2018. december 12. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária rádióban
Elérkeztünk az év utolsó tematikus napjához. Decemberi elmélkedésünk vezérgondolata: „Vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből.” Jézus Krisztus élni akar benned. Jézus Krisztus szolgálni küld téged. Jézus Krisztus vár rád az Oltáriszentségben.  Ha élni akarsz, szolgálni akarsz, tisztítsd meg a lelked a bűnbocsánat fürdőjében. Így megújulva boldogan találkozhatsz a legnagyobb szeretettel, és már nem te élsz, hanem Ő él tebenned. Ezekről gondolkodunk el mai tematikus műsoraink során. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szamosújvári templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

X. Adventi szeretetvendégség
A kolozsvári Agapé étteremben december 13.-án, holnap 17 órától közös éneklés, áhítat, koncert, tombola, vacsora lesz. Fellép a Tálentum zenekar, a belépés díjtalan. Gyerekek számára külön foglalkozást biztosítnak. Érdeklődni a 0722- 565656-os telefonszámon.

Zenélő Lélek Kézdivásárhelyen
Személyiségfejlesztő zenefoglalkozásokra kerül sor Kézdivásárhelyen Deszke Kriszta zenepedagógus szervezésében, illetve az Értékpont Pedagógiai Műhely és a Bóbita Egyesület támogatásával. Az első, játékokkal, mondókákkal, alkotói szabadsággal, énekekkel teletűzdelt alkalom ma délután 5 órától lesz. Szeretettel várják a gyermekeket!

Adventi koncert a piarista templomban
A Mattig Expert Swiss Partners szervezésében december 14-én, pénteken 19 órai kezdettel a temesvári piarista templomban adventi koncertre kerül sor. Fellép a temesvári székesegyház Exultate énekkara Bajkai-Fábián Róbert vezetésével.

Adventi lelkinap fiataloknak Sepsiszentgyörgyön
December 15-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban fiatalok részére adventi lelkinapot tartanak. A program reggel 9 órakor kezdődik. Várnak minden fiatalt nagy szeretettel.

Diakónusszentelés Gyulafehérváron
Advent harmadik vasárnapján a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban a reggel 9 órakor kezdődő szentmise keretében Jakubinyi György érsek szerpappá szenteli Bereczki Attila akolitust.

Karácsonyi ünnepség a Szent György székesegyházban
December 17-én, hétfőn 19 órai kezdettel a temesvári Nikolaus Lenau Elméleti Líceum elemi és gimnáziumi osztályainak növendékei karácsonyi ünnepséget tartanak a Szent György székesegyházban, amelyre szeretettel meghívják a szülőket és a tanárokat.

Adventi készület Székelyudvarhelyen
December 18-án, kedden 18 órától adventi készület lesz a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, Böjte Csaba ferences atyával “Párbeszéd a Végtelennel!”címmel. Ezt követően Csaba testvér szentmisét mutat be. Bejelentkezés nem szükséges. Mindenkit szeretettel várnak.

Időjárás: A mai nap több helyen fordulhat elő havas eső, kisebb havazás, hózápor, délnyugaton egy-egy zápor. Délután délen hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet. Itt és délen többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban -8, +2, délután 1-6 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2018. december 12.

About the author

maradmin

Leave a Comment