2018. április 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Bérmálások a gyulafehérvári egyházmegyében
Bélafalván ma délután az öt órakor kezdődő szentmise keretében 17 fiatal részesül a bérmálás szentségében Tamás József püspök kézfeltétele által.
Holnap, április 24-én, ugyancsak Tamás József püspök a kézdimartonosi plébániatemplomban délelőtt 10 órakor, az ojtozi templomban pedig a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében szolgáltatja ki a bérmálás szentségét.

Szent Antal nagykilencedek
Folytatódik a Szent Antal nagykilenced.
A csíksomlyói kegytemplomban holnap reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek a szentmisék. A reggel 8-kor kezdődő szentmise szónoka felváltva a helyi ferencesek. A fél 11-es szentmisén Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános prédikál. Az este 7-kor kezdődő szentmisén, melyet rádiónk élő adásban közvetít, Gegő Julianus ferences atya mond szentbeszédet.
A szárhegyi Ferences Templomban a szentmisék holnap délelőtt fél tizenegykor és délután öt órakor lesznek. A második kedd elmélkedési témája: „Mi a bőség törvénye?” Aki szeretné jobban megismerni Istent és a hitét, éljen a lehetőséggel és vegyen részt ezeken a rövid kis - szentmisébe foglalt - felnőtt katekéziseken.
A kolozsvári ferences templomban a szentmisék délelőtt 10 és délután 6 órától kezdődnek, délután 5 órától szentségimádást tartanak. A tíz órakor kezdődő szentmisék keretében vendégpapok prédikálnak.
Székelyudvarhelyen a ferences templomban a szentmiséket délelőtt tíz órakor a környék papjai végzik. A második alkalommal Bajkó Norbert a Szent Miklós plébánia segédlelkésze prédikál.
A nagyszebeni ferences templomban a Szent Antal kilencedet keddenként délután öt órakor tartják. Előtte félórával rózsafüzért imádkoznak.
A szatmárnémeti Szent Antal-templomban keddenként, reggel 9 órától gyónásra nyílik lehetőség, 10 órától kezdődik a szentmise, amelynek főcelebránsa és szónoka Kinczel István, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz egyházközösség plébánosa.
Az arad-belvárosi minorita templomban keddenként délután öt órakor a szentmiséken az elmélkedéseket Matieș Marin lovrini plébános tartja.

Előadás Brassóban
A brassó-belvárosi plébánia és a Pax Romana szervezésében április 26-án, csütörtökön délután hat órától Hol kezdődik a mennyország? címmel előadást tart Bakó Hajnalka pasztorálasszisztens az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. Várnak minden érdeklődőt.

Csendkóstoló Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban április 27-29. között Csendkóstoló címmel szerveznek programot. Péntek este egy rövid interaktív előadás keretében bemutatásra kerül a csendmeditáció módszere és szellemisége. Ez lesz az elméleti bevezetés a másnapi gyakorlatokhoz. A pénteki előadás nyitott és ingyenes. Az ezen való részvétel nem jelent részvételi kötelezettséget a program folytatására. A szombati programon való részvétel személyes jelentkezés után lehetséges. Jelentkezni lehet a http://csendtanfolyam.blogspot.ro/ honlapon. A szombat-vasárnapi programhoz a hozzájárulás adományalapon történik. További részletek a péntek esti előadás után.

Csoportdinamikai képzés
Csoportdinamikai képzést szervez a szatmári püspökség világiak irodája április 27. és 29-e között, a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. A képzésen szó esik majd a csoportélet fázisainak lelki folyamatairól is, a csoportban zajló történéseknek négyes összefüggéséről: téma - én - mi - minket körülvevő környezet. Az érdeklődők a 0261-715011-es vagy a 0757-050923-mas telefonszámokon jelentkezhetnek április 24-ig.

Zarándoklat Medjugorjéba
Csíkszeredából indul zarándoklat Medjugorjéba április 28-május 4 között. Jelentkezni Kádár Gizellánál lehet a 0748-620291-es telefonszámon.

Lelkigyakorlat gyászolóknak Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánián május 4-6. között lelkigyakorlatot tartanak gyászolók számára Hajlák Attila-István segédlelkész vezetésével. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-698166-os telefonszámon lehet.

Ferences ösvény 2018
Idén is megszervezik a ferences ösvényt, amely egy három hétvégéből álló kaland, ahol megismerkedhetnek a fiatalok Szent Ferenccel, az ő evangéliumi lelkiségével és a ferencességgel. Az első hétvége május 11-13 között lesz megtartva a szárhegyi kolostorba. Várják a 17-35 év közötti fiatalok jelentkezését Tibor testvérnél a 0746-774701-es telefonszámon, vagy a www.ferencesprogramok.ro oldalon.

Időjárás: Nyáriasan meleg idővel indul a hét, de már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Délután sokfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket helyenként viharos széllökések és jégeső is kísérhet. A legmelegebb órákban 20-27 fokra van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2018. április 23.


H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Csíkszentléleken tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Bérmálások a gyulafehérvári egyházmegyében
Ma délelőtt 10 órakor a kézdiszentkereszti templomban 60 fiatal és 1 felnőtt, Bélafalván a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 17 fiatal részesül a bérmálás szentségében Tamás József püspök kézfeltétele által.
Kedden, április 24-én, kedden szintén Tamás József püspök a kézdimartonosi plébániatemplomban délelőtt 10 órakor, az ojtozi templomban pedig a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében szolgáltatja ki a bérmálás szentségét.

Könyvbemutató Resicabányán
Ma délután 4 órakor a resicabányai, „Alexander Tietz” német könyvtárban bemutatják Szilvágyi Zsolt Temesvár–józsefvárosi plébános Alapkövek és Pál József Csaba, a Havas Boldogasszony-templom plébánosa  Nagyobb szeretete senkinek nincs – Orbán László atya életéről szóló könyvek román nyelvű kiadását.

Szent György-búcsúk
Esztelneken, a Szent György vértanúról nevezett ferences templom búcsúját április 24-én, kedden délelőtt 11 órától tartják. Az ünnepi szentmise szónoka Bilibók Géza tusnádfürdői plébános.
Marosszentgyörgyön szombaton, április 28-án ünneplik az egyházközség védőszentjét. A délelőtt 11 órakor kezdődő búcsús szentmisén Baróti Csaba székelyszentkirályi plébános prédikál.
Györgyfalván szintén szombaton tartják a búcsúünnepet. A szentmise, melynek szónoka Szőcs Béla sinfalvi plébános, déli 12 órakor kezdődik.

Szent Antal nagykilenced a Szárhegyi Ferences Templomban
Folytatódik a Szent Antal nagykilenced a Szárhegyi Ferences Templomban, április 24.-én, kedden. A szentmisék de. 10.30 és a du. 17 órakor lesznek. A második kedd elmélkedési témája: „Mi a bőség törvénye?” Aki szeretné jobban megismerni Istent és a hitét, éljen a lehetőséggel és vegyen részt ezeken a rövid kis - szentmisébe foglalt - felnőtt katekéziseken.

Előadás Brassóban
A brassó-belvárosi plébánia és a Pax Romana szervezésében április 26-án, csütörtökön délután 6 órától Hol kezdődik a mennyország? címmel előadást tart Bakó Hajnalka pasztorálasszisztens az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében.

Csendkóstoló Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban április 27-29. között Csendkóstoló címmel szerveznek programot. Péntek este egy rövid interaktív előadás keretében bemutatásra kerül a csendmeditáció módszere és szellemisége. Ez lesz az elméleti bevezetés a másnapi gyakorlatokhoz. A pénteki előadás nyitott és ingyenes. Az ezen való részvétel nem jelent részvételi kötelezettséget a program folytatására. A szombati programon való részvétel személyes jelentkezés után lehetséges. Jelentkezni lehet a  http://csendtanfolyam.blogspot.ro/ honlapon. A szombat-vasárnapi programhoz a hozzájárulás adományalapon történik. További részletek a péntek esti előadás után.

Csoportdinamikai képzés
Csoportdinamikai képzést szervez a szatmári püspökség világiak irodája április 27. és 29-e között, a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. A képzésen szó esik majd a csoportélet fázisainak lelki folyamatairól is, a csoportban zajló történéseknek négyes összefüggéséről: téma - én - mi - minket körülvevő környezet. Az érdeklődők a 0261-715011-es vagy a 0757-050923-mas telefonszámokon jelentkezhetnek.

32. Gyergyó kerületi kórustalálkozó
A gyergyói főesperesi kerület egyházi énekkarainak 32. találkozóját tartják április 28-án, szombaton Gyergyószentmiklóson. A Kájoni János nevét viselő kórustalálkozó szombaton délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődik a Szent István templomban.

Zarándoklat Medjugorjéba
Csíkszeredából indul zarándoklat Medjugorjéba április 28-május 4 között. Jelentkezni Kádár Gizellánál lehet a 0748-620291-es telefonszámon.

Nagycsaládban élni jó!
A  Gyerekeink Egyesület Szilágyság  a Nagycsaládban élni jó nevű akció keretén  belül keresztelés vagy bemutatás alkalmával  500 pelenkával támogatja  azokat a családokat amelyeknek megszületik a  harmadik, negyedik, ötödik …tízedik gyerekük.  Bővebb információ a facebookon a Nagycsaládban élni jó profil alatt vagy a harmadikgyerek@yahoo.com e-mail címen, valamint a  0733-926 162 telefonszámon található.

Időjárás: Nyáriasan meleg idővel indul a hét, de már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Délután sokfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket helyenként viharos széllökések és jégeső is kísérhet. A legmelegebb órákban 20-27 fokra van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2018. április 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment