2018. december 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a szászfenesi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

X. Adventi szeretetvendégség
A kolozsvári Agapé étteremben a mai napon 17 órától közös éneklés, áhítat, koncert, tombola, vacsora lesz. Fellép a Tálentum zenekar, a belépés díjtalan. Gyerekek számára külön foglalkozást biztosítanak. Érdeklődni a 0722- 565 656-os telefonszámon.

Katolikus olvasóklub Kolozsváron
Ma este 18 órától kerül sor a Szentegyház utca 7/1 szám alatt a nemrég beindult katolikus olvasóklub következő alkalmára, amelyen Kempis Tamás Krisztus követése című könyvét fogják feldolgozni a meghívott szakértő olvasó, Gábor Csilla SSS segítségével. Érdeklődni, illetve az olvasmány elektronikus változatát elkérni Farmati Anna SSS-től lehet. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Ifjúsági szentségimádás Nagyváradon
Minden hónap második csütörtökén, így ma is ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Szent Katalin-telepi plébániatemplomban. A lazarista atyák hívják mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a nagyváradi székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére holnap este 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár.

Adventi koncert a piarista templomban
A Mattig Expert Swiss Partners szervezésében december 14-én, holnap este 19 órai kezdettel a temesvári piarista templomban adventi koncertre kerül sor. Fellép a temesvári székesegyház Exultate énekkara Bajkai-Fábián Róbert vezetésével.

Adventi lelkinap fiataloknak Sepsiszentgyörgyön
December 15-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban fiatalok részére adventi lelkinapot tartanak. A program reggel 9 órakor kezdődik. Várnak minden fiatalt nagy szeretettel.

Adventi ökumenikus kórustalálkozó Szombatfalván
A Székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György-plébániatemplomban adventi ökumenikus kórustalálkozót tartanak december 15-én, szombaton délelőtt 11 órától. A XVII. találkozó adventi liturgiával és gyertyagyújtással kezdődik, amit a kórusok éneklése követ. Fellépő kórusok: a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébániatemplom Musica Sacra Kamarakórusa (vezényel: Ambrus László), a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánia Jubilate Deo kórusa (vezényel: Székely István), a szombatfalvi református egyházközség énekkara (vezényel: Szakács Annamária), valamint a házigazda Psallite Vegyeskar (vezényel: Simó Zsuzsa).

Karácsonyváró mesecsoportok Nagyváradon
A nagyváradi Szent László plébánia közösségi termében december 15-én karácsonyra hangolódó előkészületet tartanak délelőtt 10 órai kezdettel. A program színes, hiszen élő szóval mesélnek, népi gyermekjátékokat játszanak, karácsonyi népdalokat énekelnek, mondókáznak, kézműveskednek a mesecsoporton résztvevőkkel. A cél, hogy a gyerekek őszinte légkörben járják be a mesék birodalmát, és találják meg a karácsonyi csodát. Érdeklődni és jelentkezni a zanazugvarad@gmail.com e-mail címen lehetséges.

Időjárás: A mai nap nyugaton és délen lesz több napsütés, máshol felhősebb lesz az ég. Északon és keleten szállingózhat a hó. A hajnalban képződött pára és köd napközben csak lassan oszlik majd fel.  Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Helyenként napközben is kevéssel fagypont alatt marad a hőmérséklet. 

MRE – Hírszolgálat, 2018. december 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment