2018. április 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Akció a Caritas Catolica boltjában
Ezen a héten 50%-os árengedmény van minden árucikkre a Caritas Catolica Spartacus utca 31/A szám alatti használt áru boltjában (Szent Erzsébet Otthon mellett)! Ruhák, cipők, játékok, lakberendezési cikkek féláron kaphatók. Várnak minden érdeklődőt!

Szent József, a munkás búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében a zeteváraljai plébániatemplomban május 1-én, holnap délelőtt 11 órakor kezdődik a búcsús szentmise. A szentbeszédet Pál Vilmos-Barna alcsíki főesperes, csíkszentgyörgyi plébános tartja.
Gyergyószentmiklóson, a Szent József, a munkás tiszteletére épített felszegi templom búcsúünnepe holnap déli 12 órakor kezdődik. A szentbeszédet Bilibók Géza tusnádfürdői plébános tartja.
A szatmári egyházmegyében a pusztadaróci és a halmi templomok titulusa Szent József, a munkás. Mindkét helyszínen az ünnep napján, holnap délelőtt 11 órától lesz a búcsúmise. Pusztadarócon Simon Attila, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa mond szentbeszédet, Halmiban pedig Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti székesegyház segédlelkésze.
A temesvári egyházmegyében a Mosóczy-telepi templomban holnap délelőtt fél 11 órakor kezdődik Szent József, a munkás tiszteletére az ünnepélyes, templombúcsúi szentmise, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Bakó László püspöki titkár.

Szent Antal nagykilencedek
Folytatódik a Szent Antal nagykilenced. A csíksomlyói kegytemplomban holnap reggel 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek a szentmisék. A reggel 8-kor kezdődő szentmise szónoka felváltva a helyi ferencesek. A fél 11-es szentmisén Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános prédikál. Az este 7-kor kezdődő szentmisén, melyet rádiónk élő adásban közvetít, Gegő Julianus ferences atya mond szentbeszédet.
A szárhegyi Ferences Templomban a szentmisék holnap délelőtt fél tizenegykor és délután öt órakor lesznek. A harmadik kedd elmélkedési témája: „Mi a keresztény egzisztencia?” Aki szeretné jobban megismerni Istent és a hitét, éljen a lehetőséggel és vegyen részt ezeken a rövid kis - szentmisébe foglalt - felnőtt katekéziseken.
A kolozsvári ferences templomban a szentmisék délelőtt 10 és délután 6 órától kezdődnek, délután 5 órától szentségimádást tartanak. A tíz órakor kezdődő szentmisék keretében vendégpapok prédikálnak.
Székelyudvarhelyen a ferences templomban a szentmiséket délelőtt tíz órakor a környék papjai végzik. A harmadik alkalommal Tubák László nyugalmazott plébános prédikál.
A nagyszebeni ferences templomban a Szent Antal kilencedet keddenként délután öt órakor tartják. Előtte félórával rózsafüzért imádkoznak.
A szatmárnémeti Szent Antal-templomban keddenként, reggel 9 órától gyónásra nyílik lehetőség, 10 órától kezdődik a szentmise, amelynek főcelebránsa és szónoka Kinczel István, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz egyházközösség plébánosa.
Az arad-belvárosi minorita templomban keddenként délután öt órakor a szentmiséken az elmélkedéseket Matieș Marin lovrini plébános tartja.

Kiégés és rekreáció az orvos életében
Május 4-én este hét órától a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban orvosok találkozójára kerül sor Kiégés és rekreáció az orvos életében címmel. Töltekezési lehetőség a szakmabelieknek, ahol szupervíziós módszerrel tekintik át, hogyan lehet felismerni az orvosi hivatásban a kiégés jeleit és megelőzni azt. Előzetes bejelentkezés szükséges május 2-ig. Bővebb információ a 0266-210537-es és a 0755-489743-as telefonszámokon, illetve a hazpio@gmail.com e-mail címen.

Rövid terápiás program szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány május 7–18. rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak Szentkatolnán. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni az alapítvány központi irodáján, a 0265-254460 telefonszámon lehet május 2-ig.

Ferences ösvény 2018
Idén is megszervezik a ferences ösvényt, amely egy három hétvégéből álló kaland, ahol megismerkedhetnek a fiatalok Szent Ferenccel, az ő evangéliumi lelkiségével és a ferencességgel. Az első hétvége május 11-13 között lesz megtartva a szárhegyi kolostorban. Várják a 17-35 év közötti fiatalok jelentkezését Tibor testvérnél a 0746-774701-es telefonszámon, vagy a www.ferencesprogramok.ro oldalon.

Időjárás: Ma a napos idő mellett már erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre kell számítani, a keleti, délkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Napközben 24-30 fokra van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2018. április 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment