugorjei imaestet tartanak a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében. Erre az alkalomra hívnak és várnak mindenkit, hogy együtt imádkozhassanak, ünnepelhessenek.

Erőszakmentesség a hétköznapokban – Előadás Kolozsváron
Április 19-én, holnap este hét órakor a kolozsmonostori plébánia közösségi termében Kónya Zoltán vetített képes előadást tart Erőszakmentesség a hétköznapokban címmel. Az est házigazdája Székely Dénes plébános.

Aranymise Csíksomlyón
Tamás József segédpüspök, általános helynök idén ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. Tamás Józsefet Márton Áron püspök szentelte pappá 1968. április 21-én a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban. Felszentelése után Medgyesen volt segédlelkész 1968 és 1972 között, majd 1972 és 1978 között Türön teljesített szolgálatot, mint plébános. Ezután tanár és spirituális lett a gyulafehérvári papnevelő intézetben 1979-től 1997-ig. 1997. március 1-jén a csíksomlyói kegytemplomban szentelték püspökké. Jelmondata: „Legnagyobb a szeretet” (1Kor 13, 13) A hálaadó szentmisét egykori osztálytársaival együtt a csíksomlyói kegytemplomban mutatja be, a pappá szentelés évfordulóján, április 21-én, szombaton délelőtt tizenegy órától. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Gyermektalálkozó Temesváron
Április 21-én, szombaton délelőtt tizenegy órától gyermektalálkozót tartanak a Temesvár- józsefvárosi plébánián. A plébánián havi rendszerességgel van énekpróbával egybekötött magyar nyelvű gyermekfoglalkozás.

Szent György-búcsú
Székelyudvarhely-Szombatfalván a Szent György vértanú védelmébe ajánlott plébániatemplom búcsúját április 22-én, vasárnap délután fél egykor ünneplik.

Előadás Brassóban
A brassó-belvárosi plébánia és a Pax Romana szervezésében április 26-án, csütörtökön délután hat órától Hol kezdődik a mennyország? címmel előadást tart Bakó Hajnalka pasztorálasszisztens az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. Várnak minden érdeklődőt.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány május 7–18. rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak Szentkatolnán. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni az alapítvány központi irodáján, a 0265-254460 telefonszámon lehet május 2-ig.

Tükörkép tábor Szelterszen
A Szent Gellért alapítvány idén is szervez keresztény szellemiségű táborokat 7-12 év közötti gyermekek számára a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs házban. A táborok időpontjai: június 17-23, valamint június 24-29. Érdeklődni és jelentkezni a 0747-164626-os telefonszámon lehet.

Időjárás: Ma is a felhők lesznek túlsúlyban. Továbbra is számítani kell kisebb esőre, záporokra, helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat. Feltámad az északi-északkeleti szél, a keleti országrészben és nyugaton erős lökésekre is számítani kell. Hajnalban 3-9, napközben 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE – hírszolgálat, 2018. április 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment