2018.december 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Adventi lelki napok a hétvégén
Ma a brassói ferences kolostor nagytermében adventi lelkinap lesz, melynek keretében Nagy Károly ferences atya tart előadást. A lelkinap délután fél 3 órakor kezdődik. Várnak mindenkit szeretettel!
Adventi lelki délutánra várják az érdeklődőket Szászfenesen is ma délután három órától este hét óráig. A programot Homa Ildikó szociális testvér vezeti. Jelentkezni a romkat.ro oldalon lehetséges.

Családos ünnepség Máriaradnán
Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén a máriaradnai kegytemplomban találkozót tartanak délután három órától azoknak a temesvári és nagyváradi egyházmegyéből érkező családoknak, akik idén fejezték be a kétéves schönstatti családakadémia képzést. Az ünnepi szentmisét Pál József-Csaba megyés püspök mutatja be. A liturgia keretében a képzésen résztvevő házaspárok diplomát vesznek át.

Filmklub Szatmárnémetiben
A szatmárnémeti Szentlélek plébánia szervezésében ebben a hónapban is sor kerül a közös filmnézésre. Ma este 19.45-kor a Mindenki megvan című, amerikai–olasz drámát fogják vetíteni a Kolping teremben. A film kamaszkortól ajánlott, a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket!

A betű missziója – a kolozsvári Szent Bonaventura Nyomda működése
Az erdélyi magyarok száz éve program keretében a kolozsvári ferences kolostor refektóriumában kerül sor A betű missziója – a kolozsvári Szent Bonaventura Nyomda működése című kiállításra, amely a kommunista hatóságok által 80 éve megszüntetett ferences sajtóközpontnak állít emléket. A kiállítás megnyitóján Csucsuja István történész Egyházunk és intézményei a társadalmi és kulturális értékek gyarapodásáért (1918–2018) címmel kortörténeti betekintést nyújt, Bodó Márta szerkesztő pedig A kolozsvári Szent Bonaventura Nyomda és kiadványai címmel tart előadást holnap, december 9-én délután 4 órától. A kiállítás december 10–14. között naponta 14–18 óra között látogatható a fent említett helyszínen. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Előadás Márton Áronról Zetelakán
A zetelaki plébániatemplomban vetített képes előadást tart december 9-én, délután hat órától Nagy Zoltán székelyudvarhelyi tanár. Egyben bemutatja a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent A Hegy című, háromlemezes DVD-összeállítást Márton Áron püspök életéről és az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetet.

Zenélő Lélek Kézdivásárhelyen
Személyiségfejlesztő zenefoglalkozásokra kerül sor Kézdivásárhelyen Deszke Kriszta zenepedagógus szervezésében, illetve az Értékpont Pedagógiai Műhely és a Bóbita Egyesület támogatásával. Az első, játékokkal, mondókákkal, alkotói szabadsággal, énekekkel teletűzdelt alkalom december 12-én, délután 5 órától lesz, amelyre előzetesen a 0766 212 099-es telefonszámon, vagy a kdeszke@yahoo.com e-mail címen lehet jelentkezni december 11-ig. Nagy szeretettel várják a gyermekeket!

Katolikus olvasóklub Kolozsváron
December 13-án este 18 órától kerül sor a Szentegyház utca 7/1 szám alatt a nemrég beindult katolikus olvasóklub következő alkalmára, amelyen Kempis Tamás Krisztus követése című könyvét fogják feldolgozni a meghívott szakértő olvasó, Gábor Csilla SSS segítéségével. Érdeklődni, illetve az olvasmány elektronikus változatát elkérni Farmati Anna SSS-től lehet. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Meseterápia Kolozsváron
Kolozsváron a Szentegyház utca 7/1 szám alatt meseterápiát tart december 17-én, délután 5 órától Homa Ildikó pszichológus, szociális testvér, valamint Szép Mónika és Székely Beáta pedagógusok. A mese- és történetfeldolgozó csoport nagyszerű kognitív és érzelmi fejlődési lehetőséget jelent a gyermek számára. Várják az 5–8 éves gyermekek jelentkezését a programokra (a szülők is részt vehetnek a foglalkozáson), amely a Kett-módszer elemeit is figyelembe vevő, pedagógiai és lélektani ihletettségű mesefeldolgozási elveken alapszik. Előzetes bejelentkezés szükséges a 0745 703 732-es telefonszámon vagy a meseterapia.kolozsvar@gmail.com e-mail-címen.

Időjárás: Egy újabb hidegfront érte az országot, mely sokfelé esőt, záport, a hegyvidéken ónos esőt, fagyott esőt is okoz. Az északnyugati szél feltámad, helyenként erős, viharos lökések lehetnek. Délután 3-8 fok közötti értékekre számíthatunk. Vasárnap is felhős, borongós napunk lesz, többfelé számíthatunk esőre, záporra, az Erdélyi-medence térségében vegyes halmazállapotú csapadékra. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 1 és 10 fok között alakul. 

MRE - Hírszolgálat, 2018. december 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment